OTS: Huawei uvádza na trh kompletný rad riešení pre 5.5G ...

TASR, 16. októbra 2023 9:17

OTS: Huawei uvádza na trh kompletný rad riešení pre 5.5G, aby sa technológia 5.5G stala realitou

Dubaj 16. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Na globálnom fóre o mobilnom širokopásmovom pripojení 2023 (MBBF 2023) predstavil Cao Ming, prezident divízie bezdrôtových riešení spoločnosti Huawei, prvý kompletný rad riešení pre 5.5G v tomto odvetví. Na slávnostnom ceremoniáli Cao uviedol, že „technológia 5.5G je dobre načasovaná na podporu nových zážitkov, pripojení a služieb", pričom zdôraznil, že „kompletný rad riešení pre 5.5G od spoločnosti Huawei pomôže operátorom poskytovať desaťnásobné možnosti v plnom rozsahu a umožní mimoriadne vysokú energetickú účinnosť, využitie frekvenčného spektra a efektívnosť prevádzky a údržby".

Technológia 5.5G prichádza práve včas na modernizáciu mobilných pripojení

5G sa komerčne rozširuje už viac ako štyri roky a rozvíja sa oveľa rýchlejšie ako predchádzajúce mobilné technológie. Rozsiahle zavádzanie 5G vytvára nový impulz pre rast digitálnej ekonomiky. 5G je hnacím motorom veľkého množstva nových zážitkov, spojení a služieb. 5G otvorila dvere do pohlcujúceho sveta pre individuálnych a domácich používateľov. Rozšírila pripojenie internetu vecí do všetkých oblastí a našla si cestu do základnej výroby, čím umožnila flexibilnú výrobu a zároveň urýchlila služby V2X (vehicle to everything), ktoré podporujú inteligentnú dopravu.

Technológia 5.5G prišla práve včas na to, aby zmodernizovala spojenie ľudí, domov, vecí, vozidiel a priemyselných odvetví. Kompletný rad riešení pre5.5G od spoločnosti Huawei môže operátorom pomôcť efektívne budovať siete vďaka neustálym inováciám v piatich kategóriách základných možností: širokopásmové, viacpásmové, multianténové, inteligentné a ekologické.

Kompletný rad produktov 5.5G poskytuje desaťnásobné možnosti Viacpásmový viackanálový ELAA TDD pre zážitky s rýchlosťou 10 Gb/s. Extrémne veľké anténne pole (ELAA) pomohlo komerčným sieťam 5G výrazne zvýšiť pokrytie TDD a energetickú účinnosť. Keďže telekomunikácie prechádzajú na 5.5G, ELAA sa ďalej modernizuje. Na základe nového ELAA môže prvá 128T MetaAAU v odvetví, ktorá integruje viac ako 500 anténnych prvkov, pracovať s viacrozmernými algoritmami lúča s vysokým rozlíšením a zlepšiť tak zážitok o 50 %. Vďaka modernizácii ELAA môže prvá dvojpásmová 64T MetaAAU v odvetví pracovať s dvojpásmovými konvergovanými prvkami, ktoré umožňujú spoločné pokrytie vysokých a nízkych pásiem, čo prináša bezkonkurenčné zážitky s rýchlosťou 5 až 10 Gb/s spolu s riešeniami pre viacerých operátorov.

Kompletný rad GigaGreen FDD na aktualizáciu základných skúseností. Prvé trojpásmové moduly FDD Massive MIMO a trojpásmové moduly 8T v odvetví podporujú šírku pásma na úrovni GHz, čo umožňuje 1,8 + 2,1 + 2,6 GHz v jednej krabici, a môžu pracovať s formovaním zväzku FDD na výrazné zlepšenie spektrálnej a energetickej účinnosti FDD. V porovnaní s 4T4R zvyšuje trojpásmová technológia FDD Massive MIMO kapacitu 10-krát a pokrytie o 10 dB. Trojpásmový FDD 8T8R zvyšuje spektrálnu účinnosť trikrát a pokrytie o 7 dB pri práci so skutočným širokopásmovým pripojením a dynamickým zdieľaním výkonu.

Riešenie mmWave AAU s najväčším anténnym poľom pre nepretržité pokrytie 10 Gb/s. Odvetvie so spektrom mmWave pokročilo vo vyspelosti. Prvé zariadenie v odvetví mmWave AAU obsahuje viac ako 2 000 anténnych prvkov na prekonanie obmedzení mmWave na spoločné pokrytie s pásmom C. Vďaka koordinácii medzi vysokými a nízkymi pásmami môžu siete mmWave dosiahnuť špičkovú priepustnosť 10 Gb/s, pričom priemerná priepustnosť je 5 Gb/s. Táto AAU (aktívna anténna jednotka) podporuje aj inteligentné riadenie zväzku, čím prekonáva obmedzenia mmWave týkajúce sa vysokorýchlostnej mobility a prenosu NLOS.

Zlepšenie výkonu a úsporu energie DIS, aby sa 5.5G dostala do interiéru. Séria LampSite X integruje päť pásiem a mmWave v jednom zariadení, aby podporovala plnú šírku pásma vo všetkých pásmach pre všetky technológie rádiového prístupu. Podporuje tiež super hlboký režim spánku, ktorý znižuje spotrebu energie mimo špičky len na 1 Watt. Na zabezpečenie pokrytia, ktoré si vyžadujú podzemné parkoviská a iné podobné priestory, dokáže jedinečný viacpásmový modul so stredným výkonom LightSite zabezpečiť o 35 % lepší používateľský zážitok a nižšie TCO ako bežné riešenia DAS.

Pokračujúce inovácie antén a mikrovĺn pre efektívnu konštrukciu 5.5G. Zelené antény využívajú technológiu priameho vysielania signálu (SDIF) na novú definíciu architektúry antény a Meta Lens na agregáciu energie lúča pre 25 % vyššiu energetickú účinnosť. Mikrovlny majú novú platformu MAGICSwave na modernizáciu dopravných sietí. MAGICSwave podporuje ultraširoký viackanálový prenos na zvýšenie efektívnosti spätného prenosu s vyššou kapacitou pre mestské oblasti a dlhšou prenosovou vzdialenosťou pre prímestské oblasti. Vyznačuje sa vysokou úrovňou integrácie, ktorá umožňuje sieťam udržať vývoj počas nasledujúcich 10 rokov.

Efektívna a inteligentná technológia 5.5G zabezpečuje optimálnu efektivitu siete

Združovanie spektra iHashBand2.0 na dosiahnutie optimálnej spektrálnej účinnosti 5.5G. iHashBand2.0 nanovo definuje využitie viacpásmového spektra: Obslužná bunka (MB-SC) umožňuje flexibilne kombinovať nespojité spektrum pre virtuálne veľkú šírku pásma, čím umožňuje dosiahnuť rýchlosť 10 Gb/s a zároveň o 40 % vyššiu spektrálnu účinnosť. Flexibilný prístup k spektru (FSA) podporuje flexibilný prístup k celému uplink pásmu, čím sa uplink dostáva na rýchlosť Gb/s pri 40 % vyššej spektrálnej účinnosti.

Úplný scenár „0 bit 0 watt" pre optimálnu energetickú účinnosť 5.5G. Zariadenia celého radu podporujú funkciu „0 bit 0 watt", čím sa stávajú prvými v odvetví, ktoré podporujú super hlboký neaktívny režim s hĺbkou vypnutia 99 %, rýchle prebudenie na požiadanie a vypnutie na úrovni milisekúnd na úrovni nosiča aj kanála. Riešenia na mieste realizujú inteligentnú koordináciu medzi zdrojmi napájania a zariadeniami, čím zabezpečujú „0 bit 0 watt" na úrovni miesta. Pomocou systému iPowerStar možno implementovať politiky úspory energie špecifické pre dané miesto na základe trendov prevádzky v rôznych časoch dňa, čo pomáha realizovať „0 bit 0 watt" na úrovni siete.

IntelligentRAN pre L4 na optimálnu prevázku a údržbu 5.5G. Siete budú závislé od viacerých pásiem, aby poskytovali viac služieb a pripojení, čo odôvodňuje trendy 5.5G, aby sa posunuli na vysokú úroveň autonómie. IntelligentRAN podporuje inteligenciu založenú na zámeroch L4. To znamená, že prevencia a predvídanie umožňujú nahradiť reaktívnu prevádzku a údržbu siete proaktívnymi metódami, siete poznajú zámery služieb na poskytovanie lepších deterministických skúseností a viacúčelové rozhodovanie je podporované na optimalizáciu skúseností so službami a energetickej účinnosti siete.

„Prišla budúcnosť. Spoločnosť Huawei bude pokračovať vo vývoji inovatívnych produktov a riešení v spolupráci so všetkými priemyselnými partnermi, aby sa 5.5G stala realitou," zakončil Cao.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2246257/Cao_Ming_launching_industry_s_full_series_solutions_5_5G.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring