OTS: Huawei predstavuje inteligentné riešenie na detekciu ...

TASR, 25. októbra 2023 15:41

OTS: Huawei predstavuje inteligentné riešenie na detekciu požiarov pomocou 5G, umelej inteligencie a dronov v rámci programu Smart & Green Village na Cypre.

Nikózia 25. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Huawei, v spolupráci so startupovou spoločnosťou PROBOTEK, spustila v hlavnom meste Cypru, Nikózii, projekt, ktorého cieľom je včasná detekcia požiaru. Riešenie, ktoré využíva sieť 5G operátora Cyta, bolo nasadené v národnom parku Athalassa pod záštitou programu „Smart & Green Village" spoločnosti Huawei. Jeho funkcie boli predstavené 19. októbra na podujatí v Nikózii.

V úvode podujatia vystúpil pán Andreas Christou, zástupca generálneho riaditeľa cyperského lesného hospodárstva, ktorý hovoril v mene prezidenta Cyperskej republiky, pána Nikosa Christodoulidisa, ministra poľnohospodárstva, rozvoja vidieka a životného prostredia, pána Petrosa Xenofontosa, a generálneho riaditeľa lesného hospodárstva, pána Charalambosa Alexandroua. Povedal: „Táto iniciatíva dokazuje vysokú mieru citlivosti a aktívneho záujmu spoločnosti Huawei Technologies (Cyprus) o otázky ochrany našich lesov a prírodného prostredia pred požiarmi. V boji proti požiarom nie je priestor na sebauspokojenie, a čo je dôležitejšie, týka sa to každého. S veľkým uspokojením možno konštatovať, že dnes sa vôľa súkromného sektora v tomto smere potvrdila prostredníctvom inovatívneho programu detekcie požiarov ‚Smart & Green Village' spoločnosti Huawei."

V súvislosti s programom „Smart & Green Village" uviedol námestník ministra pre výskum, inovácie a digitálnu politiku, pán Philippos Hadjizaharias: „Spoločnosť Huawei vyvinula dron na detekciu dymu a požiaru kvôli prevencii a okamžitej reakcii na požiare v polohorských a horských oblastiach. Tento dron pracuje s technológiou umelej inteligencie a jeho funkčnosť podporovaná modernizovaným pokrytím siete Cyta zvyšuje jeho spoľahlivosť pri dosahovaní výsledkov. Iniciatívy, ako je táto, podporujú stratégiu vyvinutú naším ministerstvom pre rozvoj inteligentných miest na Cypre s využitím inovácií a technológií na riešenie významných výziev, ktoré po nasadení zlepšia kvalitu života našich občanov."

Obchodný riaditeľ spoločnosti Cyta, pán George Metzakis uviedol: „Sieť Cyta 5G bude mať zásadný význam pri realizácii projektu detekcie lesných požiarov, pretože poskytuje vysokorýchlostné pripojenie s nízkou latenciou, ktoré je nevyhnutné na prenos údajov v reálnom čase a prevádzku dronov. Pri pohľade do budúcnosti sa nám s rozvojom siete 5G otvárajú nekonečné možnosti, od revolučnej reakcie na núdzové situácie až po napájanie inteligentných miest, ktoré zvyšujú kvalitu života všetkých občanov. Je to prevratná zmena a my sme nadšení, že môžeme byť na čele tejto transformačnej technológie."

Pán Radoslaw Kedzia, viceprezident spoločnosti Huawei pre európsky región poznamenal: „Technológia by nemala byť v protiklade s prírodou. Naopak, mala by pomáhať prírode prosperovať. Okrem toho vidíme, že digitálne technológie, ako sú umelá inteligencia, cloud a 5G, sa rýchlo integrujú a vo veľkej miere uplatňujú v rôznych odvetviach. To uľahčuje digitálnu transformáciu a udržateľný sociálno-ekonomický rozvoj a prináša hmatateľné výhody pre celú spoločnosť."

Podujatie sa konalo v spolupráci s iniciatívou Darwin's Circle (Darwinov kruh) v rámci témy „Vienna Tech for Green Initiative" (Viedenská iniciatíva – technika pre zeleň), dobre zavedeného programu zameraného na vývoj technológií a riešení venovaných dosahovaniu trvalej udržateľnosti. Počas panelovej diskusie pán Nikolaus Pelinka, zakladateľ iniciatívy Darwin's Circle, zdôraznil významnú úlohu technológií pri umožňovaní prechodu na udržateľné postupy: „My, čo sme združení iniciatívou Darwin's Circle, sme presvedčení, že technológie a inovácie sú najdôležitejšou hnacou silou smerom k udržateľnej a ekologickej budúcnosti. Spolu s naším vzácnym dlhodobým partnerom, spoločnosťou Huawei, ako aj s ďalšími spoločnosťami a inštitúciami sme založili Viedenskú iniciatívu Tech4Green. Cieľom tejto iniciatívy je zamerať sa na kľúčovú úlohu nových technológií pri znižovaní emisií uhlíka, ochrane životného prostredia a vytváraní lepšieho sveta."

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2256967/image.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring