OTS: Guian urýchľuje vývoj na vysokej úrovni kvality ...

TASR, 21. novembra 2023 10:25

OTS: Guian urýchľuje vývoj na vysokej úrovni kvality so zameraním na „dve popredné odvetvia a dve špeciálne odvetvia"

Guiyang 21. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Tlačová správa Huanqiu.com: V posledných rokoch poháňa „inteligentná výroba v Číne" vývoj vozidiel na vysokej úrovni kvality s elektrickým pohonom. Prináša to viac príležitostí pre odvetvie výroby batérií a materiálov. Čísla ukazujú, že nový región Guian využil rozmach novej energie na uvoľnenie nových zdrojov hospodárskeho rastu.

Koncom októbra začala skúšobnú výrobu nová základňa na výrobu batérií v provincii Kuej-čou s ročnou kapacitou 30 GWh, ktorú financuje čínsky gigant Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL). Od 17. augusta bolo do prvej výrobnej linky výrobného závodu dodaných postupne takmer 500 nákladov elektromechanických zariadení, pričom uvedenie jednotlivých zariadení do prevádzky vykonávalo približne 1 500 zamestnancov. Podľa správ má prvá fáza projektu priniesť ročnú výrobnú kapacitu 30 GWh energie a batérií na skladovanie energie spolu s príslušnými podpornými zariadeniami. Po dosiahnutí plnej výrobnej kapacity závodu sa očakáva, že jeho ročná produkcia dosiahne približne 15 miliárd juanov.

Očakáva sa, že projekt koncernu BYD na batérie s kapacitou 10 GWh, ktorý už bol uvedený do výroby, prinesie od januára do septembra tohto roku produkciu odvetvia vo výške 2,973 miliardy juanov a pridanú hodnotu 355 miliónov juanov. V súčasnosti sa predpokladá, že továreň spoločnosti BYD v regióne Guian dodáva výrobky najmä pre Seagull, nový model BYD uvedený na trh v máji, čo predstavuje viac ako tretinu batérií dodávaných výrobným závodom v oblasti Guian. Od mája do augusta sa predaj modelu Seagull zvýšil z 8 400 na 34 800 vozidiel a predpokladá sa, že bude rásť, čo predstavuje solídny základ pre objednávky na uvoľnenie výrobnej kapacity batérií v guianskom závode.

V oblasti nových materiálov bol v novom regióne Guian dokončený a spustený do výroby aj integrovaný projekt s ročnou produkciou 100 000 ton materiálov na anódy do lítiových batérií financovaný koncernom Hunan Zhongke Electric Co., Ltd. (Zhongke Electric). Od januára do septembra sa predpokladá v danom odvetví realizácia produkcie vo výške 567 miliónov jüanov a pridanej hodnoty vo výške 136 miliónov jüanov s mierou pridanej hodnoty 23,96 %.

Schopnosť nového regiónu Guian využiť strategické príležitosti úzko súvisí s jeho stratégiou zameranou na budúcnosť a orientáciou na získavanie investícií do „dvoch popredných priemyselných odvetví a dvoch špecializovaných odvetví". Je zrejmé, že od roku 2021 región Guian optimalizoval distribúciu v odvetviach výroby s využitím elektronických informácií, moderných zariadení, ako aj nových zdrojov energie a nových materiálov (t. j. „v dvoch hlavných odvetviach a dvoch špecializovaných odvetviach"). Okrem dvoch vyššie uvedených projektov bola spustená aj priemyselná základňa Chery Automobile v provincii Kuej-čou s výrobnou kapacitou 50 000 úžitkových vozidiel s elektrickým pohonom a priemyselný park Hengli (Guiyang) Industrial Park.

Na jednej strane sa región Guian vehementne snaží prilákať investície do popredných a špecializovaných priemyselných odvetví, ktoré sa zameriavajú na nové akumulátory energie, ako aj kľúčové zariadenia, komponenty a materiály s cieľom umožniť výstavbu nových výrobných základní na výrobu elektrických vozidiel, batérií a materiálov. Na druhej strane, vďaka bohatým zdrojom a vysokokvalitným službám sa oblasť Guian stala novou investičnou destináciou pre podniky zamerané na nový zdroj energie a nové materiály, ktoré chcú rozšíriť svoju výrobu a prevádzky.

„Zriadili sme špeciálnu pracovnú skupinu, ktorá bude slúžiť 'dvom popredným odvetviam a dvom špeciálnym odvetviam', a zaviedli sme systém služieb 'za každého počasia a všade'. Pre spoločnosti, ako sú Zhongke Electric a CATL, sme vyčlenili pracovníkov na sledovanie služieb, ktoré siahajú od plánovania vlastnej rozvodne, inštalácie, určenia riešenia až po preberacie skúšky, aby sme zabezpečili, že postupy spracovania žiadosti o prístup k elektrickej energii budú bezproblémové." uviedol PEI Junyi, generálny riaditeľ oddelenia plánovania a rozvoja Guianského úradu pre dodávku energie. Uviedol tiež, že Guianský úrad pre dodávku energie poskytne v miestach projektov priame podporné služby, ktoré budú okamžite riešiť problémy pri výstavbe a vedecky upravovať alebo zdokonaľovať plán výstavby, čím sa zabezpečí rýchle poskytovanie spoľahlivej a bezpečnej elektrickej energie pre priemysel.

Kvôli uľahčeniu spustenia „dvoch popredných odvetví a dvoch špeciálnych odvetví" vychádza nový región Guian dôsledne v ústrety požiadavkám podnikov. Guianský úrad pre dodávku energie garantuje služby v troch smeroch: spoľahlivé napájanie na zabezpečenie výroby, precízne doplňovanie zdrojov na zabezpečenie prírastkov a vysokokvalitné služby na ochranu prosperity komunity.

„V roku 2022 sme nezávisle na sebe realizovali 203 energetických projektov, čím sme v dodávke energie získali ďalších 502,7 MWh. Vďaka tomu sa v novom regióne Guian zníži priemerný počet hodín prerušení odberu (AIHC) o 5,7 hodín a ďalej sa zvýši spoľahlivosť dodávok elektrickej energie." PEI Junyi uviedol, že v roku 2022 sa prednostne pokročilo v troch projektoch rozvodní primárnej siete, jeden kľúčový projekt bol dokončený a uvedený do prevádzky a rovnako bol dokončený a uvedený do prevádzky projekt podpornej linky rozvodne 220 kV v Shinzoom, čím sa zabezpečili ročné energetické potreby závodu Zhongke electric pre projekt výroby materiálu anódových tyčí do lítiových batérií.

8. septembra 2023 bol v predstihu úspešne uvedený do prevádzky prvý projekt káblových rozvodov 220 kV v provincii Guizhou, ktorý zásobuje slučkové vedenia 220 kV Kashi I a II pre firmu CATL. To zaisťuje, že rozvodňa 220 kV pre CATL bola uvedená do prevádzky v predstihu, čím sa zabezpečila spoľahlivá dodávka elektrickej energie do novej výrobnej základne CATL v Guizhou pre výrobu batérií a zariadení na skladovanie energie.

Okrem toho Guianský úrad pre dodávku energie aktívne zhromažďuje informácie o dopyte používateľov po elektrickej energii a na základe výrobných podmienok a charakteristík zaťaženia od rôznych zákazníkov usmerňuje podniky, aby vyrábali v čase mimo špičky, a ponúka riešenia na úsporu elektrickej energie šité na mieru. Môže to nielen ušetriť náklady podnikov na elektrickú energiu spojené s výrobou, ale aj zabezpečiť dostatočné dodávky energie mimo špičkových hodín, čím sa zvýši efektívnosť prevádzok. Podľa PEI Junyi znížila spoločnosť Zhongke Electric svoje náklady na elektrickú energiu o 11,25 milióna juanov v nákladoch na elektrickú energiu po tom, ako presunula svoje výrobné činnosti na nočné hodiny mimo špičky.

Práve optimalizáciou služieb, posilnením administratívy a zdokonalením opatrení sa oblasť Guian zaviazala umožniť rýchlu výstavbu, rýchlu výrobu a rýchle výsledky projektov v „dvoch popredných priemyselných odvetviach a dvoch špecializovaných priemyselných odvetviach" a dosiahla rýchlejší progres v úsilí o rozvoj s dôrazom na vysokú kvalitu.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2281479/617ca3f8a65b3c22c0582de1544502f.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring