OTS: G42 a OpenAI spustili partnerstvo s cieľom zaviesť ...

TASR, 19. októbra 2023 12:09

OTS: G42 a OpenAI spustili partnerstvo s cieľom zaviesť pokročilé funkcie AI optimalizované pre SAE a širší región

Dubaj 19. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - G42, popredná technologická holdingová skupina UAE-based, oznámila partnerstvo so spoločnosťou OpenAI, ktorá sa zaoberá výskumom a nasadením umelej inteligencie a stojí za projektom ChatGPT, s cieľom dodávať špičkové riešenia umelej inteligencie na trhy SAE a tamojšieho regiónu.

Toto partnerstvo sa zameria na využitie generatívnych modelov umelej inteligencie OpenAI v oblastiach, v ktorých už G42 disponuje rozsiahlymi odbornými znalosťami vrátane finančných služieb, energetiky, zdravotníctva a verejných služieb. OpenAI bude spolupracovať so spoločnosťou G42 na urýchlení procesu vývoja riešení a zabezpečí, aby organizácie mohli čo najlepšie využiť silu generatívnej umelej inteligencie v konkrétnych prípadoch použitia.

Prostredníctvom riešení vytvorených spoločnosťou G42 budú môcť organizácie v Spojených arabských emirátoch a priľahlom regióne zjednodušiť proces integrácie týchto pokročilých funkcií umelej inteligencie do svojich existujúcich podnikových prostredí, čím sa odomkne potenciál modelov OpenAI.

Na podporu tejto expanzie v celom regióne je nevyhnutná významná infraštruktúra AI-ready. G42 uprednostní svoju značnú kapacitu infraštruktúry umelej inteligencie na podporu lokálnych a regionálnych inferencií spoločnosti OpenAI v dátových centrách Microsoft Azure.

Generálny riaditeľ skupiny Peng Xiao k partnerstvu uviedol: „Jadrom nášho poslania je snaha o AI ako transformačnú silu pre dobro, ktorá poháňa inovácie a pokrok. Naše partnerstvo so spoločnosťou OpenAI presahuje technologickú synergiu; je to zbližovanie hodnôt a vízií. Tešíme sa, že sa môžeme pripojiť k spoločnosti OpenAI na ceste k vytvoreniu budúcnosti, v ktorej bude umelá inteligencia prínosom pre celé ľudstvo."

Sam Altman, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti OpenAI, uviedol: „Naše partnerstvo s G42 je významným záväzkom k ďalšiemu využívaniu transformačnej sily umelej inteligencie. Využitím odbornosti G42 v danom odvetví sa snažíme posilniť postavenie podnikov a komunít pomocou účinných riešení, ktoré sú v súlade s osobitosťami regiónu. Táto spolupráca vytvára základ pre spravodlivý pokrok v oblasti generatívnej umelej inteligencie na celom svete."

Obe organizácie budú pokračovať v hľadaní spôsobov, ako urýchliť inovácie a prijatie generatívnej umelej inteligencie na celom svete.

V oblasti generatívnej umelej inteligencie sa spoločnosť G42 v súčasnosti naplno prezentuje na podujatí GITEX Global v Dubaji, kde jej portfóliové spoločnosti prezentujú širokú škálu ponúk, ktoré sa týkajú viacerých odvetví.

Kontakt pre médiá: Giacomo Ziani, giacomo.ziani@g42.ai

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2250914/G42_OpenAI_Partnership.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring