OTS: Huawei predvádza plne optickú cieľovú sieť F5.5G ...

TASR, 28. februára 2024 9:29

OTS: Huawei predvádza plne optickú cieľovú sieť F5.5G na urýchlenie popularizácie gigabitov a podporu komerčného využitia 10 Gb/s

Barcelona 28. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - V rámci podujatia MWC 2024 sa konalo „Fórum zelenej plne optickej siete", ktoré úspešne usporiadal známy európsky výskumný a analytický inštitút IDATE. Účastníci propagovali využitie príležitostí na rozvoj trhu s gigabitovým širokopásmovým pripojením a uvedenie éry siete 10 Gb/s. Kim Jin, viceprezident obchodnej línie Huawei Optical Business Product Line, predvádza plne optickú cieľovú sieť F5.5G s cieľom urýchliť popularizáciu gigabitov a podporiť vývoj budúcich sietí na 10 Gb/s, čím otvára novú éru komerčného využitia F5.5G.

Optické širokopásmové pripojenie sa presúva z pripojenia na základe videa s rýchlosťou 100 Mb/s na pripojenie na základe zážitku s rýchlosťou 1 Gb/s a umožňuje inteligentné pripojenie 10 Gb/s. V rámci tohto trendu navrhuje Huawei celooptickú cieľovú sieť F5.5G, ktorá podporuje 3 sieťové funkcie a 4 sieťovú architektúru. To znamená, dosiahnuť 3 sieťové funkcie: Všadeprítomný prístup 10 Gb/s, sieť metro, ktorá znižuje latenciu na 1 ms a chrbticová sieť dosahujúca dostupnosť 99,9999 %; s vybudovaním 4 sieťovej architektúry: chrbticová sieť využíva 400G, 800G OTN na pripojenie dátových centier, sieť metro vyžaduje 100G na CO, prístupová sieť používa 50G PON pre domácnosti a podniky a pripája 10 Gb/s k miestnosti.

Domáca sieť: Počet používateľov FTTR dosiahol 14 miliónov. FTTR pomáha operátorom predávať „1 sieť" s FTTR namiesto „1 vlákna plus 1 terminálu" s FTTH. FTTR sa rozširuje z funkcie pripojenia na aplikácie inteligentnej domácnosti (FTTR+X), to znamená konvergenciu sietí FTTR a rôznych aplikácií inteligentnej domácnosti. Operátori môžu navyše k „1 sieti" pokračovať v predaji viacerých aplikácií. Huawei uvádza na trh prvý produkt FTTR+X v odvetví, pod názvom iFTTR F50, ktorý zvyšuje rýchlosť z 2000 Mbps na 3000 Mbps. Okrem toho predstavuje vstavané úložné a výpočtové jednotky, ktoré používateľom poskytujú úložisko s kapacitou až 8 TB a funkcie inteligentného vyhľadávania albumov, čím pomáhajú operátorom rozširovať hranice domácich širokopásmových služieb.

• Optická prístupová sieť: Na celom svete je takmer 200 miliónov gigabitových používateľov. Viac ako 50 operátorov vydalo komerčné balíky s rýchlosťou 10 Gb/s. Rýchly rozvoj gigabitových služieb vedie k modernizácii optických prístupových sietí z GPON na 10G PON alebo dokonca 50G PON. Riešenie Huawei FlexPON+ pomáha operátorom hladko sa rozvíjať z GPON na 10G PON za optimálnu cenu, čím podporuje rast gigabitových používateľov. Okrem toho 50G PON 7 režimov v 1 so symetrickým prenosom upstream aj downstream podporuje 100 % opätovné použitie existujúceho ODN, čím chráni investície operátorov. MA5800T, prvý inteligentný OLT v odvetví, podporuje 2 Tb/s na slot a inteligentný motor, ktorý podporuje všadeprítomný prístup 10 Gb/s.

• Sieť metro: Odhaduje sa, že 85 % podnikových aplikácií do roku 2025 prejde do cloudu. Mimoriadne nízka latencia 1 ms a flexibilná škálovateľnosť služieb siete metro sú kľúčom k zaisteniu dokonalého používateľského zážitku a rýchleho pripojenia ku cloudu. Riešenie Huawei Alps-WDM využíva 100G a 200G OTN na okraji siete metro. Plne optické E2E prepínanie umožňuje jednorazový prenos služby a prístup do cloudu v milisekundách, čo pomáha operátorom vybudovať zjednodušenú sieť metro s dokonalým zážitkom.

• Chrbticová sieť: Prevádzka medzi dátovými centrami sa každoročne zvyšuje o viac ako 50 %. Cloudifikácia podnikových výrobných systémov si vyžaduje vyššiu dostupnosť siete. Technológie značky Huawei, ako špičkový vysokovýkonný 400G a 800G OTN, opticko-elektrický hybridný ASON a OSN 9800 K36, prvý produkt OTN pre dátové centrá v odvetví, poskytujú 1,6 T na slot a kapacitu jedného vlákna 100 T a zlepšujú dostupnosť siete z 99,999 % na 99,9999 %.

Kim Jin povedal: „Huawei bude pokračovať v inováciách založených na plne optickej cieľovej sieti F5.5G s cieľom pomôcť operátorom využiť príležitosti rozvoja na gigabitovom trhu a urýchliť komerčné využitie F5.5G v rámci prijatia novej vlny prosperity trhu."

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2347894/Kim_Jin_Huawei.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring