OTS: Gotion High-tech batéria získala označenie „Made in Germany"

TASR, 19. septembra 2023 11:47

• Prvý batériový produkt vyrobený v Gotion Germany Battery GmbH bol oficiálne uvedený na trh

• Stephan Weil, guvernér Dolného Saska a ďalší čínski a nemeckí hodnostári sa spoločne zúčastnili na slávnostnom ceremoniáli

• Gotion zároveň podpísala zmluvy s mnohými medzinárodne uznávanými spoločnosťami, ako sú BASF Čína, ABB, Ebuscoa Ficosa

Göttingen 19. septembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Ráno 16. septembra bol v Göttingene, známom univerzitnom meste v strednom Nemecku, oficiálne uvedený na trh prvý lokálne vyrábaný batériový produkt. Ide o významnú udalosť pre prvú základňu spoločnosti Gotion na výrobu a prevádzku batérií v Európe. Slávnostný ceremoniál sledovali Stephan Weil, guvernér Dolného Saska, a Cong Wu, generálny konzul Číny v Hamburgu. V ten istý deň Gotion podpísala aj dohody o spolupráci s medzinárodne uznávanými spoločnosťami, ako sú BASF, ABB, Ebuscoa Ficosa.

Na podujatí zúčastnení hostia spoločne stlačili tlačidlo štart, aby oficiálne spustili prvú automatizovanú linku na výrobu batérií na nemeckej základni Gotion. Keď AGV (automaticky riadené vozidlo) pomaly previezlo prvý balík batérií z testovacej zóny k hosťom, všetci vypukli v nadšený potlesk. "Mám veľké šťastie, je to veľmi dobrý moment v mojom živote". Andreas, pracovník závodu v Göttingene, ktorý práve podpísal prvý batériový balík, sa podelil o svoje nadšenie s viac ako 200 kolegami. Oficiálne uvedenie do prevádzky a spustenie výrobnej linky na batérie dokazuje, že spoločnosť Gotion dosiahla lokalizáciu výroby a dodávok v Európe. Batérie od spoločnosti Gotion sa oficiálne vydali na cestu "Made in Germany".

"Výrobná linka našej továrne v Göttingen je vysoko automatizovaná, s celkovou úrovňou automatizácie takmer 70 % a takmer 80 % vo fáze montáže modulov", povedal Ray Chen, viceprezident spoločnosti Gotion Global. Klaus Gohde, generálny riaditeľ závodu v Göttingene, zdôraznil, že v tíme závodu v Göttingene existuje vysoká miera konsenzu a konzistentnosti pri presadzovaní transformácie závodu z výroby ICE na výrobu batérií v rámci prístupu "One Gotion". Okrem toho Steven Cai, generálny riaditeľ spoločnosti Gotion, predstavil aj strategické plánovanie spoločnosti v Európe. Ako predstavil, súčasný plán výrobnej kapacity závodu v Göttingene je 20 GWh, ktorý by mal byť dokončený v štyroch fázach. Odhaduje sa, že po uvedení do plnej prevádzky bude ročná produkcia predstavovať hodnotu 2 miliary eur. Peter Willemsen, prevádzkový riaditeľ spoločnosti Gotion Global a výkonný riaditeľ nemeckých subjektov, uviedol, že duch spolupráce medzi Čínou a Európou je dôležitý v úsilí "urobiť Európu opäť zelenou". Prvá výrobná linka továrne Gottion v Göttingene bola dnes oficiálne uvedená do sériovej výroby. V súčasnosti továreň dostáva veľké množstvo objednávok z Európy. Očakáva sa, že od októbra môže dodávať výrobky pre európskych zákazníkov. Do polovice roka 2024 môže skutočná výrobná kapacita dosiahnuť 5 GWh. "Medzi výrobkami batérií z továrne sú batérie pre úžitkové vozidlá, systémy skladovania energie a osobné vozidlá. & Okrem toho bude továreň slúžiť ako centrum výskumu a vývoja, logistiky a popredajných služieb pre výrobnú a prevádzkovú európsku základňu Gotion".

Vysoký záujem o objednávky bol zrejmý aj pri slávnostnom podpise. Spoločnosť Gotion High-tech podpísala dňa 16. septembra dohody o spolupráci s piatimi medzinárodne uznávanými spoločnosťami, ktoré sa týkajú rôznych aspektov, ako sú materiály pre batérie, vývoj produktov a dodávky produktov pre automobilový priemysel a skladovanie energie. Konkrétne, spoločnosť Gotion bude naďalej spolupracovať s BASF Čína na projektoch týkajúcich sa materiálov pre batérie. Gotion a švajčiarska spoločnosť ABB budú spolupracovať v oblasti dodávok batérií a výskumu a vývoja technológií na podporu nových tovární Gotion v Európe a USA. Spolupráca s Ebusco sa zameria na vývoj a výrobu batériových systémov na skladovanie energie a na projekty skladovania veternej a solárnej energie. Okrem toho bude spoločnosť Gotion spolupracovať s Ficosa and Idneo v oblasti inteligentného mobilného skladovania energie a nabíjania vozidiel, batériového bankovníctva, recyklácie batérií, BMS, a inžinierstva veľkých dát.

Li Zhen, predseda spoločnosti Gotion, predniesol úvodný prejav: „Dnešné oficiálne uvedenie prvého batériového bloku je dôkazom tvrdej práce a vynaliezavosti, ktorú preukázali všetci zamestnanci továrne. Tešíme sa na spoluprácu s európskymi podnikmi s cieľom podnecovať znižovanie emisií uhlíka v EÚ a podporovať dynamický rast vozidiel na nové energie aj priemyslu."

Pán Stephan Weil, guvernér Dolného Saska, vo svojom prejave uviedol, že motory boli v minulosti najdôležitejšími súčasťami vozidiel na palivo, ale v budúcnosti budú hlavnými komponentmi elektrických vozidiel batérie. Projekt závodu v Göttingene má výraznú výhodu, pretože umožňuje spoločnosti Gotion vyrábať batérie, ktoré uspokoja široký dopyt na trhu v Göttingene na ďalšie desaťročia.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2212897/image.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring