OTS: Huawei predstavuje v spolupráci s UNESCO úspechy ...

TASR, 27. októbra 2023 9:36

OTS: Huawei predstavuje v spolupráci s UNESCO úspechy projektu „Otvorené školy pre všetkých s podporou technológií"

Káhira, 27. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Egyptské ministerstvo školstva včera na konferencii UNESCO-Huawei International Forum o digitálnych platformách a kompetenciách učiteľov oficiálne spustilo platformu Národného centra dištančného vzdelávania (National Distance Learning Centre) pre kontinuálny profesijný rozvoj pedagógov.

Vzdelávacie centrum bolo vytvorené v rámci spoločného projektu UNESCO-Huawei Otvorené školy pre všetkých s podporou technológií (Technology-enabled Open Schools for All), ktorý prebieha v Egypte, Ghane a Etiópii v rokoch 2020 až 2023.

Na začiatku svojho prejavu Dr. Reda Hegazy, minister školstva a technického vzdelávania, vyjadril svoje potešenie z účasti na fóre a poďakoval sa a ocenil UNESCO aj Huawei za ich podporu a za to, že si vybrali Egypt za partnera v projekte Otvorené školy.

Ocenil tiež úspechy dosiahnuté v rámci projektu Otvorené školy v spolupráci s Odbornou akadémiou pre učiteľov (Professional Academy for Teachers) a Kanceláriou UNESCO v Káhire, pričom uviedol: „Program Otvorené školy dosiahol významné úspechy v sektore vzdelávania v Egypte, pokiaľ ide o budovanie kapacít a prípravu obohacujúcich školení pre učiteľov, rôzne digitálne platformy a zriadenie portálu Národného centra dištančného vzdelávania s cieľom zlepšiť zručnosti pedagógov v Egypte."

Technology-enabled Open Schools for All (TeOSS)

Súčasne s otvorením vzdelávacieho centra sa na fóre skúmali osvedčené postupy v súvislosti s projektom TeOSS. V rámci projektu TeOSS UNESCO-Huawei, ktorý sa realizuje v spolupráci s ministerstvami školstva v Egypte, Etiópii a Ghane, sa v týchto troch afrických krajinách zavádzajú a testujú digitálne vzdelávacie platformy. TeOSS poskytuje tiež odbornú prípravu v oblasti digitálnych zručností pre učiteľov a študentov, vytvára politické rámce pre digitálne vzdelávanie a hodnotí účinnosť projektu s cieľom rozšíriť ho do ďalších afrických krajín.

Napríklad v Egypte bolo prostredníctvom projektu vyškolených 300 učiteľov v oblasti digitálnych zručností a nové vzdelávacie centrum zvýši možnosti dištančného vzdelávania a digitálnej gramotnosti pre 950 000 učiteľov K-12 v poddimenzovaných komunitách.

Sobhi Tawil, riaditeľ tímu pre budúcnosť vzdelávania a inovácie organizácie UNESCO, vo svojom príhovore privítal účastníkov tohto fóra a ocenil spoluprácu s portálom Ministerstva školstva v Egypte a jeho úlohu pri podpore budúcich obzorov.

Dodal, že fórum sa koná v rámci projektu spoločnosti Huawei, ktorého cieľom je realizovať otvorené školy a zvyšovať kompetencie v oblasti digitálneho vzdelávania od roku 2020, čo prispelo k zvýšeniu kvality vzdelávania, zabezpečeniu prístupu a kontinuity vzdelávania v Egypte, Etiópii a Ghane, a že Egypt bol jednou z prvých krajín, ktoré zaviedli iniciatívu digitálneho vzdelávania, pričom poznamenal, že otvorenie portálu Národného centra dištančného vzdelávania v Egypte predstavuje veľký krok v procese digitálnej transformácie.

Projekt TeOSS je navrhnutý tak, aby kombinoval online a offline vzdelávanie s cieľom maximalizovať výsledky vzdelávania, a tiež zabezpečiť kontinuitu vzdelávania v bežných aj krízových podmienkach. Napríklad podľa UNICEF ešte v januári 2022 bolo v dôsledku pandémie COVID-19 postihnutých úplným alebo čiastočným zatvorením škôl vyše 616 miliónov študentov.

Budovanie digitálnych vzdelávacích kapacít na štátnej úrovni môže pomôcť zmierniť narušenie vzdelávania v prípade, že dôjde k nepredvídaným udalostiam.

Zapojenie spoločnosti Huawei do projektu zapadá do jej dlhodobej iniciatívy TECH4ALL v oblasti digitálneho začlenenia a udržateľnosti. Vzdelávacia doména TECH4ALL sa zaviazala vyvíjať riešenia založené na technológiách, ktoré môžu pomôcť dosiahnuť cieľ OSN č. 4 v oblasti trvalo udržateľného rozvoja: zabezpečiť inkluzívne a spravodlivé kvalitné vzdelávanie a podporovať možnosti celoživotného vzdelávania pre všetkých.

„Vzdelávanie je dôležité pre všetkých a našou stratégiou je zlepšiť digitálne zručnosti pedagógov s cieľom riešiť túto náročnú úlohu v Egypte. Pustime sa do spolupráce na budovaní inkluzívnejšieho a udržateľnejšieho digitálneho sveta," povedala Joyce Liu, riaditeľka kancelárie Programu digitálnej inklúzie TECH4ALL (Digital Inclusion Program) pre Huawei.

Popri spustení vzdelávacieho centra a projektu TeOSS sa na dvojdňovom fóre skúmali osvedčené postupy pri budovaní digitálnych platforiem a schopností pedagógov, zdieľanie zdrojov na medzinárodnej úrovni a rozširovanie spolupráce v oblasti digitálneho vzdelávania. Na fóre sa zúčastnili ministri a vysokí predstavitelia vlád z Egypta, Etiópie a Ghany, zástupcovia UNESCO a Huawei, partneri TeOSS a medzinárodní experti.

Informácie o projekte TECH4ALL

TECH4ALL je dlhodobá iniciatíva a akčný plán spoločnosti Huawei v oblasti digitálneho začlenenia. Cieľom iniciatívy TECH4ALL, ktorá je podporovaná inovatívnymi technológiami a partnerstvami, je pomôcť podporiť začlenenie a udržateľnosť v digitálnom svete.

Viac informácií nájdete na webovej lokalite Huawei TECH4ALL na adrese https://www.huawei.com/en/tech4all

Sledujte nás na Twitteri na

https://twitter.com/HUAWEI_TECH4ALL

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2258128/image.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring