OTS: Huawei predstavuje tri inovatívne riešenia ...

TASR, 4. marca 2024 9:18

OTS: Huawei predstavuje tri inovatívne riešenia ukladania údajov pre éru AI

Barcelona 4. marca (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Huawei na MWC Barcelona 2024 úspešne uviedla na trh svoje produkty a riešenia. Dr. Peter Zhou, prezident Huawei IT Product Line, predstavil tri inovatívne riešenia zamerané na pomoc operátorom na celom svete pri budovaní špičkovej dátovej infraštruktúry v ére umelej inteligencie: Riešenie dátového jazera s AI, riešenie zamerané na ochranu údajov vo všetkých scenároch a komplexné riešenie DCS dátového centra.

Rýchly vývoj veľkých modelov AI uvoľňuje hodnotu dátových aktív a pripravuje cestu pre éru aktivácie údajov. V ére umelej inteligencie existujú dve hlavné výzvy v oblasti budovania dátovej infraštruktúry. Po prvé, ak chceme z údajov získať poznatky, musia sa nezávislé a rozptýlené zdroje údajov agregovať v dátových továrňach AI, aby sa z údajov vyťažila hodnota. To kladie vysoké požiadavky na mobilitu údajov. Po druhé, aktivizácia údajov rastie rýchlym tempom. Priemerná doba uchovávania anotovaných údajov AI a údajov modelov je teraz viac ako tri roky a niektoré cenné súhrnné dáta sa musia ukladať na trvalo.

S cieľom riešiť tieto výzvy uviedla spoločnosť Huawei na trh rad inovatívnych produktov a riešení pre ukladanie dát, ktoré pomôžu operátorom vybudovať špičkovú dátovú infraštruktúru v ére umelej inteligencie.

• Riešenie dátového jazera AI na prenos hromadných dát do cenných aktív: Toto riešenie zahŕňa Data Management Engine (DME), komplexný reťazec nástrojov na generovanie znalostí (eDataMate), dátovú štruktúru a úložné riešenia AI OceanStor A800 a OceanStor A310. Vďaka nemu sú údaje z trénovania AI globálne viditeľné, spravovateľné a dostupné, čo zároveň zlepšuje zber údajov, predbežné spracovanie a efektívnosť tréningu. Konkrétne OceanStor A800, vysoko výkonné úložné riešenie NAS novej generácie, je robustnou základňou úložiska AI s architektúrou oddelenia dát a riadiacej roviny, vysokovýkonným paralelným súborovým systémom OceanFS, flexibilným obojsmerným rozšírením a ďalšími funkciami, ktoré sú navrhnuté tak, aby podporovali plánovanie hyperklastrov v reálnom čase.

• Riešenie na ochranu vo všetkých scenároch pre produkciu, zálohovanie a archiváciu dát, ktoré zvyšuje odolnosť dátových aktív: Toto riešenie využíva dve vrstvy kolaboratívneho nasadenia. Prvou vrstvou je spolupráca medzi výrobou a zálohovaním, ktorá dokáže zálohovať obrovské množstvá malých súborov až o 90 % rýchlejšie ako bežné riešenia. Podporuje tiež analýzu dát v natívnom formáte v reálnom čase. Potom nasleduje spolupráca zálohovania a archívu. Jeho funkcia vrstvenia po deduplikácii znižuje spotrebu šírky pásma o 80 %. Spoločnosť Huawei navyše uviedla na trh riešenia pre zálohovanie dát OceanProtect E8000 a X9000 a magneto-elektrické úložisko OceanStor Arctic novej generácie, ktoré je určené pre teplé a studené dáta na podujatí. Predpokladá sa, že magneto-elektrické úložné riešenie zníži celkové náklady na vlastníctvo o 20 % v porovnaní s páskami a spotrebu energie o 90 % v porovnaní s pevnými diskami.

• Komplexné riešenie DCS dátového centra na pomoc operátorom dosiahnuť vyššiu efektivitu IT služieb a agilitu: Toto komplexné riešenie postavené na virtualizácii a kontajneroch, pokrýva zber, ukladanie, výpočtové spracovanie, správu a využitie dát a poskytuje komplexnú infraštruktúru ako službu (IaaS) a platformu ako službu (PaaS).

Dr. Zhou povedal, že AI iniciuje aktivovanie údajov, čo urýchľuje proces aktivizácie údajov. Sekcia Huawei Data Storage s odhodlaním poskytuje úložné riešenia pre všetky scenáre, aby pomohla operátorom budovať poprednú dátovú infraštruktúru v ére AI.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2350366/image_5011010_60808934.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring