OTS: Huawei oznamuje spoločenstvo s ITU a napreduje ...

TASR, 23. novembra 2023 9:44

OTS: Huawei oznamuje spoločenstvo s ITU a napreduje v oblasti digitálneho začlenenia

V rámci prísľubu spoločnosti Huawei sa pripojilo k digitálnej koalícii Partner2Connect únie ITU 90 miliónov ľudí

Dongguan 23. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Huawei oznámila, že na základe svojho záväzku voči Digitálnej koalícii Medzinárodnej telekomunikačnej únie (ITU) Partner2Connect (P2C) poskytla pripojenie už 90 miliónom ľudí v odľahlých regiónoch v takmer 80 krajinách. Oznámenie bolo súčasťou prvej správy o napredovaní spoločnosti Huawei od jej vstupu do koalície minulý rok.

Dr. Liang Hua, predseda predstavenstva spoločnosti Huawei, ho predniesol na fóre spoločnosti o udržateľnosti za rok 2023, ktorého témou je „Prosperovať spolu s technológiou: Realizácia trvalo udržateľného rozvoja". Na podujatí sa zúčastnili aj Doreen Bogdan-Martinová, generálna tajomníčka ITU; Jeffrey Sachs, prezident Siete riešení pre trvalo udržateľný rozvoj OSN a komisár Širokopásmovej komisie OSN pre rozvoj ako aj zástupcovia ministerstiev telekomunikácií a regulačných orgánov vrátane niektorých zástupcov z Pakistanu a Ghany. Účastníci skúmali, ako môže digitálna infraštruktúra lepšie stimulovať udržateľný rozvoj a pomôcť budovať ekologickejší a inkluzívnejší inteligentný svet.

„Digitálna infraštruktúra novej generácie, ako je konektivita a výpočtový výkon, sú rovnako dôležité pre podporu sociálno-ekonomického rozvoja ako naša fyzická infraštruktúra, napríklad cesty. Táto nová infraštruktúra bude mať zásadný význam pre trvalo udržateľný rozvoj celej spoločnosti," povedal Dr. Liang. „Výpočtová technika je hlavnou hnacou silou produktivity v digitálnej ekonomike. Rýchlejšie zavádzanie počítačovej infraštruktúry pomôže urýchliť prechod k digitálnym technológiám v mnohých odvetviach a podporí hlbšiu integráciu digitálnej a reálnej ekonomiky. To môže ďalej podporiť globálnu hospodársku stabilitu a udržateľný rozvoj."

K poznámke Dr. Lianga ďalej dodala Doreen Bogdan-Martinová, generálna tajomníčka ITU: „Nevyberajme si medzi technológiou a udržateľným rozvojom. Potrebujeme oboje! Rozvíjajme sa spoločne s technológiou. Budujme digitálnu budúcnosť, ktorá prinesie pokrok pre ľudí a planétu."

Spoločnosť Huawei je presvedčená, že kľúčom k budúcim technologickým inováciám sú talenty v oblasti digitálnych technológií. S cieľom podporiť rozsiahlejšie zapojenie v oblasti digitalizácie a pripraviť budúcich lídrov spoločnosť prehĺbila svoje partnerstvo s ITU otvorením štipendia s názvom „ITU Generation Connect Young Leadership Program in Partnership with Huawei".

O štipendium sa bude možné uchádzať začiatkom budúceho roka a potrvá tri roky. Každý rok získa 30 mladých vizionárov (vo veku 18 – 28 rokov) z celého sveta podporu vo svojich projektoch na využitie digitálnych technológií pri rozvoji komunity.

Jeff Wang, prezident oddelenia pre verejné záležitosti a komunikáciu spoločnosti Huawei, poznamenal: „Huawei je hrdý na to, že môže spolupracovať s ITU pre túto dôležitú vec a že môže vidieť mladých vizionárov, ktorí majú hmatateľný vplyv na digitálnu inklúziu na celom svete. Podpora, ktorú účastníci získajú, zahŕňa finančné príspevky na ich projekty, poradenstvo od expertov ITU a Huawei a príležitosti zúčastňovať sa spoločných podujatí."

„Vďaka spoločnému úsiliu ITU a Huawei sa mladí ľudia budú učiť, prispievať a viesť v digitálnom svete," povedal Dr. Cosmas Luckyson Zavazava, riaditeľ Úradu pre rozvoj telekomunikácií ITU. „Digitálny priestor je nevyhnutným predpokladom na urýchlenie dosahovania cieľov trvalo udržateľného rozvoja. Chceme, aby mladí ľudia posúvali hranice vyvíjajúceho sa globálneho digitálneho ekosystému a prispievali k jeho transformácii. Ďakujem spoločnosti Huawei za toto skvelé partnerstvo a teším sa na celosvetový vplyv tohto inovatívneho projektu."

Aliancia P2C Coalition, ktorú svetu dala únia ITU, podporuje zmysluplné pripojenie a digitálnu transformáciu po celom svete, pričom uprednostňuje vzdialené komunity v krajinách a regiónoch, ktoré nemajú prístup k digitálnym technológiám. V minulom roku podpísal koncern Huawei globálny záväzok, v ktorom si stanovil za cieľ poskytnúť do roku 2025 internetové pripojenie približne 120 miliónom ľudí v odľahlých oblastiach vo viac ako 80 krajinách sveta. Huawei doteraz v spolupráci s miestnymi ministerstvami a univerzitami poskytol 2 066 možností odbornej prípravy v prvej partnerskej krajine aliancie P2C únie ITU v Kambodži.

https://www.huawei.com/en/news/2023/11/huaweiitu-p2c

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2283514/image_5019648_26726990.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring