OTS: Huawei a IUCN rozšíria globálny vplyv ochrany prírody v druhej fáze ...

TASR, 13. októbra 2023 10:30

OTS: Huawei a IUCN rozšíria globálny vplyv ochrany prírody v druhej fáze Tech4Nature

GLAND / Švajčiarsko 13. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Huawei a IUCN, Medzinárodná únia pre ochranu prírody, podpísali dohodu o strategickej spolupráci s cieľom začať druhú fázu partnerstva Tech4Nature.

Spustenie Tech4Nature v roku 2020 sa udialo v súlade s iniciatívou spoločnosti Huawei TECH4ALL a zeleným zoznamom únie IUCN a spoločnosť Huawei spolu s IUCN vtedy prvýkrát vytvorili významné partnerstvo, ktoré zahŕňalo sektory informačných a komunikačných technológií a ochrany prírody.

Kľúčovým výstupom druhej fázy bude uľahčenie ďalšej spolupráce medzi týmito dvoma sektormi.

„Technológia nám umožňuje preklenúť priepasť medzi vedou a činmi," uviedol Dr. Grethel Aguilar, zastupujúci generálny riaditeľ IUCN. „Ochranári môžu využiť silu veľkých dát, umelej inteligencie a strojového učenia na analýzu rozsiahlych súborov údajov a ekologických trendov. Tieto neoceniteľné informácie pomáhajú pri identifikácii a ochrane kritických biotopov, usmerňujú naše úsilie a môžu využiť potrebné zdroje na ochranu ohrozených druhov."

Druhá fáza rozšíri globálny vplyv partnerstva Tech4Nature a tiež využívanie digitálnych technológií na podporu účinného a spravodlivého riadenia chránených oblastí. IUCN a Huawei spoločne vyvinú technologické riešenia pre pilotné projekty v minimálne piatich krajinách vrátane Brazílie, Kene, Turecka, Mexika a Číny.

Partnerstvo Tech4Nature prispeje aj k realizácii cieľa 30x30 definovaného v Kunmingsko-Montrealskom dokumente Global Biodiversity Framework (GBF), ktorý požaduje, aby sa 30 % zemskej pevniny a morských oblastí zachovalo prostredníctvom zriadenia chránených území a účinných opatrení na ochranu území. Partneri plánujú podporiť implementáciu GBF prostredníctvom výmeny poznatkov a budovania kapacít vrátane podpory online znalostnej platformy Global Species Action Plan (GSAP) a vývoja znalostných produktov.

„Veríme, že iniciatíva Tech4Nature nadviaže na úspech prvej fázy a rozšíri svoj globálny vplyv," povedal Peng Song, senior viceprezident spoločnosti Huawei a prezident pre stratégiu a marketing informačných a komunikačných technológií, vo svojom prejave počas slávnostného podpisu pri príležitosti spustenia druhej fázy. „Veríme tiež, že sa k iniciatíve Tech4Nature pripojí viac partnerov, ktorí si osvoja digitálne technológie a prispejú k udržateľnému rozvoju planéty."

Na začiatku druhej fázy partnerstva bola vydaná publikácia Tech4Nature – Partnerstvo pre našu planétu. V tejto hlavnej publikácii sú zhromaždené osvedčené postupy a skúsenosti z prvej fázy partnerstva medzi spoločnosťou Huawei a IUCN, v rámci ktorej začali využívať informačné a komunikačné technológie na ochranu prírody v piatich chránených oblastiach na celom svete. Obsahuje aj usmernenia o tom, ako môžu technológie pomôcť rôznym chráneným a zachovaným oblastiam, aby dosahovali úroveň zeleného zoznamu IUCN, a o úlohe technológií pri implementácii GBF.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2245871/Image1.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring