OTS: Huawei oceňuje víťazov súťaže Wukong-Huahua Sci-Fi vo vylepšovaní ...

TASR, 2. novembra 2023 8:42

OTS: Huawei oceňuje víťazov súťaže Wukong-Huahua Sci-Fi vo vylepšovaní a aplikácii umelej inteligencie

ČCHENG-TU, 2. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ -- Víťazi súťaže Wukong-Huahua vo vylepšovaní a aplikácii umelej inteligencie s témou „Vedecká fantastika a kreativita" získali od spoločnosti Huawei ceny na salóne „Science Fiction vs. Science Fact" (vedecká fantastika vs. vedecké fakty), ktorá sa konala Múzeu science-fiction v meste Čcheng-tu. Salón hostila spoločnosť Huawei počas 81. Svetovej konferencie science-fiction. Medzi účastníkov panelovej diskusie v salóne patrili riaditeľ výskumného centra pre tvorbu science-fiction Čínskej asociácie vedeckých autorov, Wang Jinkang, víťazka ocenení Hugo Awards 2016 a 2023, Nnedi Okorafor a víťaz cien Galaxy Award a Chinese Nebula Awards, Yu Kun, ako aj riaditeľ otvorenej komunity MindSpore spoločnosti Huawei, Hu Xiaoman.

Počas súťaže Wukong-Huahua vo vylepšovaní a aplikácii umelej inteligencie tímy z celého sveta buď vylepšovali model Wukong-Huahua s cieľom vytvoriť diela s obsahom generovaným umelou inteligenciou (AIGC), alebo tvorili aplikácie založené na tomto modeli. Z nich nakoniec vyniklo šesť tímov, ktoré získali prvé a druhé miesto.

Základný model Wukong-Huahua je difúzny model, ktorý dokáže generovať obrázky na základe čínskeho textu. Model kombinuje koncepciu umelej inteligencie MindSpore a hardvér Ascend Atlas. Bol vyškolený na súbore údajov Wukong, ktorý je najväčším multimodálnym súborom údajov s otvoreným zdrojom v čínskom jazyku na svete. Model dokáže generovať vysokokvalitné obrázky zobrazujúce rôzne scény v rôznych štýloch.

Vedecká fantastika a technologický pokrok sú už dlho v symbióze. Zatiaľ čo vedecká fantastika podnietila celé generácie podnikateľov a investorov, aby vytvárali a podporovali inovatívnejšie technologické produkty, nové vedecké a technologické objavy zasa podnietili tvorcov fantastiky, aby si predstavovali stále zložitejšie a pôsobivejšie svety.

Hu Xiaoman zo spoločnosti Huawei hovoril na salóne o tom, ako sa nové technológie, ako sú základné modely, používajú v kreatívnych oblastiach, ako je sci-fi literatúra. Technológiu umelej inteligencie predtým komunita využívala na lepšie pozorovanie a analýzu sveta, ale nedávne pokroky v oblasti umelej inteligencie úžasným spôsobom posunuli schopnosti technológie generovať a vytvárať obsah. Technológia AIGC rýchlo rozvíja a dočkala sa rozsiahleho využitia vo vedeckej fantastike. Hu konštatoval: „Mali by sme sa sústrediť na to, aký úžitok môže technológia priniesť pri riešení reálnych problémov, a nie ju považovať za zdroj nešťastia."

Yu Kun tiež uviedol, že technológie zásadným spôsobom zmenili náš svet. Keďže sa každý deň objavujú nové technológie, upozornil, že je naliehavo potrebný teoretický prielom v základnej vede a technológii, ktorý musia spoločnosti ako Huawei preniesť do reálnych aplikácií, ak chceme využiť potenciál technológie naplno.

Dr. Nnedi Okorafor hovorila o význame vedeckej fantastiky v Afrike, konkrétne o jej vplyve na miestny technologický rozvoj. Je presvedčená, že vedecko-fantastické diela sú výsledkom globalizovaného tvorivého myslenia a že africká vedecko-fantastická literatúra predstavuje médium, prostredníctvom ktorého si ľudia môžu predstaviť budúcnosť a skúmať, ako bude technológia pravdepodobne formovať našu spoločnosť, hospodárstvo a politiku.

V budúcnosti bude spoločnosť Huawei naďalej podporovať rozvoj vedeckej fantastiky, posilňovať svoje technologické prednosti a využívať silu technológií, aby sa viac nápadov z oblasti vedeckej fantastiky stalo skutočnosťou. Spoločnosť Huawei bude aj naďalej skúmať nekonečné hranice vedy a techniky, otvorene spolupracovať so zvyškom sveta a uplatňovať technológie IKT vo všetkých odvetviach. Poskytovaním digitálnych, inteligentných a ekologických riešení sa spoločnosť Huawei snaží vytvárať pridanú hodnotu pre priemyselné odvetvia a prinášať výhody technológií pre všetkých.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2262113/image_5019648_38947758.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2262114/image_5019648_38947868.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring