OTS: Huawei, UNESCO a ministerstvo školstva spustili ...

TASR, 7. decembra 2023 9:37

OTS: Huawei, UNESCO a ministerstvo školstva spustili iniciatívu za zelené vzdelávanie s cieľom podporiť opatrenia v oblasti klímy v Thajsku

Bangkok 7. decembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Huawei, organizácia UNESCO a Ministerstvo školstva Thajska oznámili strategické partnerstvo v rámci iniciatívy Green Education Initiative, ktorej cieľom je vzdelávať mladých ľudí a komunity v celej krajine o dôležitosti opatrení v oblasti klímy a posilniť ich schopnosť konať.

Iniciatíva sa týka troch oblastí:

• Zelené školy: podpora bezpečnosti vody, čistej energie, výroby biomasy a odpadového hospodárstva vo vzdelávacích inštitúciách.

• Zelené zručnosti: rozvíjanie zručností študentov, pedagógov a komunít v oblasti environmentálnej zodpovednosti a udržateľnosti.

• Zelené komunity: spolupráca s miestnymi komunitami s cieľom vytvárať povedomie a propagovať ekologické postupy mimo škôl. Huawei v rámci svojej iniciatívy TECH4ALL a UNESCO plánujú v spolupráci s thajským ministerstvom školstva vyvinúť ekologické programy a riešenia pokrývajúce tieto tri oblasti. Medzi projekty patria digitálne energetické technológie pre školy, školenia o zelenej energii pre študentov a digitálny autobus, ktorý bude poskytovať školenia o digitálnej gramotnosti a o opatreniach v oblasti klímy so zameraním na vidiecke a odľahlé oblasti v celom Thajsku.

UNESCO definuje „ekologizáciu" ako snahu o získanie poznatkov a postupov, ktoré sú ekologicky zodpovednejšie a podporujú udržateľné využívanie prírodných zdrojov pre súčasné aj budúce generácie. „Ciele trvalo udržateľného rozvoja (SDG) sú v polovici a je potrebné vykonať ešte veľa práce. Nikto to nedokáže urobiť sám, ani Organizácia Spojených národov," uviedla Kirimoke Drollett, vedúca administratívneho oddelenia regionálnej kancelárie UNESCO v Bangkoku, na úvodnom podujatí v provincii Nakhon Nayok. „Je nevyhnutné, aby sme prijali naliehavé a urýchlené opatrenia na obnovenie cieľov trvalo udržateľného rozvoja, a naše partnerstvo urýchli úsilie o opatrenia v oblasti klímy prostredníctvom ekologického vzdelávania. UNESCO je hrdé na to, že môže podporiť Thajsko v ekologizácii a zabezpečení svetlej budúcnosti pre všetkých."

Thajsko oznámilo zníženie emisií skleníkových plynov o 40 % do roku 2030 a plán uhlíkovej neutrality do roku 2050. Na dosiahnutie týchto cieľov je potrebné posilniť solárnu energiu ako kľúčový zdroj energie. V Thajsku je v súčasnosti kapacita solárnej energie na úrovni 2 633 megawattov a očakáva sa, že do roku 2037 dosiahne 14 864 megawattov.

Iniciatíva Green Education Initiative predstavuje spoločný záväzok posilňovať postavenie mladých ľudí, komunít a ďalších zainteresovaných strán, aby sa aktívne podieľali na opatreniach v oblasti klímy. Úrad na podporu vzdelávania (DOLE) pri thajskom ministerstvom školstva bude podporovať celoživotné vzdelávanie ľudí všetkých vekových kategórií a zabezpečí, aby sa táto iniciatíva dostala do komunít, ktoré ju najviac potrebujú.

„Som rád a hrdý na to, že môžeme spolupracovať s organizáciou UNESCO a spoločnosťou Huawei Thailand a spoločne podporovať projekty zelenej školy a zeleného vzdelávania v Thajsku. Táto iniciatíva je v súlade so zákonom na podporu vzdelávania, oddiel B písm. e) bod 2566, ktorého cieľom je umožniť ľuďom bez ohľadu na pohlavie, vek a profesiu učiť sa odkiaľkoľvek a kedykoľvek prostredníctvom digitálnych technológií," povedal Dr. Chaipat Panwatanasakul, odborník na tvorbu učebných osnov a riaditeľ odboru stratégie a plánovania Úradu na podporu vzdelávania (DOLE) na thajskom ministerstve školstva.

Spoločnosť Huawei využije svoje technologické znalosti v oblasti digitálnych a ekologických riešení na podporu tejto iniciatívy.

Spoločnosť Huawei už 24 rokov podporuje inkluzívne a udržateľné digitálne Thajsko na jeho ceste k digitálne prepojenej a nízkouhlíkovje budúcnosti. Huawei už v thajských domácnostiach a priemyselných odvetviach nainštalovala celkovo viac ako 5 GW meničov. V tomto projekte zeleného vzdelávania sa bude spoločnosť Huawei venovať našim technologickým inováciám v oblasti digitálnych energetických riešení a skúsenosti s budovaním kapacít v oblasti vzdelávania o zelenej energii. S organizáciou UNESCO, ministerstvom školstva a partnermi chceme podporiť thajský plán uhlíkovej neutrality a výchovu miestnych inžinierov v oblasti zelenej energie," povedal Benjamin Liu, riaditeľ oddelenia ľudských zdrojov spoločnosti Huawei Thailand.

Na slávnostnom otvorení v Thajsku sa zúčastnilo viac ako 150 ľudí vrátane predstaviteľov UNESCO Bangkok, miestnych úradníkov, partnerov, učiteľov a študentov a členov komunity. Niekoľko odborných škôl v tejto komunite prezentovalo svoje miestne poľnohospodárske produkty ako súčasť iniciatívy na posilnenie postavenia komunity.

O UNESCO

UNESCO je Organizácia Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru. Snaží sa budovať spravodlivú, inkluzívnu, mierovú, otvorenú a znalostnú spoločnosť. Viac informácií nájdete na stránke UNESCO Bangkok | UNESCO.

O ministerstve školstva Thajska Ministerstvo školstva Thajska sa snaží zvyšovať kvalitu vzdelávania a vzdelávacích príležitostí pre všetkých Thajčanov v krajine. Viac informácií nájdete na lokalite www.moe.go.th.

O Huawei TECH4ALL

TECH4ALL je dlhodobá iniciatíva a akčný plán spoločnosti Huawei v oblasti digitálneho začlenenia. Cieľom iniciatívy TECH4ALL, ktorá je podporovaná inovatívnymi technológiami a partnerstvami, je pomôcť podporiť začlenenie a udržateľnosť v digitálnom svete.

Viac informácií nájdete na webovej stránke spoločnosti Huawei TECH4ALL na adrese https://www.huawei.com/en/tech4all

Sledujte nás na Twitteri na https://twitter.com/HUAWEI_TECH4ALL

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2294265/Huawei_UNESCO_Ministry_Education_Launch_Green_Education_Initiative_Drive_Climate.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2294266/TULL8103.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring