OTS: Gebrüder Weiss sa teraz na Slovensku spolieha na solárnu energiu

TASR, 23. mája 2024 17:54

Bratislava/Senec 23. mája (TASR/OTS) - Gebrüder Weiss urobil ďalší krok ku klimatickej neutralite spustením svojho prvého fotovoltického (FV) systému na Slovensku. FV systém bol vybudovaný v logistickom parku Senec, v sídle spoločnosti. Solárny systém s kapacitou 600 kWp bude zásobovať logistickú spoločnosť zelenou elektrinou.

Investícia do obnoviteľnej solárnej energie znižuje ročné emisie CO2 pobočky o viac ako 107 ton.

"Všetci sme zodpovední za našu spoločnú budúcnosť a musíme zabezpečiť, aby sa naše dostupné zdroje využívali najlepším možným spôsobom. Som hrdý na to, že aj my v Gebrüder Weiss preberáme priekopnícku úlohu a budujeme ako prvý poskytovateľ logistiky v Senci vlastnú fotovoltickú elektráreň v našich priestoroch. Naším cieľom je čo najviac znižovať emisie v našich prevádzkach. Pokračujeme v investíciách do najmodernejších infraštruktúrnych riešení v rámci našich prevádzok, ako sú vysoko efektívne nabíjacie stanice pre naše vysokozdvižné vozíky, či Full -LED riešenia," hovorí René Stranz, country manager slovenskej pobočky Gebrüder Weiss. “Okrem toho je v pláne aj vybudovanie väčšej platformy e-nabíjacích staníc pre vozový park” dodáva René Stranz.

Fotovoltický systém na Slovensku je súčasťou úsilia spoločnosti Gebrüder Weiss dosiahnuť uhlíkovú neutralitu pre svoje logistické prevádzky do roku 2030. V roku 2023 uviedla logistická spoločnosť do prevádzky ďalších deväť fotovoltických systémov (FV) v regióne DACH (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko) a vo východnej Európe. Celkovo 27 fotovoltických systémov vygeneruje približne 9 900 megawatthodín elektriny ročne, čím sa množstvo ušetrených emisií CO2 zvýši na 2 650 ton

Fakty a čísla v skratke: FV systém Gebrüder Weiss v Senci/Bratislava

Rozloha FV stanice: 3 000 m2

Solárne panely: 1 464 modulov s 10 meničmi

Kapacita systému 600 kWp, maximálny výkon 550 kW

Produkcia elektriny/rok: 550 MWh

Úspora emisií CO2/rok: 107 ton

Oficiálne spustenie: naplánované na október 2024

Ospoločnosti Gebrüder Weiss

Spoločnosť Gebrüder Weiss Holding AG, so sídlom vmeste Lauterach (Rakúsko), je celosvetovo pôsobiaca logistická spoločnosť skompletnými službami spribližne 8600 zamestnancami a180vlastnými pobočkami. Spoločnosť mala vroku 2023 ročný obrat vo výške 2,46 miliardy eur. Kportfóliu spoločnosti patria prepravné alogistické riešenia, digitálne služby ariadenie dodávateľského reťazca. Kombinácia digitálnej aoperatívnej kompetencie umožňuje koncernu rýchlo aflexibilne reagovať na požiadavky zákazníkov. Smnožstvom ekologických, ekonomických asociálnych opatrení sa dnes rodinná spoločnosť, ktorej história vodvetví prepravy sa začala písať už pred viac ako 500rokmi, považuje za priekopníka voblasti trvalo udržateľného hospodárstva. www.gw-world.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring