OTS: Huawei a UNESCO venujú v rámci projektu Otvorené školy IKT vybavenie ...

TASR, 21. decembra 2023 8:07

OTS: Huawei a UNESCO venujú v rámci projektu Otvorené školy IKT vybavenie etiópskemu ministerstvu školstva

ADDIS ABABA 21. decembra 2024 (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - UNESCO a spoločnosť Huawei minulý týždeň venovali vybavenie na informačno-komunikačné technológie etiópskemu ministerstvu školstva v rámci projektu Otvorené školy s podporou technológií pre všetkých (TeOSS), ktorý títo dvaja partneri realizujú v Etiópii, Egypte a Ghane od roku 2020.

V rámci trojročného projektu, ktorý sa končí tento rok a spadá pod iniciatívu Huawei TECH4ALL , poskytli UNESCO a Huawei 480 tabletov, 48 prístupových bodov a 24 inteligentných tabúľ 24 stredným školám v rôznych regiónoch Etiópie.

„Znovu by som chcela poďakovať organizácii UNESCO a spoločnosti Huawei za ich záujem o vzdelávanie a za tento významný dar v tomto kritickom čase," povedala Ayelech Eshete, štátna ministerka školstve v Etiópii. K stredným školám, ktoré vybavenie dostali, dodala: „Umožní im to využívať rôzne vzdelávacie zdroje, rozšíriť svoje vedomosti nad rámec učebníc a prepojiť sa s rozsiahlou globálnou sieťou informácií a vzdelávacích skúseností."

Vybavenie do určitej miery podporí širšie ciele projektu, ktorými sú zníženie digitálnej priepasti a posilnenie inklúzie a rovnosti vzdelávania prostredníctvom budovania kapacít pedagógov a inštitúcií.

„Dodanie najnovšieho vybavenia IKT na stredné školy v Etiópii predstavuje na tejto ceste významný míľnik," uviedla Dr. Rita Bissoonauth, riaditeľka styčného úradu UNESCO pre AU, UNECA a zástupkyňa pre Etiópiu.

„Tieto školy, ktoré starostlivo vybralo ministerstvo školstva a príslušné regionálne školské úrady ako príjemcov projektu, teraz budú mať príležitosť integrovať technológie do svojich tried a poskytnúť študentom možnosti rozšíreného vzdelávania, spolupráce a rozvoja schopností."

Trojročný projekt TeOSS v Etiópii sa zameriava na vybudovanie infraštruktúry IKT na prepojenie pilotných škôl, školenie učiteľov a študentov a vybudovanie systému riadenia vzdelávania integrovaného s platformou školenia učiteľov. Širšie ciele projektu zahŕňajú vytvorenie školských systémov odolných voči krízam, ktoré zabezpečia kontinuitu vzdelávania za normálnych aj krízových podmienok sprístupnením vzdelávacích prostriedkov doma, v triede, prípadne v inom prostredí.

Od spustenia projektu v roku 2020 partneri vypracovali a vyhodnotili výsledky projektu v Etiópii, Egypte a Ghane, so zámerom ďalej projekt rozšíriť v Afrike. Osobitný dôraz sa kladie na školy v oblastiach s nízkymi zdrojmi a ich transformáciu na školy s podporou technológií, ktoré môžu rozšíriť možnosti celoživotného vzdelávania pre všetkých a rovnosť a kvalitu vzdelávania pre študentov.

Partnerstvo UNESCO a Huawei sa opiera o neutíchajúce úsilie etiópskej vlády poskytnúť svojim študentom a občanom prostriedky, aby sa stali aktívnymi účastníkmi digitálneho sveta, a zaistiť, aby boli dobre pripravení na budúce výzvy aj príležitosti.

O organizácii UNESCO

UNESCO je Organizácia Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru. Vyvíja úsilie o budovanie spravodlivej, inkluzívnej, mierovej a otvorenej spoločnosti založenej na poznatkoch. Viac informácií nájdete na stránke https://www.unesco.org/en/fieldoffice/addisababa.

O ministerstve školstve Etiópie

Ministerstvo školstva uplatňuje víziu budovania udržateľného systému vzdelávania a odbornej prípravy, ktorý zabezpečí kvalitné a spravodlivé vzdelávanie pre všetkých občanov a ktorý neustále produkuje kompetentnú a konkurencieschopnú pracovnú silu na podporu hospodárskeho rozvoja krajiny.

Viac informácií nájdete na stránke https://moe.gov.et/

O iniciatíve Huawei TECH4ALL

TECH4ALL predstavuje dlhodobú iniciatívu a akčný plán spoločnosti Huawei v oblasti digitálnej inklúzie. Plán TECH4ALL, postavený na inovatívnych technológiách a partnerstvách, je vypracovaný na podporu inklúzie a udržateľnosti v digitálnom svete.

Viac informácií nájdete na webovej stránke Huawei TECH4ALL na adrese https://www.huawei.com/en/tech4all

Sledujte nás na Twitteri https://twitter.com/HUAWEI_TECH4ALL

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2305011/Handing_over_Ceremony_of_ICT_equipment_to_the_Ethiopian_Ministry_of_Education.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring