OTS: Huawei vydáva bielu knihu fgOTN o elektrickej energii na urýchlenie ...

TASR, 21. októbra 2024 9:19

OTS: Huawei vydáva bielu knihu fgOTN o elektrickej energii na urýchlenie inteligencie pomocou technologických inovácií

DUBAJ, SAE, 20. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ -- Na veľtrhu GITEX GLOBAL 2024 v Dubaji, počas samitu na tému „Vedúca infraštruktúra na urýchlenie inteligencie v oblasti elektrickej energie", zverejnila spoločnosť Huawei bielu knihu FgOTN o elektrickej energii. Cieľom Bielej knihy je podporiť digitálnu a inteligentnú transformáciu elektroenergetiky.

Na samite predstavili Dr. Eesa M. Bastaki, čestný predseda sekcie IEEE SAE, a Marcio Szechtman, bývalý predseda technickej rady CIGRE, priemyselné štandardy, vývojové trendy a pokroky v digitálnej transformácii zariadení na distribúciu energie.

David Sun, viceprezident, generálny riaditeľ obchodného útvaru digitalizácie elektrickej energie, Huawei, predniesol hlavný prejav, v ktorom hovoril o tom, ako meniaca sa štruktúra energetického systému posunula zameranie energetických spoločností. S rýchlym rozvojom novej energie čelia energetické spoločnosti výzvam, ako sú ťažkosti pri riadení viacerých prístupových bodov a monitorovaní dodávok energie, ako aj problémy s interakciou a spotrebou. Kľúčom k riešeniu týchto výziev je distribučná sieť. Cieľom riešenia inteligentnej distribúcie (IDS) od Huawei je pomôcť energetickým spoločnostiam vybudovať inteligentnú distribučnú sieť znížením strát na vedení, zlepšením spoľahlivosti napájania a posilnením správy distribuovaných skupín fotovoltických a nabíjacích zariadení.

Okrem toho boli vždy najvyššou prioritou energetického systému bezpečnosť a spoľahlivosť. Na riešenie problémov, ako je rýchle rozširovanie rozsahu zariadení, exponenciálny rast zložitosti energetických technológií a prekračovanie životnosti zariadení v oblasti výroby a transformácie energie, spoločnosť Huawei navrhla riešenia inteligentnej elektrárne a inteligentnej rozvodne na podporu energetických spoločností pri prechode z pasívnej na aktívnu prevádzku a smerom k prediktívnej údržbe. Energetické spoločnosti sa zároveň snažia digitálnymi prostriedkami zlepšiť efektivitu OPEX, najmä znížením komunikačných nákladov prostredníctvom komunikácie cieľovej siete, znížením nákladov na výstavbu systému prostredníctvom rekonštrukcie digitálnej architektúry a znížením nákladov na pracovnú silu cez transformáciu talentov.

Li Shenglei, technický riaditeľ centra výskumu a vývoja spoločnosti State Grid Shaanxi Electric Power Information and Communication Company, hovoril o najnovších praktikách IDS v State Grid Shaanxi. Ako uviedol: „Najnovšia verzia vysokorýchlostnej komunikácie po elektrickom vedení (HPLC) je pre nás mimoriadne užitočná. Schopnosť identifikovať topológiu je rozhodujúca pre meranie straty na vedení a riešenie núdzových situácií. Výsledky testov HPLC a RF sú dostatočné pre väčšinu scenárov služieb."

Strana zaťaženia predstavuje najväčšiu výzvu pre budúci energetický systém a zlepšenie chrbticovej komunikačnej siete je pri riešení tejto výzvy rozhodujúce. Spoločnosť Huawei sa spojila s globálnymi energetickými partnermi a vydala bielu knihu fgOTN o elektrickej energii. Na slávnostnom vydaní sa zúčastnili Sabu Mathew, generálny riaditeľ 3W Networks, Sam Wang, zástupca hlavného inžiniera spoločnosti Himark, Nick Liu, viceprezident Enterprise Optical Domain, Huawei a Jason Li, prezident obchodného útvaru globálneho marketingu a riešení pre digitalizáciu elektrickej energie, Huawei.

Nick Liu vo svojom prejave povedal: „FgOTN v architektúre OTN ponúka niekoľko výhod, vrátane poskytovania prenosových kanálov s vysokou spoľahlivosťou, nízkou latenciou a vysokou účinnosťou pre služby s malou zrnitosťou, ako je elektrická energia. Môže tiež jednoducho zvýšiť šírku pásma siete pre budúci digitálny a inteligentný vývoj, preto je vynikajúcim riešením pre modernizáciu sietí SDH a budovanie digitálnych a inteligentných sietí."

Huawei bude do budúcnosti pokračovať v spolupráci so zákazníkmi a partnermi, aby pripravil cestu pre inteligentnú elektrickú energiu prostredníctvom spoločných inovácií zameraných na scenáre.

Ďalšie podrobnosti o bielej knihe nájdete na: https://e.huawei.com/en/material/optical/8e117dd97abf4236b4f0e7b0063282ec

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2534539/image_1.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring