OTS: Huawei a čínsky jednorožec Guangdong spustili prvú ...

TASR, 17. júna 2024 9:42

OTS: Huawei a čínsky jednorožec Guangdong spustili prvú 5.5G skúšobnú prevádzku živého prenosu z čínskeho vidieka

Kanton 17. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Huawei, čínsky jednorožec Guangdong a Úrad pre poľnohospodárstvo a vidiecke záležitosti okresu Zengcheng dnes spoločne usporiadali festival živého vysielania Lychee na tému „Zvýšenie 5G pre Lychees" v okrese Zengcheng v Kantone. Na podujatí používali influenceri a živí streameri službu živého vysielania 5G na propagáciu a predaj liči vo viacerých sadoch. Počas festivalu sa na mieste uskutočnila aj skúšobná sieť 5.5G, ktorá zaznamenala maximálnu rýchlosť uplinku presahujúcu 500 Mbps. Ide o prvú skúšku technológie 5.5G počas živého vysielania na čínskom vidieku.

Počas festivalu čínsky jednorožec Guangdong sprístupnil na podujatí svoj plán poskytovania služby živého vysielanie cez 5G. Táto inovatívna služba je prvá svojho druhu v Číne. Služba spĺňa požiadavky živých streamerov na ultravysokú šírku pásma pri uplinku, veľkú kapacitu siete a videá s vysokým rozlíšením, čo zaručuje nepretržité, stabilné a plynulé používateľské zážitky. Pomocou inteligentných sieťových prvkov a technológií plátkovania 5G vybudovali čínsky jednorožec Guangdong a Huawei siete 5G, ktoré sú schopné poskytovať lepšiu kvalitu služieb pre plány poskytovania služieb živého vysielania, podporujúce o 50 % vyššiu návštevnosť a 4-násobne vyššiu rýchlosť uplinku (zvýšenie z 30 – 50 Mb/s na 150 – 200 Mb/s) v prípade štandardných používateľov. Okrem toho sú siete postavené na integrovanej dátovej platforme Huawei SmartCare, ktorá umožňuje rýchlu analýzu a vymedzenie porúch s cieľom ďalej zlepšiť skúsenosti používateľov so živým vysielaním.

Na tohtoročnom veľtrhu MWC v Barcelone získala služba živého vysielania 5G ocenenie GSMA Global Mobile Awards (GLOMO) za „Najlepšiu službu mobilného operátora pre pripojených spotrebiteľov", čo dokazuje, že je vysoko uznávaná v odvetví.

Od svojho uvedenia na trh v roku 2022 túto službu využíva viac ako 300 000 používateľov a podporuje predaj v rámci živého vysielania v širokej škále odvetví, ako je poľnohospodárstvo, cestovný ruch, odevy a elektronické športy.

V popoludňajších hodinách sa na podujatí konal mediálny okrúhly stôl, počas ktorého Wang Liang, zástupca generálneho riaditeľa produktového inovačného centra čínskeho jednorožca Guangdong, poznamenal: „Ak chceme vyniknúť v nových poľnohospodárskych úlohách, potrebujeme nové nástroje. Čínsky jednorožec Guangdong využíva technológie 5G na plátkovanie sietí a dvojkanálové technológie na poskytovanie rýchlych a stabilných sieťových služieb pre živé vysielanie."

Wang pokračoval: „Čínsky jednorožec bude v budúcnosti využívať technológie, ako je 5.5G, na inováciu sietí a vývoj nových produktov. Budeme tiež úzko spolupracovať s našimi partnermi na podpore predaja poľnohospodárskych výrobkov prostredníctvom živého vysielania a na podpore inovácií v rámci širšieho poľnohospodárskeho odvetvia."

5.5G predstavuje obrovské zlepšenie 5G v mnohých aspektoch. Pri 5.5G sa maximálna rýchlosť downlinku zvyšuje z 1 Gb/s na 10 Gb/s a maximálna rýchlosť uplink zo 100 Mb/s na 1 Gb/s. To je 10-násobný nárast šírky pásma. S 5.5G môžu používatelia plynulo streamovať obsah s vyšším rozlíšením v 3D a v interaktívnych formátoch. 5.5G tiež umožňuje poskytovať diferencované záruky zážitku, ktoré sú dynamicky prispôsobené rôznym používateľom živého vysielania na základe ich špecifických potrieb. 5.5G navyše vytvára základ pre nové spotrebiteľské služby, ako sú cloudové telefóny, nové volania a 3D bez okuliarov.

Na podujatí bol prítomný aj Hou Yingzhen, prezident oddelenia marketingu a predaja riešení 5G spoločnosti Huawei. Povedal: „Spoločnosť Huawei bude neustále inovovať produkty a technológie, aby rozšírila výhody 5G pre väčšie množstvo ľudí a podporila komerčné nasadenie siete 5.5G. 5.5G bude životne dôležité pre sieťovú infraštruktúru v inteligentnom svete. 5.5G bude hnacou silou hospodárstva živého vysielania v Číne a prispeje k rastu kvality vo vidieckych oblastiach, ako aj v širšom poľnohospodárskom sektore. Má tiež potenciál urýchliť digitalizáciu mnohých ďalších priemyselných odvetví."

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2438845/Huawei_Technologies.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring