OTS: HONOR osvetľuje budúcnosť umelej inteligencie ...

TASR, 28. februára 2024 9:44

OTS: HONOR osvetľuje budúcnosť umelej inteligencie v inteligentných zariadeniach na MWC

HONOR, Qualcomm a GSMA spoločne presadzujú umelú inteligenciu zameranú na človeka a zdôrazňujú svoj záväzok k otvorenej spolupráci a ochrane súkromia

Barcelona 28. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Na veľtrhu MWC v Barcelone 2024 vystúpil George Zhao, generálny riaditeľ spoločnosti HONOR Device Co., Ltd., na pódiu spolu s lídrami v odvetví, aby diskutovali v podnetnom paneli. Na stretnutí s názvom „Putting Humans First in AI Development: Key Considerations for Creating AI for Smart Devices," (Ľudia na prvom mieste pri vývoji umelej inteligencie: Kľúčové aspekty tvorby umelej inteligencie pre inteligentné zariadenia) vystúpili aj John Hoffman, generálny riaditeľ GSMA Ltd., a Alex Katouzian, GM skupiny MCX, Qualcomm Technologies, Inc. Spoločne zdôraznili význam vytvárania zariadení s umelou inteligenciou, ktoré sú zárukou intuitívneho zážitku zameraného na človeka a zároveň zabezpečujú súkromie používateľa.

„Veríme, že umelá inteligencia zrekonštruuje operačný systém a prebuduje naše budúce skúsenosti so smartfónmi. Spoločnosť HONOR bude rozvíjať našu stratégiu umelej inteligencie tým, že ju integruje do systému MagicOS a všetkých zariadení HONOR, čím zabezpečí zážitok zameraný na človeka, ktorý poteší našich používateľov pri každej interakcii" uviedol Zhao a zdôraznil záväzok spoločnosti HONOR vyvíjať zariadenia s umelou inteligenciou navrhnuté s ohľadom na ľudské potreby.

Odbornosť spoločnosti HONOR v oblasti umelej inteligencie v zariadeniach sa prejavila uvedením systému MagicOS 8.0 na veľtrhu MWC, ktorý plne integroval umelú inteligenciu na úrovni platformy a prvé používateľské rozhranie založené na zámeroch (IUI) v odvetví. MagicOS 8.0 sa môže pochváliť aj Magic Portal, funkciou odporúčania skratiek na základe zámeru, ktorá používateľom umožňuje bezproblémové prepínanie a prístup k službám medzi aplikáciami jediným potiahnutím. Podporuje 100 hlavných aplikácií na celom svete.

Spoločnosť HONOR tiež spolupracovala so spoločnosťou Qualcomm pri demonštrácii používania open-source aplikácie Llama 2 na novom zariadení HONOR Magic6 Pro, čím demonštrovala výkon umelej inteligencie v zariadení aj pri offline používaní.

Využívanie otvoreného ekosystému

Spoločnosť HONOR je priekopníkom otvoreného ekosystému a pozýva globálnych partnerov, ako sú Qualcomm a GSMA, aby spojili svoje sily. „Podporou otvorenej spolupráce vytvárame zážitky s umelou inteligenciou v zariadeniach v prospech spotrebiteľov," poznamenal Zhao.

„Chceme ľuďom uľahčiť vývoj a inovácie na našich platformách," povedal Katouzian. „Spolupráca a otvorenosť sú pre odvetvie skvelé, takže spolupráca spoločnosti Qualcomm s našimi partnermi je kľúčová. Veríme, že inovácie a technológie posilnia naše partnerstvá. Pokiaľ môžeme pokračovať v inováciách a spolupracovať s našimi partnermi, náš potenciál je skutočne neobmedzený.

John Hoffman dodal, že „umelá inteligencia je pripravená spôsobiť revolúciu vo všetkom a my sme nadšení, že spoločnosti ako HONOR a Qualcomm využívajú technológiu umelej inteligencie v zariadeniach na inováciu inteligentných zariadení, čím zlepšujú životy ľudí. GSMA v spolupráci so spoločnosťou HONOR tiež predstavila bielu knihu ,6G Terminal Vision' (Vízia terminálov 6G), ktorá načrtáva veľkú víziu vývoja terminálov 6G v ére umelej inteligencie a načrtáva smer budúceho pokroku v odvetví."

Stratégia umelej inteligencie zameraná na človeka vo všetkých scenároch

Podľa pána Zhao je súčasná vlna prelomových objavov v oblasti umelej inteligencie bezprecedentná v histórii a zásadne ovplyvní inteligentné zariadenia. HONOR sa strategicky zameriava na zavedenie umelej inteligencie do systému MagicOS a predstavuje prvé používateľské rozhranie založené na zámeroch (IUI) v odvetví, ktoré zahŕňa nové jadro, nové používateľské rozhranie a prepojený ekosystém posilnený umelou inteligenciou v zariadeniach od smartfónov až po počítače, čím používateľom poskytuje zážitok naprieč zariadeniami, aplikáciami a ekosystémami.

„Umelá inteligencia na úrovni platformy a LLM umožňujú spoločnosti HONOR bezproblémovo začleniť zariadenia s umelou inteligenciou, ako sú počítače s umelou inteligenciou a smartfóny s umelou inteligenciou, do každodenného života používateľov, pochopiť ich zámery a predvídať ich potreby," povedal Zhao. Dodal, že čím viac spotrebitelia s týmito zariadeniami pracujú, tým viac je táto skúsenosť prispôsobená a užitočná.

Alex tiež upozornil na pokračujúci presun spracovania umelej inteligencie z cloudu do osobných zariadení vrátane smartfónov a osobných počítačov. „Vďaka lepšej kvantifikácii alebo zmenšeniu modelov a spolupráci s našimi partnermi, ako je HONOR, a ďalšími priemyselnými partnermi, napríklad výrobcami operačných systémov, budeme schopní využiť tieto schopnosti [cloudovej umelej inteligencie] a údaje a preniesť ich viac do zariadenia. Potenciál rastu umelej inteligencie v zariadeniach je prakticky neobmedzený."

Bezpečnosť: Základy umelej inteligencie

„Umelá inteligencia nemôže existovať bez základov bezpečnosti," vyhlásil Zhao a zdôraznil princíp PFAST spoločnosti HONOR pri vývoji umelej inteligencie – súkromie, spravodlivosť a férovosť, zodpovednosť, bezpečnosť a spoľahlivosť, transparentnosť a kontrolovateľnosť. „Vyzývame zástupcov odvetvia, aby spolupracovali na riadení umelej inteligencie s cieľom zabezpečiť súkromie a bezpečnosť jednotlivcov," vyzval Zhao. Kľúčovými iniciatívami v tomto úsilí sú technológia HONOR MagicGuard a získané certifikáty ochrany osobných údajov, ako napríklad ePrivacySeal.

Formovanie budúcnosti pomocou 6G a umelej inteligencie

Vďaka rýchlemu pokroku v oblasti umelej inteligencie prinesie 6G vzrušujúce možnosti, ale aj zložité výzvy. Spoločnosti HONOR a GSMA vydali na MWC dokument „6G Terminal Vision" (Vízia terminálov 6G).

Tento výhľadový dokument, ktorý bol vypracovaný v spolupráci s partnermi China Unicom, China Mobile, China Telecom, Du, Telstra a Inmarsat, načrtáva víziu inteligentného sveta zameraného na človeka a formovaného transformačnými schopnosťami 6G a umelej inteligencie. Biela kniha podrobne opisuje deväť potenciálnych scenárov, päť kľúčových smerov výskumu a štyri typické možnosti terminálov 6G. Viac informácií o bielej knihe nájdete [tu].

Predstavením tejto bielej knihy urobili spoločnosti HONOR a GSMA prvý krok pri skúmaní budúcnosti 6G. Spoločnosť HONOR vyzýva priemyselných partnerov, aby spojili svoje sily, zapojili sa do spoločného výskumu a dosiahli priemyselný konsenzus v oblasti terminálov 6G.

O spoločnosti HONOR

Spoločnosť HONOR je popredným svetovým dodávateľom inteligentných zariadení. Jej cieľom je stať sa globálnou ikonickou technologickou značkou a vytvoriť nový inteligentný svet pre každého prostredníctvom svojich výkonných produktov a služieb. Neochvejne sa zameriava na výskum a vývoj a zaväzuje sa vyvíjať technológie, ktoré ľuďom na celom svete umožnia ísť ďalej a dajú im slobodu dosiahnuť a urobiť viac. Portfólio inovatívnych, prémiových a spoľahlivých produktov HONOR ponúka rad vysokokvalitných smartfónov, tabletov, notebookov a nositeľných zariadení, ktoré vyhovujú každému rozpočtu a umožňujú ľuďom stať sa lepšou verziou samých seba.

Viac informácií nájdete na webovej stránke spoločnosti HONOR www.hiHONOR.com alebo pošlite e-mail na adresu newsroom@hiHONOR.com

https://community.hiHONOR.com/

https://www.facebook.com/HONORglobal/

https://twitter.com/HONORglobal

https://www.instagram.com/HONORglobal/

https://www.youtube.com/c/HONOROfficial

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2348665/1.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring