OTS: Huawei predstavuje rozšírenie svojho programu ...

TASR, 8. februára 2024 11:16

OTS: Huawei predstavuje rozšírenie svojho programu rozvoja talentov v Ríme na toto leto

Oznam prichádza na záver týždňového európskeho podujatia v Číne

Peking 8. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - 23. januára sa skončilo týždňové veľké európske finále programu „Seeds for the Future," (Semienka pre budúcnosť) na ktorom sa stretli vybraní absolventi programu „Seeds for the Future" z 18 európskych krajín. Účastníci v priebehu týždňa absolvovali poučné stretnutia s odborníkmi, ponorili sa do oblastí konektivity a inovácie, a prispeli k zaujímavým panelovým diskusiám o kľúčových témach ako je diverzita, ekologické zručnosti a udržateľnosť.

Podujatie vyvrcholilo záverečným ceremoniálom, kde rezonovala téma medzinárodnej spolupráce ako základného kameňa pri vytváraní udržateľnej budúcnosti pre európske talenty. Pri rozlúčke s týmto obohacujúcim týždňom spolupráce, spoločnosť Huawei s hrdosťou ocenila spoločné kroky smerom k inovácii, výmene poznatkov a spoločnému záväzku k udržateľnej budúcnosti.

Prof. Shahbaz Khan, riaditeľ multisektorového regionálneho úradu UNESCO pre Východnú Áziu, počas záverečného podujatia povedal: „S nadšením sledujeme spájanie vízií UNESCO a Huawei pri odstraňovaní digitálnej negramotnosti mladých ľudí. Vo februári 2023 sa spoločnosť Huawei stala pridruženým členom Globálnej aliancie pre gramotnosť (GAL) v rámci UNESCO. Ako prvá súkromná spoločnosť, ktorá sa stala pridruženým členom GAL, sa Huawei zaväzuje zlepšovať využívanie technológií zo strany pedagógov v rozvojových krajinách."

Na záverečnom ceremoniáli senior viceprezident spoločnosti Huawei Europe Radoslaw Kedzia taktiež oznámil plánované rozšírenie programu Seeds for the Future v Európe: „Huawei s hrdosťou uvádza novú kapitolu programu Seeds for the Future – pohlcujúce, plne offline vydanie, ktoré sa uskutoční v júli 2024 v Ríme v Taliansku. Táto iniciatíva, vedená v duchu medzinárodnej spolupráce a dialógu, skontaktuje študentov z rôznych kútov Európy, aby sa stretli v jednom meste a vytvorili živý ekosystém na vzdelávanie a spoločný vývoj nápadov začínajúcich podnikov Tech4Good ."

Spoločnosť Huawei predtým predstavila štipendijný program Seeds for the Future, určený na podporu talentovaných študentov IKT z Holandska, Bulharska a Cypru. Táto iniciatíva podčiarkuje silný záväzok spoločnosti pestovať a rozvíjať výnimočné talenty.

Veľvyslankyňa Cypru Martha Mavrommatisová, v mene ministerky školstva, športu a mládeže Atheny Michaelidouovej, zdôraznila význam týchto príležitostí pre študentov a zagratulovala Huawei k úspechu podujatia a študentom k ich úsiliu o udržateľný a ekologický rozvoj. Povedala: „Spoločnosti ako Huawei venujú vlastné investície súbežne s inštitucionálnymi iniciatívami, ako sú iniciatívy Európskej únie a členských štátov. Program Huawei Seeds for the Future, ako naznačuje názov, sa intenzívne venuje hľadaniu miestnych talentov a posilňovaniu výmeny poznatkov medzi odborníkmi a mladými ľuďmi."

Ďalšia z prítomných, Annette Nijsová, bývalá štátna tajomníčka pre vzdelávanie v Holandsku, poznamenala: „Záväzok Huawei k povzbudzovaniu študentov, ktorí prijímajú technológie, je rovnako obdivuhodný aj dôležitý. Koniec koncov, technológia bude neustále zásadne meniť spôsob, akým pracujeme a žijeme. Dnešní študenti IKT budú počas svojej kariéry využívať technológie, aby dodali zmenám v našich spoločnostiach krídla."

Moldavský veľvyslanec Dumitru Braghis dodal: „Program Seeds for the Future, ktorý je vlajkovou loďou spoločnosti Huawei v oblasti firemnej sociálnej zodpovednosti, je nielen príkladom firemnej zodpovednosti, ale aj prejavom záväzku viesť mladé talenty na celom svete. Program, vypracovaný tak, aby formoval novú generáciu lídrov v digitálnej ére, sa neobmedzuje len na technické zručnosti. Upevňuje zmysel pre globálne občianstvo, povzbudzuje kultúrnu výmenu a posilňuje podnikateľského ducha."

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2336045/Huawei_Unveils_Expansion_of_its_Talent_Development_Program_in_Rome_this_Summer.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring