OTS: Huawei Cloud: Preferovaná infraštruktúra pre ...

TASR, 28. februára 2024 14:17

OTS: Huawei Cloud: Preferovaná infraštruktúra pre AI s 10 systematickými inováciami odprezentovanými na MWC Barcelona 2024

28. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Tohtoročný samit Huawei Cloud demonštruje, ako sa Huawei Cloud stal preferovanou infraštruktúrou pre aplikácie AI. S témou „Zrýchlime inteligenciu pomocou všetkého ako služby" sa na podujatí s 500 účastníkmi stretli vedúci pracovníci a odborníci z rôznych odvetví, ako sú operátori, financie a internet. Huawei Cloud predstavil 10 inovácií orientovaných na umelú inteligenciu a rozsiahle odborné znalosti modelov Pangu. Cieľom je infraštruktúra pripravená na AI, prispôsobená každému odvetviu, aby mohol byť prechod k inteligencii rýchlejší.

Jacqueline Shi, prezidentka Huawei Cloud Global Marketing and Sales Service, vo svojom prejave uviedla: „Huawei Cloud je jedným z najrýchlejšie rastúcich poskytovateľov cloudových služieb na svete. V Huawei Cloud sa všetci snažíme posúvať hranice a prinášať špičkové technológie zákazníkom po celom svete. V posledných rokoch sme spustili sériu lokálnych cloudových regiónov, napríklad v Írsku, Turecku, Indonézii či Saudskej Arábii, ktoré zákazníkom poskytujú jednoduchý prístup k najvýkonnejšiemu cloudu. S viac ako 120 bezpečnostnými certifikáciami po celom svete môžete mať istotu, že vaše podnikanie a dáta sú v bezpečí a v poriadku. Nie je to však len o technológii. Veríme, že pomáhame našim partnerom rásť spolu s nami, a tento cieľ teraz podporujú naše programy GoCloud a GrowCloud. A nezabúdajme na umelú inteligenciu – tá transformuje všetko a my ideme v popredí. Budujeme pevný cloudový základ pre každého, pre každé odvetvie, aby sme inteligenciu urýchlili."

Dnešné základné modely nanovo definujú výrobu, interakciu, paradigmy služieb a obchodné modely pre tradičné aplikácie. Z umelej inteligencie robia nový motor pre rast využívania cloudu. Hoci potenciál je obrovský, implementácia umelej inteligencie v súlade s obchodnými cieľmi si vyžaduje systematickú inováciu. Technický riaditeľ Huawei Cloud Bruno Zhang povedal, že „Huawei Cloud vám pomôže s dvoma stratégiami. AI pre cloud využíva modely AI a základné modely na vylepšenie vašej skúsenosti. Prinášajú revolúciu do vývoja softvéru, produkcie digitálneho obsahu a ďalších oblastí. Vďaka cloudu pre AI je prijatie umelej inteligencie bezproblémové a efektívne. Architektonické inovácie, úložisko s natívnou podporou AI a konvergencia dáta-AI vám umožnia trénovať a používať umelú inteligenciu ako nikdy predtým."

Spoločnosť Huawei Cloud na samite predstavila desať inovácií orientovaných na umelú inteligenciu, vďaka ktorým sa stála preferovanou cloudovou infraštruktúrou pre AI.

KooVerse: Huawei Cloud má 85 zón dostupnosti v 30 regiónoch vo viac ako 170 krajinách a regiónoch. Táto globálna cloudová infraštruktúra, ktorá pokrývajú výpočty, úložiská, siete a zabezpečenie, znižuje latenciu až na 50 ms.

Distribuovaná architektúra QingTian: Základné modely vyžadujú 10-násobný nárast dopytu po výpočtových zdrojoch každých 18 mesiacov, čo ďaleko prevyšuje Moorov zákon. V rámci riešenia tejto výzvy sa táto architektúra vyvinula z konvenčnej primárnej/sekundárnej. Architektúra QingTian prekonáva obmedzenia v oblasti výpočtov, úložiska a sietí pre špičkovú výpočtovú chrbticu AI s heterogénnymi výpočtami typu peer-to-peer a full-mesh.

Výpočty AI: Hyperškálovateľná a stabilná cloudová služba AI podporuje tréning modelov s biliónovými parametrami a trénovanie môže prebiehať neprerušene na klastri cez tisíce kariet po dobu 30 dní, 90 % času. Servisné prestoje zostávajú pod 10 minút. Hneď po spustení poskytuje viac ako 100 súprav funkcií modelu Pangu a 100 prispôsobených veľkých modelov s otvoreným zdrojovým kódom.

Úložisko s natívnou podporou: Tréning modelov potrebuje hory dát a Huawei Cloud tento dopyt rieši trojstupňovým prístupom: Pamäťová služba EMS ukladá petabajty parametrov s ultra veľkou šírkou pásma 220 TB a ultra nízkou latenciou až do mikrosekundy; Služba vyrovnávacej pamäte SFS Turbo pre vysokú priepustnosť a súbežnosť desiatok miliónov IOPS umožňuje zahriatie 1 miliardy dátových záznamov len za 5 hodín, namiesto 100; Jazero poznatkov Object Storage Service (OBS) znižuje náklady na ukladanie tréningových a inferenčných údajov o 30 %.

Bezpečnosť E2E: Celý životný cyklus zahŕňa prevádzkové prostredia modelu, tréningové údaje, samotné modely, generovaný obsah a aplikácie. To zaisťuje stabilné, bezpečné a vyhovujúce modely a aplikácie.

GaussDB: Táto databáza novej generácie ponúka vysokú dostupnosť, bezpečnosť, výkon, flexibilitu a inteligenciu, ako aj jednoduché a inteligentné nasadenie a migráciu. Konkrétne jej distribuovaná architektúra podnikovej triedy zaisťuje vysokú dostupnosť vďaka nulovému vnútromestskému duálnemu klastrovému RPO, úplnej izolácii softvérových a hardvérových porúch a nulovým výpadkom služieb. Pre bezpečnosť nesie certifikáciu CC EAL4+, čo je najvyššia úroveň v odvetví. Pokiaľ ide o automatizáciu, GaussDB zlepšuje migráciu a nasadenie databáz ako prvá databáza s natívnou podporou AI na svete.

Konvergencia dáta-AI: Rozmach základných modelov znamená, že „Dáta+AI" sa teraz mení na „Data4AI a AI4Data". Huawei Cloud LakeFormation zjednocuje dátové jazero z viacerých jazier alebo skladov, takže jedna kópia údajov sa zdieľa medzi viacerými nástrojmi na analýzu údajov a nástrojmi umelej inteligencie bez migrácie údajov. Tri spolupracujúce kanály – DataArts, ModelArts a CodeArts – potom organizujú a plánujú dáta a pracovné postupy AI. Riadia online trénovanie modelov a vyvodzujú závery z dát v reálnom čase. Nástroj AI4Data umožňuje inteligentnejšiu správu dát, od integrácie dát, ich vývoja až po kvalitu a správu aktív.

Mediálna infraštruktúra: V súčasnej ére AIGC a 3D internetu spoločnosť Huawei Cloud vybudovala mediálnu infraštruktúru efektívnosti, skúseností a vývoja. V záujme efektívnosti generuje Huawei Cloud MetaStudio, kanál na tvorbu obsahu, ktorý zahŕňa Workspace a virtuálnych ľudí založených na AIGC, obsah rýchlejšie a lepšie. Huawei Cloud Live, Low Latency Live a SparkRTC umožňujú bezproblémovejšiu interakciu. Na účely vývoja poskytuje Huawei Cloud služby AIGC a 3D priestor s interakciou s používateľom v reálnom čase. To všetko sa spája, aby sa podniková a používateľská skúsenosť posunula na ďalšiu úroveň.

Pristávacia zóna: Podniky lepšie využívajú a spravujú svoje zdroje v službe Huawei Cloud vďaka jednotnému účtu, identite, povoleniam, sieti, dodržiavaniu predpisov a riadeniu nákladov. Viacnásobná držba a spolupráca teraz prebiehajú hladko medzi personálom, financiami, zdrojmi, povoleniami a dodržiavaním bezpečnostných predpisov.

Flexibilné nasadenie: Všetky uvedené možnosti a služby modelu Pangu môžu fungovať vo verejnom cloude, vyhradenom cloude alebo hybridnom cloude. Zákazníci môžu napríklad vytvárať a prevádzkovať vyhradené platformy AI a základné modely vo svojich existujúcich dátových centrách pomocou hybridného cloudového riešenia Huawei Cloud Stack.

Svetový mobilný kongres (Mobile World Congress – MWC) 2024 sa koná v Barcelone od 26. do 29. februára. Spoločnosť Huawei Cloud je pripravená spolupracovať so zákazníkmi a partnermi a odprezentovať širokú škálu pútavých tém. Okrem toho budú počas podujatia predvedené inovatívne produkty a reálne prípady zahŕňajúce modely Pangu, GaussDB, konvergenciu dáta-AI, ako aj virtuálny ľudský a softvérový vývoj.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2346836/Jacqueline_Shi_President_Huawei_Cloud_Global_Marketing_Sales_Service.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2346837/Bruno_Zhang_CTO_of_Huawei_Cloud.jpg

Video: https://mma.prnewswire.com/media/2346838/Ten_Huawei_Cloud_Innovations_EN.mp4

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring