OTS: GDToday sa stala vlajkovou loďou v čínskej oblasti Veľkého zálivu

TASR, 15. novembra 2023 10:39

Kanton 15. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť GDToday bola oficiálne založená 14. novembra ako medzinárodné komunikačné centrum a dcérska spoločnosť skupiny Nanfang Media Group s cieľom stať sa hlavným zdrojom informácií pre svet o provincii Guangdong a vlajkovou loďou v čínskej oblasti Veľkého zálivu do 3 až 5 rokov.

Počas slávnostného otvorení poslali vládni predstavitelia, mediálni partneri a vedci z domova i zo zahraničia na adresu GDToday svoje srdečné pozdravy a vyzvali na viac kvalitných správ, mediálnych produktov a kultúrnych výmenných aktivít.

„GDToday prináša viacjazyčné príbehy o Číne a oblasti Veľkého zálivu Guangdong-Hongkong-Macao (GBA)," uviedla Irina Bokova, bývalá generálna riaditeľka UNESCO, a dúfa, že GDToday bude naďalej pracovať na lepšom vzájomnom porozumení s celosvetovými médiami, aby sa Východ a Západ opäť stretli a celý svet žil v harmónii.

GDToday oficiálne spustila svoju anglickú aplikáciu, ktorá obsahuje štyri hlavné funkcie vrátane správ, služieb, miest a životného štýlu, s cieľom vytvoriť praktickú aplikáciu s informáciami a službami v provincii Guangdong a pozvať cudzincov, aby sa podelili o svoj život v provincii.

Okrem toho úrady provinčnej vlády Guangdongu, hlavné médiá a 21 obcí otvoria svoje vlastné stránky na webovej stránke a v aplikácii GDToday, aby mohli včas aktualizovať informácie o miestnom rozvoji.

GDToday sa tak stala mnohostrannou platformou so spravodajskou webovou stránkou, mobilnou aplikáciou, kanálmi sociálnych médií, oficiálnym účtom WeChat a informačným bulletinom s približne 20 miliónmi zahraničných používateľov. Jej webová stránka ( www.newsgd.com ) a spravodajská aplikácia sú jedinou provinčnou viacjazyčnou spravodajskou webovou stránkou a jedinou provinčnou anglickou spravodajskou aplikáciou. Nadviazala tiež partnerstvá s viac ako 1 000 médiami na celom svete.

Za posledné dva roky GDToday zverejnila približne 40 tisíc pôvodných správ s využitím multimédií a prostredníctvom živých príbehov priniesla informácie o rýchlom vývoji v Číne, najmä z oblasti GBA. Zorganizovala tiež viac ako 40 online a offline salónov, fór a hudobných koncertov na prezentáciu kulrúry Lingnan a podnikateľského prostredia, ktoré prilákali približne 10 tisíc účastníkov.

Podľa informácií zverejnených na slávnostnom ceremoniáli rozšíri GDToday svoje pôsobenie a bude mať viac ako 100 zamestnancov. Stane sa z nej vlajkové médium oblasti GBA, ktoré bude naďalej ponúkať presné a aktuálne spravodajstvo a organizovať sériu kultúrnych aktivít s cieľom uľahčiť medziľudské vzťahy so svetom.

Video – https://www.youtube.com/watch?v=GzDzfIBmuQs

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring