OTS: Gebrüder Weiss privítalo vo Viedni rakúske vesmírne fórum ...

TASR, 3. februára 2024 7:00

OTS: Gebrüder Weiss privítalo vo Viedni rakúske vesmírne fórum, ktoré umožnilo zažiť skúškou skafandrov analógovej misie Mars

Návštevníci na „skúšobnom“ mieste v Maria Lanzendorfe pri Viedni, mohli tak zažiť na špeciálnom podujatí budúcnosť mobility vo vesmíre na vlastnej koži.

Viedeň / Armash 3. februára (TASR/OTS) - Gebrüder Weiss ako oficiálny logistický partner Rakúskeho vesmírneho fóra (OeWF) premenil v dňoch 26. - 28. januára miesto svojej pobočky v Maria Lanzendorf na „skúšobňu“ špeciálnych vesmírnych skafandrov pre Mars Analog Missiu AMADEE-24. Výskumný tím a analógoví astronauti z OeWF umožnili zrealizovať komplexnú skúšku špeciálnych skafandrov s kompletným vybavením na vedecké experimenty pre misiu. V nedeľu 27. januára počas špeciálneho dňa otvorených dverí ožili tak zamestnanci spoločnosti a ich rodinní príslušníci v duchu vedy, vesmírnych letov a budúcnosti mobility.

„Je to druhýkrát, čo podporujeme Rakúske vesmírne fórum našimi odbornými znalosťami v oblasti prepravy a logistiky. Je pre nás nesmierne dôležité podieľať sa na formovaní budúcnosti mobility a umožniť našim zamestnancom zažiť to aj zblízka. Ako najstaršia prepravná a logistická spoločnosť na svete cítime v tomto smere záväzok,“ hovorí Jürgen Bauer, člen predstavenstva Gebrüder Weiss.

AMADEE-24 je doteraz najkomplexnejšia analógová misia na Mars. Počas generálky testuje OeWF, či sú astronauti a ich vybavenie absolútne spôsobilí zvládnuť mesačnú misiu v úplnom beztiažovom stave. Minulý víkend mali zamestnanci možnosť zažiť výnimočný zážitok, sledovať, ako pracujú vedci vo vesmírnom centre, videli a mali možnosť si vyskúšať, aké ťažké je obliecť si skafander a aké musia byť hodinky astronauta, aby odolali extrémnym podmienkam panujúcim vo vesmíre.

„Táto skúška je pre nás veľmi dôležitá. Ukazuje nám, kde sa momentálne nachádzame a čo je ešte potrebné urobiť, dotiahnuť a vylepšiť, kým začiatkom marca začneme so samotnou simuláciou v Arménsku. Vysoký záujem zo strany návštevníkov a podpora, ktorú poskytuje Gebrüder Weiss, nám poskytujú dôležité zázemie pri najkomplexnejšej misii, ktorú sme doteraz realizovali,“ komentuje AMADEE-24 Gernot Grömer, riaditeľ OeWF.

Mesačná simulácia Marsu sa uskutoční v marci v púštnej oblasti okolo Armashu v Arménsku. Pri realizácii projektu hrá dôležitú úlohu logistika. Gebrüder Weiss privezie citlivé vybavenie z Maria Lanzendorfu do Arménska, pričom sa postará o bezpečné zabalenie skafandrov, roverov a dronov, ako aj o realizáciu komplexného colného odbavenia a doručenia tovaru. Táto náročná misia vyzdvihuje odbornosť logistickej spoločnosti v oblasti špeciálnych prepráv, ako aj jej rozsiahle know-how v oblasti Kaukazu. Gebrüder Weiss má svoje vlastné pobočky v Gruzínsku a Arménsku, ktoré úzko spolupracujú s viedenskými kolegami na misii AMADEE-24.

„Pre túto priekopnícku misiu sme zostavili tím odborníkov zo všetkých troch krajín. S dvoma námornými nákladnými kontajnermi budú zaobchádzať ako s vesmírnymi loďami a bezpečne ich dopravia až na miesto simulácie analógovej misie na Mars a späť,“ hovorí Franco Ravazzolo, manažér oddelenia Projects & Break Bulk v Gebrüder Weiss.

Už tento týždeň začína cesta z Rakúska cez Maďarsko, Srbsko, Bulharsko, Turecko a Gruzínsko do cieľovej destinácie v arménskej púšti Armash. Rovnako aj prevoz späť v máji bude zabezpečovať Gebrüder Weiss. Informácie o Mars Analogovej Missii AMADEE-24 budú pravidelne zverejňované na profiloch sociálnych médiách odborníka na logistiku.

https://youtu.be/hNCOLEK0vW8

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring