OTS: Huawei Li Peng: Maximalizácia hodnoty skúseností s 5.5G

TASR, 1. júla 2024 7:46

Šanghaj 1. júla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Na veľtrhu MWC v Šanghaji 2024 vystúpil Li Peng, korporátny senior viceprezident a prezident spoločnosti Huawei pre predaj a služby IKT, s kľúčovou prednáškou o tom, ako môžu operátori efektívnejšie maximalizovať hodnotu 5.5G.

Roky spoločného úsilia v celom odvetví pripravili siete, služby a obchodný ekosystém na rozsiahle komerčné využívanie 5.5G Li sa domnieva, že inovácia obchodného modelu a integrácia schopností sú kľúčom k maximalizácii návratnosti investícií do 5.5G, pričom sa treba zamerať na poskytovanie diferencovanej používateľskej skúsenosti.

„Éra mobilnej umelej inteligencie je tu," povedal Li. „S cieľom stimulovať nové formy nevyužitého dopytu môžu operátori integrovať svoje kapacity v oblasti sietí, cloudu a umelej inteligencie, aby poskytli diferencovaný rozsah prepojených služieb. Operátori by mali využiť túto dobrú príležitosť na preskúmanie inovatívnych obchodných modelov a prejsť od jednofaktorovej monetizácie k viacfaktorovej – od monetizácie prevádzky k monetizácii samotného zážitku. To je kľúčom k vytváraniu väčšej hodnoty pre používateľov všetkých typov a k vedúcemu vývoju odvetvia v ére mobilnej umelej inteligencie."

Li zdôraznil, že vysokokvalitná ponuka je kľúčom k stimulácii nového dopytu. Mobilný priemysel prirovnal k leteckému priemyslu v 70. rokoch minulého storočia, keď letecké spoločnosti začali poskytovať cestujúcim diferencované služby v kabíne lietadla rozdelením sedadiel na prvú triedu, biznis triedu a ekonomickú triedu a neskôr začali ponúkať personalizovanejšie služby, ako sú letiskové salóniky a privilégiá tretích strán. Tým sa otvorila nová kapitola monetizácie skúseností v leteckom priemysle.

Odvetvie mobilnej komunikácie doteraz dosiahlo neuveriteľný rast vďaka nepretržitej inovácii technológií a obchodných modelov. Podľa Li teraz nastal čas pracovať na inovatívnejšej ponuke. S vývojom mobilnej komunikačnej technológie na 5.5G by malo odvetvie integrovať svoje kapacity v oblasti sietí, cloudu a umelej inteligencie, aby stimulovalo nový a skrytý dopyt medzi používateľmi. To prispeje k modernizácii odvetvia a silnejšiemu, vysokorýchlostnému rastu.

Skúsenosti s deterministickou sieťou pre rôznorodé požiadavky Rôzni ľudia majú rôzne požiadavky na skúsenosti so sieťou. Obchodní cestujúci majú tendenciu uprednostňovať vyššie rýchlosti zostupného spojenia, zatiaľ čo používatelia živého vysielania a hráči hier môžu mať väčší záujem o uplink a latenciu siete. Siete 5.5G zlepšujú šírku pásma desaťnásobne a umožňujú operátorom zaručiť spoľahlivé pripojenie kedykoľvek a kdekoľvek vďaka bezdrôtovému plánovaniu založenému na QCI, garantovanej prenosovej rýchlosti (GBR) a inteligentnému vyhodnocovaniu používateľov a služieb a vytváraniu politík prostredníctvom funkcie analýzy sieťových údajov (NWDAF) v základnej sieti. Dopravcovia môžu navrhovať rôznorodé cielené balíky pre rôzne skupiny ľudí a poskytovať personalizované služby, ktoré zvyšujú príjmy a zlepšujú lojalitu špičkových zákazníkov.

Cloudové telefóny: Integrácia konektivity, výpočtovej techniky a ekosystémov pre nový model inovatívnej ponuky Podľa Li môžu cloudové telefóny vďaka vysokej šírke pásma a nízkej latencii, ktoré poskytujú siete 5G, a nasadeniu cloudových zdrojov na požiadanie lepšie uspokojiť potreby rôznych typov používateľov v oblasti výpočtového výkonu v reálnom čase, izolácie údajov a online spolupráce.

Ako príklad uviedol spoločnosť China Mobile Zhejiang. Operátor vydal balík cloudových telefónov, ktorý integruje počítačové, sieťové a cloudové funkcie. Predplatitelia tejto služby môžu na svojich virtuálnych cloudových zariadeniach využívať komplexný prístup k streamovaniu na požiadanie a ďalším členským oprávneniam. Operátor tiež dosiahol viacfaktorovú monetizáciu tým, že ponúka vyhradené dátové plány s kapacitou 1 TB s tromi rôznymi úrovňami balíkov výpočtového výkonu. Zdieľaním privilégií tretích strán operátor profitoval aj zo sponzorovaných dátových plánov.

5.5G umožňuje bohatšiu škálu produktov a ponúk B2B

5.5G prináša rozšírené možnosti, pokiaľ ide o rýchlosť uplinku a downlinku, latenciu, polohovanie a deterministické siete. Li dodal, že ich možno použiť na ďalšiu modernizáciu viac ako 30 000 súkromných sietí špecifických pre jednotlivé odvetvia, ktoré už boli nasadené, čím sa efektívne rozšíria možnosti siete z pomocných systémov na hlavné výrobné systémy a vytvorí sa väčšia priemyselná hodnota.

Okrem základných služieb siete 5G môžu operátori poskytovať aj služby so zárukou SLA a služby s pridanou hodnotou, ako je spoľahlivý návrh siete, inteligentné okrajové služby a vysoko presné určovanie polohy. Li poznamenal, že 5.5G sa dokonale hodí na prevádzku vlakov. Vďaka vysoko presnému polohovaniu 5.5G v tuneloch a aplikáciám, ako je automatická videokontrola poháňaná 5G a kontrola vozidiel poháňaná umelou inteligenciou, môžu všetky vlakové trate premeniť inteligentný O&M na praktickú realitu.

MWC Shanghai 2024 sa bude konať od 26. do 28. júna v čínskom Šanghaji. Počas podujatia bude spoločnosť Huawei prezentovať svoje najnovšie produkty a riešenia v stánkoch E10 a E50 v hale N1 nového medzinárodného výstaviska v Šanghaji (SNIEC).

V roku 2024 dôjde ku komerčnému spusteniu 5.5G, zatiaľ čo F5.5G, ktoré sa vyznačuje gigabitovými optickými sieťami, sa už pripravuje. Synergia medzi sieťami, cloudom a inteligenciou diverzifikuje skúsenosti používateľov a robí inteligentné aplikácie všadeprítomnými. Spolu s globálnymi operátormi, odborníkmi z odvetvia a mienkotvornými osobnosťami sa venujeme témam, ako je posilnenie úspechu 5G v ére 5.5G, využitie potenciálu na zvýšenie príjmov operátorov a zrýchlenie na ceste k inteligentnému svetu. Viac informácií nájdete na stránke:

https://carrier.huawei.com/en/events/mwcs2024

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2450819/Li_Peng_Huawei_s_Corporate_Senior_Vice_President_President_ICT_Sales.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring