OTS: Huawei poskytuje spoľahlivé siete pre bezpečnú ...

TASR, 2. októbra 2023 9:56

OTS: Huawei poskytuje spoľahlivé siete pre bezpečnú a efektívnu vysokorýchlostnú železnicu Jakarta-Bandung

Jakarta 2. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Dnes bola oficiálne uvedená do prevádzky indonézska vysokorýchlostná železnica Jakarta-Bandung, známa pod názvom WHOOSH. Železnica skráti čas cestovania medzi Jakartou a Bandungom z 3,5 hodny iba na 40 minút, čo podporí hospodársky rozvoj na tejto trase. Huawei spolupracuje s China Railway Signal & Communication (CRSC) a China Telecom na vybudovaní špecializovanej železničnej siete pre WHOOSH. Táto sieť uľahčuje komunikáciu, riadenie a dispečing vlakov v reálnom čase a poskytuje spoľahlivú a rozsiahlu technickú podporu pre inteligentnú, bezpečnú a efektívnu prevádzku vlakov.

Ako prvá vysokorýchlostná železnica v juhovýchodnej Ázii sa WHOOSH rozprestiera vo vzdialenosti 142,3 kilometrov medzi hlavným mestom Jakarta a obľúbenou turistickou destináciou Bandung v Indonézii. Maximálna prevádzková rýchlosť vlakov je 350 kilometrov za hodinu. WHOOSH je tiež prvým projektom, ktorý využíva čínsky vysokorýchlostný železničný systém, vrátane všetkých prvkov priemyselného hodnotového reťazca, mimo Číny. WHOOSH reprezentuje vstup Indonézie do éry vysokorýchlostných železníc.

Vlaky WHOOSH sú vybavené čínskym systémom riadenia vlakov úrovne 3 (CTCS-3), ktorý bol nezávisle vyvinutý v Číne. Vzhľadom na vysokú rýchlosť, ktorou vlaky jazdia, a ich krátke intervaly odchodov je pre systém riadenia vlakov kľúčová stabilná a spoľahlivá vyhradená komunikačná sieť, ktorá poskytuje vysokú bezpečnosť, veľkú šírku pásma a jednoduchý systém prevádzky a údržby. To zaručuje bezpečnú, plynulú a efektívnu prevádzku vlakov.

Podľa Lai Chaosena, viceprezidenta Huawei Indonesia, bezdrôtová sieť WHOOSH typu train-to-ground využíva vyspelé riešenie Huawei a využíva tzv. interleaving v sieti pre bezproblémové pokrytie. Dosiahnutím dostupnosti siete až 99,99 % sa zabezpečuje stabilný prenos signálov riadenia vlakov a inteligentné riadenie a plánovanie počtu vlakov a počtu funkcií.

Dátová sieť využíva dátové komunikačné zariadenia novej generácie Huawei, ktoré zaručujú 100 % bezpečné siete prostredníctvom vlastných pevných dátovodov. Každé spojenie je chránené redundanciou a prepínanie redundancie prebieha v limite 35 ms.

Prenosová sieť využíva zariadenia Huawei's Hybrid MSTP, ktoré poskytujú veľkú šírku pásma a vysokú stabilitu, ktorú si vyžaduje viac ako 20 systémov vysokorýchlostných vlakov, ako napríklad systémy plánovania a riadenia, prevencie katastrof, video dohľadu, predaja cestovných lístkov a telekontroly energie. Sieť je tiež schopná riešiť požiadavky na rast a vývoj budúcich služieb železníc.

Liu Jieping, zástupca hlavného inžiniera CRSC projektu Jakarta-Bandung, vysvetlil, že spustenie trate WHOOSH predstavuje významný medzník v globálnej stratégii Číny v oblasti vysokorýchlostných železníc. Bezdrôtová sieť medzi vlakom a zemou, prenosová sieť, dátová sieť a ďalšie systémové riešenia, ktoré poskytuje spoločnosť Huawei, vybudovali pre železnicu WHOOSH vysokokvalitnú špecializovanú komunikačnú sieť a poskytli spoľahlivú technickú podporu pre bezpečnú a efektívnu prevádzku vlakov.

Dwiyana Slamet Riyadi, predseda predstavenstva PT Kereta Cepat Indonesia China (KCIC), uviedol: „Chceli by sme sa poďakovať všetkým zainteresovaným stranám, najmä Huawei a CRSC, za ich prínos pri príprave technologických riešení a železničnej infraštruktúry, ktoré sú dôležité pre podporu prevádzky vysokorýchlostného vlaku Whoosh. Spoločná implementácia osvedčených technologických riešení a prevádzkových riešení vysokorýchlostného vlaku Whoosh môže poslúžiť ako referencia a medzník pre rozvoj ďalšej vysokorýchlostnej železničnej infraštruktúry v Indonézii a podobných projektov v iných krajinách ASEAN."

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2234153/image_5027084_7531269.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2234155/image_5027084_7531380.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring