OTS: Hrejivý svet: globálna výstava HUAWEI XMAGE bola oficiálne spustená

TASR, 9. mája 2024 10:33

Dubaj 9. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Huawei predstavila 8. mája 2024 svoju inauguračnú globálnu výstavu HUAWEI XMAGE s názvom „Hrejivý svet – 12 rokov fotografie Huawei" v kultúrnej štvrti Alserkal Avenue v Dubaji v Spojených arabských emirátoch, ktorá predstavuje najväčšiu fotografickú výstavu v histórii spoločnosti Huawei.

Počas slávnostného otvorenia výstavy bola tiež oficiálne spustená súťaž HUAWEI XMAGE Awards 2024, ktorá každoročne oslavuje otvorenú platformu Huawei pre fotografickú dokonalosť smartfónov. Cieľom súťaže, ktorá sa koná už ôsmy rok po sebe, je inšpirovať spotrebiteľov, aby plne uvoľnili svoju kreativitu a predstavivosť tým, že využijú poprednú zobrazovaciu technológiu XMAGE spoločnosti Huawei a každú fotografiu naplnia hlbšou emocionálnou a kultúrnou rezonanciou.

„Hrejivý svet – 12 rokov fotografie Huawei"

Výstava debutuje témou „Hrejivý svet" a predstavuje takmer 300 fotografií zhotovených smartfónmi Huawei, ktoré boli vybrané spomedzi miliónov príspevkov. Tieto obrazy zobrazujú momenty vrúcnosti, pokoja a žiarivosti z každého kúta sveta, ako aj skutočnú relatívnosť obyčajných ľudí a sumarizujú novú filozofiu HUAWEI XMAGE „Sila obrazu". Cieľom tejto filozofie je u spotrebiteľov podnecovať predstavivosť, kreativitu a porozumenie pomocou špičkových zobrazovacích technológií a skúseností a predviesť jej silný vplyv nad rámec toho, čo je zachytené.

Posledné desaťročie bolo obdobím rýchleho rozvoja mobilnej fotografie. Táto výstava predstavuje diela zo série smartfónov Huawei za posledných 12 rokov. Počas tohto obdobia spoločnosť Huawei viedla vývoj a rozvoj mobilnej zobrazovacej technológie prostredníctvom neustálych inovácií. Spoločnosť Huawei sa navyše vytrvalo zapája do globálnych aktivít, ako sú fotografické súťaže, komunitné podujatia a správy o trendoch, ktoré podporujú celosvetové šírenie kultúry mobilnej fotografie.

Dnes je rad HUAWEI P inovovaný na rad HUAWEI Pura. Rad HUAWEI Pura sa znovu spúšťa s novým prístupom, ktorý skvele integruje dokonalú fotografiu, estetický dizajn a jedinečný štýl. Podľa najnovšej recenzie DXOMARK si HUAWEI Pura 70 Ultra zaistí popredné miesto v rebríčku DXOMARK pre fotoaparáty na smartfónoch s pôsobivým skóre 163 bodov. 1

S radom HUAWEI Pura 70, ktorý stanovuje nový štandard, HUAWEI XMAGE naďalej posúva hranice technológií a skúseností spolu s globálnymi používateľmi a prenáša inteligentnú fotografiu na novú úroveň.

Keith Ladzinski, fotograf s National Geographic, počas otváracieho ceremoniálu povedal: „Fotografia ako univerzálny jazyk dokáže zachytiť krásu a inšpirovať konverzáciu. Táto výstava odzrkadľuje uvažovanie spoločnosti Huawei o „technológii" a „umení" a predstavuje skutočne úprimnú filozofiu značky."

Výstava skúma osem rôznych tém: „Tajomstvá matky prírody", „Krajiny a priestory", „Dialóg so zvieratami", „Príbeh života", „Ty a ja", „Radosť zo športu", „Sila okamihov" a „Svet mladosti".

„V ére, ktorej dominujú technológie a rýchlosť, je pre ľudí ľahké byť ochromení vonkajším hlukom a stresom," poznamenal Chen Xiaobo, kurátor výstavy a 9. viceprezident Združenia čínskych fotografov. „Je upokojujúce vidieť tvorcov na celom svete, ako zachytávajú a sprostredkúvajú hrejivé momenty so smartfónmi Huawei. Tieto obrazy pôsobia ako mosty, ktoré rezonujú s dušami a prenášajú skutočné teplo a krásu."

Výstava „Hrejivý svet – 12 rokov fotografie Huawei" bude prebiehať od 8. do 10. mája. Výnimočné diela sa budú zobrazovať na oficiálnych platformách spoločnosti Huawei, ako sú @ HuaweiXmageAwards na Instagrame, @ HuaweiMobile na Instagrame, X a Facebooku.

HUAWEI XMAGE Awards 2024: podnetné inšpirácie, popredná kultúra v oblasti globálnej fotografie

Súťaž HUAWEI XMAGE Awards 2024 sa oficiálne začala počas slávnostného otvorenia výstavy. Ako otvorená platforma pre fotografickú dokonalosť smartfónov podporuje táto každoročná súťaž využívanie jedinečných perspektív a neobmedzenej kreativity, aby mobilná fotografia získala hlbší umelecký význam a estetický výraz. Od roku 2017 sa každoročnej súťaže zúčastnili používatelia z viac ako 170 krajín a regiónov, ktorí doteraz prispeli takmer 4 miliónmi príspevkov. Vďaka tomu je súťaž HUAWEI XMAGE Awards sama o sebe kultúrnym dedičstvom, ktoré obsahuje fragmenty ľudskej histórie z celosvetovej perspektívy.

Tohtoročná súťaž XMAGE Awards uvádza nové kategórie „Momenty" „Tváre" „Tak blízko a tak ďaleko" a „Štýl", ktoré predstavujú vedúce postavenie spoločnosti Huawei v oblasti zachytávania momentiek, portrétnej fotografie, teleobjektívu a makrofotografie a farebného štýlu. Okrem toho boli vytvorené nové ocenenia, ako napríklad „To najlepšie zo série Pura" a „To najlepšie zo série Mate" s cieľom povzbudiť umelcov, aby preskúmali rôzne expresívne formy a témy prostredníctvom vlajkových lodí spoločnosti Huawei, čo sa týka spôsobilosti tvorby snímok. Všetci víťazi môžu mať svoju prácu uvedenú, okrem iných príležitostí, na globálnych reklamných platformách a tranzitnej karte HUAWEI Pay.

Súťaž tiež víta novú porotu zloženú z vážených porotcov vrátane Chena Xiaoboa – 9. viceprezidenta Združenia čínskych fotografov, Keitha Ladzinského – fotografa National Geographic a nominovaného na Emmy, Jamesa Perollsa – módneho fotografa a režiséra, Susi Belianskej – portrétnej fotografky a vizuálnej umelkyne, Li Changzhua – zo spotrebiteľskej obchodnej skupiny Huawei, ktorá spoločne vyberie najpresvedčivejšie fotografické príbehy na základe ich hlbokých pohľadov na obrazový výraz.

Registrácia na súťaž HUAWEI XMAGE Awards 2024 je teraz otvorená a prihlášky sa uzatvárajú 15. septembra 2024 o 24:00 hod. pekinského času (GMT+8). Viac informácií a možnosť zapojiť sa do súťaže nájdete na: https://consumer.huawei.com/en/campaign/xmage 1 Rebríček DXOMARK je určený pre komerčné smartfóny vydané do 8. mája 2024.

Fotka - https://mma.prnewswire.com/media/2408127/Opening_Ceremony.jpg

Fotka - https://mma.prnewswire.com/media/2408125/Photo_of_keith.jpg

Fotka - https://mma.prnewswire.com/media/2408126/Photo_of_Chen_Xiaobo.jpg

Fotka - https://mma.prnewswire.com/media/2408129/2024_XMAGE_Campaign_Launch_KV.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring