OTS: Hlasovanie verejnosti o najlepšie slovenské interiéry INSAID AWARDS ...

TASR, 26. septembra 2023 11:23

OTS: Hlasovanie verejnosti o najlepšie slovenské interiéry INSAID AWARDS spustené

Bratislava 26. septembra (TASR/OTS) - Štvrtý ročník súťaže o najlepšie slovenské interiéry INSAID AWARDS 2023 sa blíži do finále. Laureátov v 6 kategóriách vyhlási porota 20. októbra počas galavečera, ktorý bude súčasťou 1. festivalu o interiéroch na Slovensku INTEBOLD. O svojom favoritovi má možnosť rozhodnúť aj verejnosť.

Najlepšie slovenské interiéry na jednom mieste

INSAID AWARDS 2023 priniesol takmer 100 prihlásených návrhov a realizácií od profesionálov i študentov. Všetky posúdila medzinárodná odborná porota a vytvorila tak shortlist finalistov v 6 kategóriách: Privátny interiér, Verejný interiér, Pracovisko, HoReCa, Výstavy a showroom a Študent. Spomedzi nich, po osobných obhliadkach, vyberie víťazov. Mesiac pred vyhlásením výsledkov môže svoj pohľad na interiéry vyjadriť aj verejnosť – verejným hlasovaním na stránke organizátora INSAID AWARDS (http://www.insaid.sk/).

Cieľom súťaže je demonštrovať najinovatívnejšie a najzaujímavejšie projekty v oblasti interiérového dizajnu, rozšíriť povedomie o kvalitnom interiérovom dizajne a spájať profesionálov. Práve s týmto cieľom a narastajúcim záujmom o interiérový dizajn, sa viaže aj rozhodnutie organizátorov, rozšíriť svoje aktivity. Slávnostný galavečer sa tak stal pomyselnou čerešničkou na programe podujatia, ktoré má ambíciu byť najväčšou udalosťou so zameraním na interiéry na Slovensku - INTEBOLD festival (http://www.intebold.com/).

INTEBOLD festival - inšpiratívny program a rečníci z celého sveta

Počas 1. ročníka festivalu o interiéroch INTEBOLD na účastníkov festivalu čakajú dva dni (20. a 21. októbra) nabité interaktívnymi prednáškami, prezentáciami a kreatívnymi aktivitami. Festival sa bude konať v industriálnych priestoroch Design Factory, Dve sýpky v Bratislave.

Hlavnými rečníkmi budú špičkoví odborníci, ktorí odprezentujú svoje profesionálne skúsenosti a zároveň sa zúčastnia panelových diskusií, kde budú odpovedať na otázky návštevníkov. Medzi rečníkov patrí uznávaný britský autor publikácií o interiérovom dizajne a architektúre Graeme Brooker. Pozvanie prijali architekti z ateliéru BKPŠ Martin Kusý a Pavol Paňák, ikony slovenskej architektúry, aj úspešná Slovenka Zuzana Phillips Palugova z Londýna, ktorá navrhuje interiéry najbohatším ľuďom sveta. Pripoja sa rečníci ako architektky Ulla Hell (AT) a Lenka Petrakova (UK), svetelný mág Magnus Wästberg (SE), interiérový architekt René Pier (DE), či Michal Pastier, inovátor a kreatívny riaditeľ, a Michal Matloň, psychológ architektúry. Pridajú sa však aj ďalší, ktorí sa tešia na stredoeurópske dobrodružstvo interiérov.

„Sme radi, že môžeme na Slovensku predstaviť formát akým je INTEBOLD festival pre profesionálov z odboru i milovníkov interiérov. Vzniká v spolupráci s European Council of Interior Architects, s ktorou vytvárame aj iné projekty na posilnenie povedomia o profesii interiérového dizajnéra/architekta,“ povedala Martina Uhrinova, prezidentka Slovenskej asociácie interiérových dizajnérov (SAID) (http://www.said.sk/), organizátora podujatí. „Veríme, že festival bude dobrým impulzom pre hlbší záujem a rozvoj kvalitnej tvorby interiérov orientovaných na človeka. Isto prinesie nové inšpirácie, poznatky a príležitosti pre našich členov, ako aj pre celú interiérovú a architektonickú komunitu.“

Vstupenku na 1. festival o interiérovom dizajne je možné zakúpiť na www.intebold.com. Organizátor si pre návštevníkov ku každej vstupenke pripravil darček v podobe magazínu slovenských interiérov INTEBOLD.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring