OTS: Huawei Paris Innovation Center oznamuje Deň inovácií v Európe

TASR, 20. novembra 2023 9:34

Investícia 2 € miliónov eur ročne na vybudovanie ekosystému spolupráce so SME a ďalšími.

Paríž 20. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Huawei dnes v Paríži hostil Deň inovácií 2023, ktorého témou bola „SME Innovation: Unlocking Europe's Economic Future (odomknutie hospodárskej budúcnosti Európy). Na podujatí sa stretli inovátori z Európy i mimo nej, aby diskutovali o tom, ako spolupracovať tak aby MSP prosperovali. Počas podujatia spoločnosť Huawei oznámila otvorenie jej parížskeho inovačného centra Paris Innovation Center, ktorý bude slúžiť ako platforma pre ďalšiu spoluprácu medzi Huawei a jej partnermi.

Vicky Zhang, viceprezidentka pre podnikové záležitosti Huawei, vo svojom príhovore uviedla: „Len spoločnou prácou môžeme vybudovať zdravý ekosystém, ktorý umožní prosperitu európskeho hospodárstva." Spolu so svojimi SME partnermi HD Rain a Ubudu, Huawei potom oznámila otvorenie centra Paris Innovation Center. Kenneth Fredriksen, senior viceprezident spoločnosti Huawei Europe povedal: „Pred tridsiatimi rokmi bola aj spoločnosť Huawei malou spoločnosťou. Dnes môžem s hrdosťou oznámiť, že spoločnosť Huawei spúšťa Paris Innovation Center. Či už ste etablovaná organizácia, alebo SME, toto je platforma, ktorá pomôže všetkým našim partnerom prosperovať."

Huawei bude ročne investovať viac ako € 2 miliónov eur do Paris Innovation Center, a partnerom otvorí svoju platformu s viac ako 80 priemyselnými scenármi. Centrum bude nielen podporovať výmenu poznatkov a spoločné inovácie, ale bude tiež poskytovať odborné zdroje na overovanie a integrácie, a podporu pri uvádzaní na trh. Vďaka zavedenému systému komplexnej podpory pre partnerov bude tento Innovation Center modernizáciou portálu Huawei's Paris OpenLab, ktorý od roku 2018 slúžil viac ako 200 partnerom.

Digitalizácia bola kľúčovou témou diskusií. Horst Heitz, predseda SME Connect Steering Committee, sa podelil o svoj názor na význam digitalizácie pre MSP. "Výhodou SME a startupov sú ich prevratné nápady a inovatívny prístup k podnikaniu a technológiám, ale zároveň, aby si udržali konkurencieschopnosť, musia zlepšovať vlastné obchodné štruktúry, interné procesy, kybernetickú odolnosť a ďalšie. Jediný spôsob, ako to dokázať, je dosiahnuť úplnú digitalizáciu a prispôsobiť sa rýchlo sa meniacemu európskemu trhu. Tu im môžeme pomôcť rásť a podporiť ich."

Viacerí vedúci predstavitelia priemyslu vyzvali na väčšiu spoluprácu s cieľom pomôcť MSP uspieť. Julia Devos, vedúca oddelenia New Champions, World Economic Forum povedala: "Malé a stredné podniky sú základom hospodárstva a kľúčom k udržateľnej budúcnosti. Spoločne môžeme vytvoriť systém podpory, ktorý im pomôže pripraviť sa na výzvy a príležitosti budúcnosti a umožní im prosperovať." François Mercier-Tigrine, spoluzakladateľ a vedecký riaditeľ spoločnosti HD Rain, jej názor zopakoval: "Malé a stredné podniky, najmä tie, ktoré sa zaoberajú hĺbkovými technológiami, sú veľmi dôležité pri preklenovaní medzery medzi obdobím, keď je technológia ešte vo výskumnom laboratóriu, a obdobím, keď sa stane priemyselnou. Práve v tejto fáze potrebujú nové technológie podporu pri financovaní a prístupe na trhy, napríklad prostredníctvom partnerstiev s inštitúciami a veľkými spoločnosťami. Huawei's Digital InPulse Program je dobrým príkladom toho, ako vedia veľké spoločnosti pomôcť malým a stredným podnikom nájsť nové príležitosti na trhoch, kde sú ešte málo známe."

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2278979/image_5019648_38283091.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring