OTS: Globálny klimatický týždeň mládeže otvára ...

TASR, 23. októbra 2023 10:05

OTS: Globálny klimatický týždeň mládeže otvára pre verejnosť oficiálnu webovú stránku

Dubaj 23. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Oficiálna webová stránka Globálneho klimatického týždňa mládeže (the Week) je už otvorená. Vyzýva zainteresované strany celého sveta, aby zaregistrovali svoje podujatia a prejavili tak svoju podporu klimatickým opatreniam budúcej generácie. Záujemcovia z radov jednotlivcov i organizácií môžu túto webovú stránku nájsť na adrese:

Global Youth Climate Week

„Na programe konferencie OSN o zmene klímy (COP28) v roku 2023 bude prvé celosvetové hodnotenie od podpísania Parížskej dohody," uviedla Dr. WANG Binbin, výkonná generálna tajomníčka Globálnej aliancie univerzít v oblasti klímy (GAUC). „Zatiaľ čo medzinárodné spoločenstvo sleduje stav našej planéty a načrtáva lepší smer do budúcnosti, je dôležité uznať kľúčovú úlohu mládeže ako hybnej sily budúcnosti s nulovými emisiami skleníkových plynov a ponúknuť jej primeranú podporu, aby mohla prevziať túto historickú zodpovednosť."

Podujatie the Week sa plánuje vždy týždeň pred konferenciou COP a má za cieľ prispieť ku globálnemu riadeniu klímy tým, že poskytne ďalšej generácii spôsob, ako zvýšiť vplyv v oblasti klímy, zdokonaliť svoje inovatívne riešenia a premeniť opatrenia v oblasti klímy na reálny výsledok. Prvýkrát ho navrhla aliancia GAUC sekretariátu Rámcového dohovoru Organizácie Spojených národov o zmene klímy (UNFCCC) vo februári 2022 a o osem mesiacov neskôr ho spoluiniciovala aliancia GAUC spoločne s vyše 100 globálnymi partnermi. Pani Patricia Espinosa, bývalá výkonná tajomníčka UNFCCC, ocenila the Week ako „vplyvný príspevok k procesu UNFCCC".

Spustením oficiálnej webovej stránky the Week chce GAUC ďalej rozšíriť vplyv podujatia the Week a srdečne pozvať všetkých dôležitých zainteresovaných, aby sa pripojili k úsiliu a prispeli k jeho ďalšiemu rozmachu organizovaním podujatí súvisiacich s klímou počas 20. až 24. novembra 2023 a vopred sa zaregistrovali na webovej stránke the Week.

Priviesť akcie mládeže v oblasti klímy na medzinárodnú scénu V nadväznosti na úspech kultivačných aktivít mládeže v rámci aliancie GAUC v roku 2022 rozšírila aliancia GAUC svoj program školení lídrov „Climate x" tým, že ho otvorila pre študentov vysokých škôl z celého sveta a nasmerovala akcie svojich študentov na podujatie the Week.

Do programu odbornej prípravy, ktorého obsahom je modul „1+3" s cieľom povzbudiť študentov, aby poznatky o klíme pretavili do konkrétnych výsledkov, sa prihlásilo takmer 1 000 študentov zo 74 krajín a približne 400 univerzít, z ktorých 88 % pochádza z krajín Juhu sveta. V rámci tohto modulu „1" predstavuje online kurz ponúkaný akademickými odborníkmi, ktorý trvá jeden mesiac v júli; „3" symbolizuje tri hybridné podujatia, ktoré musia študenti absolvovať od augusta do novembra. Študenti, ktorí sa počas školiaceho programu prejavia ako lídri v oblasti klímy, budú vybraní ako delegáti mládežníckej delegácie aliancie GAUC na konferencii COP28, už tretej takejto skupiny, ktorú GAUC priviedla na COP.

Do momentu, kým sa spustila oficiálna webová stránka the Week, študenti už zorganizovali takmer 200 podujatí vo svojich miestnych komunitách, čo malo celkovo vplyv na približne 20 000 ľudí. Počas podujatia the Week 2023 zorganizujú študenti tretí súbor podujatí, ktoré budú uznané ako príspevky mladých ľudí k podujatiu the Week a budú prezentované na konferencii COP28.

Zjednotenie podpory viacerých zainteresovaných strán pre úspešnú konferenciu COP28

Podpora viacerých zainteresovaných strán je nevyhnutná pri príprave budúcej generácie, ktorá bude stáť na čele udržateľnej budúcnosti s čistou nulovou spotrebou. Globálna aliancia univerzít pre klímu (GAUC) využila silu svojich partnerov a poskytla rôzne zdroje, aby posilnila postavenie študentov programu odbornej prípravy vrátane viac ako 20 hosťovských prednášok a 5 exkurzií.

„Sme pevne odhodlaní a máme veľké ambície riešiť problém zmeny klímy," uviedla Alice HO, vedúca mládežníckej organizácie Globálnej aliancie univerzít pre klímu. „Je však dôležité, aby sme sa my, budúci lídri v oblasti klímy, učili od dnešných lídrov. Potrebujeme vašu podporu."

V decembri tohto roku bude Globálna aliancia univerzít pre klímu po prvýkrát hostiť špecializovaný Pavilón pre svojich mladých delegátov a partnerov, konkrétne Pavilón GAUC v Modrej zóne konferencie COP28. „Vítame našich partnerov a pozývame ich, aby zorganizovali svoje podujatia v pavilóne GAUC. Spolu s mládežníckou delegáciou GAUC sa tešíme, ako s nimi budeme spolupracovať, aby sme prispeli silou mládeže k úspešnej konferencii COP28," upresnila Alice.

Všetky zainteresované osoby a subjekty môžu navštíviť stránku http://www.globalyouthclimateweek.org/ a zaregistrovať svoje podujatia, ktoré chcú počas týždňa zorganizovať, a zistiť viac o najnovších informáciách o možnostiach spolupráce na konferencii COP28.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2252845/Global_Youth_Climate_Week_Opens_Official_Website_Public.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring