OTS: O spoločenskom zdraví, Zlatý biatec a telemost s dr. Rong Xiang Xu-om

TASR, 18. októbra 2013 10:05

Bez popisu Foto: Hospodársky klub

Bratislava 18. októbra (TASR-OTS) - Nadchádzajúce 97. riadne zhromaždenie a celkove 237. podujatie združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub sa uskutoční vo štvrtok 24. októbra 2013 od 14. hodiny v Pálffyho paláci v Bratislave. V spolupráci s Contineo, s.r.o., Košice bude realizované ako videokonferencia na trase Bratislava – Los Angeles. Jej priebeh bude prístupný na internete na www.telepresence.sk/portal/event/detail/event/17www.hospodarskyklub.sk

Sledovanosť tohto klubového zhromaždenia podporili aj informácie zverejnené v takých svetových médiách ako Wall Street Journal, Reuter, ITAR-TASS a ďalších. Osobitnú pozornosť venovali aktivitám združenia a jeho výročnej cene Zlatý biatec pre zahraničné a domáce osobnosti. Účasť na tomto podujatí potvrdilo sto osobností zo SR, Českej republiky a Rakúska. Zúčastnia sa predseda Svetovej komorovej federácie P. Mihók, veľvyslanci Brazílie, Egypta, Indie, Indonézie, Kuby, Palestíny, Ruska, Turecka a Vietnamu, ako aj podpredsedníčka SAV D. Podmaková.

Úvodné slovo o spoločenskom zdraví bude mať zakladajúci člen a správca združenia P. Kasalovský. Potom bude hovoriť viceprezidentka J&T Group Monika Céreová o tom, aký je obsah zdôvodnenia udelenia Zlatého biatca 2013 firme a jej prezidentovi J. Tkáčovi: "Za inšpirujúce výsledky investičnej činnosti a projektové financovanie, za firemnú kultúru a filantrópiu na prospech zdravotne postihnutých ľudí v Slovenskej republike, v Českej republike a Ruskej federácii."

K laureátovi Zlatého biatca 2013 dr. Rong Xiang Xuovi a jeho spolupracovníkom v Los Angeles sa prihovorí predstaviteľ združenia P. Kasalovský. Bude hovoriť o.i. aj o tom, že desaťgramovú medailu Zlatý biatec, ktorá je z dukátového zlata a s vyobrazením prvej keltskej mince na slovenskom území za dvadsaťjeden rokov získalo 58 zahraničných osobností a dvakrát prezident World Economic Forum prof. Klaus Schwab (1994, 2001).

Združenie tak vzdáva najvyššiu ľudskú úctu "za príkladné konanie v záujme mieru a pokroku vo vzťahoch medzi národmi a ich štátmi." Prvým, ktorému sa takto poďakovalo, bol pred dvoma desaťročiami prezident Slovinskej republiky M. Kučan. Mnohí z poctených VIP prišli aj na zhromaždenia, alebo komunikovali prostredníctvom internetu. Také spojenie sa uskutočnilo napríklad v 1997. roku s generálnym tajomníkom OECD D. Johnstonom, v 1999. roku s prof. J. Sachsom, v 2008. roku s bývalým ruským premiérom J. Primakovom, v 2010. roku s laureátom Nobelovej ceny mieru prof. M. Yunusom.

Správca združenia P. Kasalovský, z ktorého iniciatívy bol Zlatý biatec založený, práve pred týmto zhromaždením opäť pripomína, že vždy v takejto slávnostnej chvíli má v pamäti viac ako živé myšlienky o živote a jeho komplikáciách – problémových až kritických situáciách v najrôznejších oblastiach ľudskej činnosti, ktoré zazneli na klubovej pôde. „Koľko vnútornej sily vyvinuli naši laureáti, aby sa s nimi vyrovnali. Ani jeden z nich nebol anjelom, ale človekom s predstavou a schopnosťou vykonať výnimočný čin prospešný svojmu blízkemu okoliu, ale aj ľudskej spoločnosti vôbec."

V poradí šesťdesiata medaila Zlatý biatec pre zahraničnú osobnosť – lídra rozumu a ľudskosti bola udelená  dr. Ronxiang Xu-ovi "Za výskum a prínos k vedeckej ceste, za spôsob regenerácie poškodených ľudských orgánov a tak aj k predĺženiu ľudských životov" (k zdravej dlhovekosti). V centre Los Angeles v hoteli Ritz Milner si ju prevezme ráno o 6.20 h miestneho času od reprezentantov združenia R. Y. Mosneho (laureátom Zlatého biatca sa stal v roku 1996) a F. Pancuráka (vlani bol poctený ako spoluautor patentu Vitalturbine, významne zlepšujúcej fyzikálne vlastnosti vody) za zvukov slávnostných fanfár Police Brass Quintet.

Hlavným bodom celého podujatia bude hodinové expozé dr. Rong Xiang Xu-a o jeho riešeniach regenerácie poškodených telových orgánov obsiahnutých v patentoch, ako aj o vednom odbore, ktorým je regenerácia ľudských orgánov. Dr. R. X. Xu bude odpovedať na otázky, ktoré už členovia poslali, ale aj na tie, ktoré odznejú v rokovacej sále.

Na www.hospodarskyklub.sk si možno pozrieť na titulnej strane pod banerom ANKETY 2013 aktuálny zoznam nominovaných osobností a firiem zo SR na Zlatý biatec 2013, ale aj nominácie a čiastkové výsledky internetových ankiet : XI. ročník World politician, XIV. ročník Best Bank, VII. ročník Najsympatickejší člen vlády SR a VIII. ročník Najsympatickejší poslanec NR SR.

Zdroj: NEF Hospodársky klub, združenie, www.hospodarskyklub.sk

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk zll

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring