OTS: Huawei podporuje inovatívne riešenia 5G pre ...

TASR, 10. novembra 2023 9:37

OTS: Huawei podporuje inovatívne riešenia 5G pre infraštruktúru Priemyslu 4.0 na pomoc pri digitalizácii priemyselnej výroby

Budapešť 10. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - V uplynulých dňoch sa v Európskom dodávateľskom centre Huawei (HESC) v Budapešti uskutočnilo fórum 5G Smart Factory. Na fóre spoločnosť Huawei uviedla, že inovatívne riešenia poháňané sieťou 5G vrátane autonómnych vozidiel, kontroly kvality riadenej umelou inteligenciou a vzdialenej údržby s podporou rozšírenej reality budú slúžiť ako typické aplikácie a základné možnosti budúcich inteligentných tovární.

Spoločnosť Huawei prisľúbila, že bude naďalej podporovať začlenenie inovatívnych riešení 5G do infraštruktúry Priemyslu 4.0 v rámci Globálnej aliancie pre umelú inteligenciu pre priemysel a výrobu (AIM Global), ktorú zriadila Organizácia OSN pre priemyselný rozvoj (UNIDO), s cieľom podporiť široké prijatie technológií 5G a umelej inteligencie v oblastiach Priemyslu 4.0 a uľahčiť tak rozvoj digitálneho hospodárstva.

Vicky Zhang, zástupkyňa riaditeľa Oddelenia globálnej korporátnej komunikácie Huawei, uviedla, že v štvrtom roku komerčného využívania siete 5G sa inovatívne aplikácie integrujúce technológie 5G, umelej inteligencie a cloud computingu využívajú v rôznych odvetviach, najmä v inteligentnej výrobe. Poukázala tiež na to, že už existujú vyspelé osvedčené postupy, ako napríklad v Európskom dodávateľskom centre Huawei (HESC) v obci Páty, ktoré dokazujú hmatateľnú obchodnú a sociálnu hodnotu týchto inovatívnych aplikácií.

„Spoločnosť Huawei bude ďalej spolupracovať s medzinárodnými organizáciami, ako je UNIDO, na podpore zdieľania a uplatňovania riešení priemyselnej infraštruktúry 5G a pridružených kapacít na celom svete s cieľom podporiť rozvoj Priemyslu 4.0," povedala Zhang.

V júli tohto roku spustili Huawei a UNIDO alianciu AIM Global, ktorá je zameraná na budovanie platformy na spoluprácu a výmenu poznatkov a na uľahčenie inovácií a uplatňovania technológií umelej inteligencie v priemyselných a výrobných odvetviach.

Dr. Ulrike Fasbender, profesorka na Univerzite v Hohenheime v Nemecku, považuje Európske dodávateľské centrum Huawei za najlepší príklad rýchleho rozvoja a inovácií, ktoré podnecuje digitalizácia. Uviedla: „Vplyv digitálnych riešení, ako je rozšírená realita a autonómne vysokozdvižné vozíky, ktoré umožňuje konektivita siete 5G, skutočne zásadne mení situáciu na pracoviskách. Ak sa tieto technológie používajú správne, umožňujú zamestnancom efektívnejšie riešiť úlohy a zároveň ich chránia pred namáhavými a nebezpečnými úlohami. Takéto zlepšenie pracovných podmienok bude mať zásadný význam pre zamestnateľnosť, keďže priemerný vek pracujúcich sa zvyšuje."

Dr. Fasbender uviedla, že krajiny a spoločnosti, ktoré nedokážu dobre využívať technológie, stratia svoju konkurencieschopnosť v digitálnej ekonomike a že hospodárstvo môže zostať dynamické len vtedy, ak sa točí okolo ekosystémov, ktoré slúžia priemyslu.

Sandor Papp, zástupca riaditeľa centra HESC, uviedol: „Európske dodávateľské centrum Huawei prvýkrát nasadilo riešenia automatizácie poháňané sieťou 5G na konci roka 2019. Odvtedy sme integrovali špecializovanú základnú sieť s miestnym okrajovým výpočtovým systémom, aby sme mohli pretaviť do reality autonómne vysokozdvižné vozíky a úplnú automatizáciu celého logistického systému. Okrem toho kontrola kvality riadená umelou inteligenciou a vzdialená údržba s podporou rozšírenej reality zlepšili efektívnosť logistiky celého nášho areálu o 20 %, čím sa výrazne zvýšila schopnosť spoločnosti Huawei slúžiť svojim európskym zákazníkom."

„V budúcnosti bude spoločnosť Huawei využívať svoje silné stránky v oblasti výskumu a vývoja, digitálnych technológií a dodávateľských reťazcov na posilnenie spolupráce so všetkými účastníkmi dodávateľských reťazcov. Pomôžeme tiež miestnym spoločnostiam posilniť zavádzanie digitálnych a inteligentných technológií do výroby a prevádzky, aby sme spoločne dosiahli kvalitný rozvoj," dodal.

HESC so sídlom v Maďarsku je najväčším dodávateľským centrom spoločnosti Huawei mimo Číny a zodpovedá za dodávky výrobkov Huawei do viac ako 50 krajín v Európe, strednej Ázii a severnej Afrike. Centrum každý mesiac spracuje približne 50 000 až 60 000 položiek a každý deň prepraví v priemere 400 kubických metrov odchádzajúceho nákladu prepraveného 30 nákladnými vozidlami.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2272225/image_5019648_30734899.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring