OTS: Francúzsko na festivale Global Citizen ...

TASR, 25. septembra 2023 16:22

OTS: Francúzsko na festivale Global Citizen oznámilo, že poskytne 40 miliónov eur na financovanie fondu Vzdelávanie nepočká

Francúzska štátna tajomníčka pre rozvoj a medzinárodné partnerstvá pani Chrysoula Zacharopoulou a výkonná riaditeľka ECW Yasmine Sherif vyzývajú darcov a súkromný sektor, aby urýchlene poskytli celkovo 1,5 miliardy USD.

New York, 25. septembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Na víkendovom festivale Global Citizen v New Yorku vystúpili francúzska štátna ministerka pre rozvoj a medzinárodné partnerstvá, pani Chrysoula Zacharopoulou, a výkonná riaditeľka fondu Vzdelávanie nepočká (Education Cannot Wait), Yasmine Sherif, a oznámili, že francúzska vláda poskytla nové dodatočné finančné prostriedky vo výške 40 miliónov EUR.

Fondu Vzdelávanie nepočká ( ECW ) sa v súčasnosti podarilo získať 870 miliónov USD na realizáciu svojho strategického plánu na roky 2023 – 2026, ktorého cieľom je poskytnúť 20 miliónom detí postihnutých krízou bezpečie, nádej a príležitosť získať kvalitné vzdelanie.

„Presadzovanie globálneho vzdelávania a emancipácie je pre Francúzsko absolútnou prioritou. Posolstvom organizácie Parížsky pakt pre ľudí a planétu je, že všetci sa musíme podieľať na tom, aby každá krajina mohla zmierniť chudobu a bojovať proti zmene klímy," uviedla francúzska štátna tajomníčka pre rozvoj a medzinárodné partnerstvá Chrysoula Zacharopoulou. „Toto sa týka aj štátov, ktoré musia podporovať rozvojové programy dostatočnými zdrojmi. Z tohto dôvodu ma obzvlášť teší, že môžem v mene Francúzska a prezidenta Macrona oznámiť vyčlenenie 40 miliónov EUR na podporu činností ECW v rámci cyklu 2023 – 2026."

„Týmto novým odvážnym a veľkorysým príspevkom je Francúzsko príkladom pre ostatných," povedala výkonná riaditeľka ECW Yasmine Sherif. „Vyzývame prispievateľov z radov vlád, filantropických nadácií a súkromného sektora, aby nasledovali náš príklad a pripojili sa k nášmu spoločnému úsiliu mobilizovať do roku 2026 celkovo 1,5 miliardy USD na poskytovanie kvalitného vzdelávania 20 miliónom dievčat a chlapcov postihnutých krízou, aby sa mohli učiť, rásť a budovať svoje spoločnosti."

V dôsledku ozbrojených konfliktov, núteného vysídľovania, katastrof spôsobených klimatickými zmenami a iných dlhotrvajúcich kríz je na celom svete približne 224 miliónov detí bez kvalitného vzdelania. Potrebujú naliehavú podporu, aby mohli naplniť svoje právo na kvalitné a inkluzívne vzdelávanie.

Spolu so strategickými partnermi sa organizácia ECW dostala už k takmer 9 miliónom dievčat a chlapcov v najťažších krízových situáciách na celom svete.

Hoci darcovia pribúdajú, potreba financovania sa v posledných rokoch ešte zvýšila. Humanitárne výzvy na vzdelávanie v núdzových situáciách sa takmer strojnásobili z 1,1 miliardy USD v r. 2019 na takmer 3 miliardy USD na konci roka 2022.

Podporte iniciatívu Global Citizen ešte dnes a prispejte svojím osobným darom do fondu Vzdelávanie nepočká .

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1656121/Education_Cannot_Wait_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring