OTS: Huawei vyhlasuje víťazov cien XMAGE 2023

TASR, 6. novembra 2023 12:02

Šen-Čen 6. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Huawei oznámila 57 víťazov cien XMAGE 2023. V súťaži, ktorá sa zameriava na fotografie zhotovené zariadeniami Huawei, boli vyhlásení traja víťazi hlavnej ceny, 17 víťazov jednotlivých kategórií, 34 umiestnení na druhom a treťom mieste a rozdané tri čestné uznania.

Tohtoročných víťazov vyberali z viac ako 600 000 prihlášok, ktoré prišli v období od 7. apríla do 15. augusta od účastníkov z takmer 100 krajín. Medzi päť krajín s najvyšším počtom prihlášok po Číne patrila Malajzia, Turecko, Poľsko, Filipíny a Spojené arabské emiráty. Najobľúbenejšími používanými modelmi telefónov boli HUAWEI P60 Pro, HUAWEI P40 Pro a HUAWEI Mate 40 Pro.

Tri fotografie, ktoré zaujali porotu a získali hlavné ceny

Hlavné ceny získali fotografie „Dragon Clouds" (Dračie oblaky) od súťažiaceho Domcar Calinawan Lagto z Filipín, „Airshow" (Vzdušná šou) od súťažiaceho Piotra Cebula z Poľska a „Fearless Eagle" (Nebojácny orol) od súťažiaceho Dou Chuanli z Číny. Každý výherca získa 10 000 USD (pred zdanením) zo zriadeného fondu XMAGE na podporu svojich fotografií a toho, aby aj v budúcnosti používali zariadenia Huawei.

Komentár porotcu: Scény, ktoré rýchlo miznú, sú nezvyčajné alebo ťažko viditeľné, môžeme vidieť len vtedy, keď fotograf prekračuje konvenčné hranice. – Chen Xiaobo, 9. podpredseda China Photographers Association (Čínskej asociácie fotografov) Komentár porotcu: Obrázok kladie viac otázok než ponúka odpovedí, takže podnecuje divákovu predstavivosť. Pristane lietadlo bezpečne, alebo sa zrúti? Kam smeruje? Komu patrí silueta muža v popredí? Na tejto fotografii je cítiť rozvíjajúci sa príbeh a pohyb, ktorý vyzýva diváka, aby doplnil medzery. – Austrálska portrétová fotografka Jessica Hromas

Komentár porotcu: Okrem toho, čo vidno navonok, je ešte dôležitejšie nájsť vnútro subjektov, ich charakter alebo ich emócie v danom okamihu. Na obrazoch, fotografiách a videách sme videli už množstvo orlov, ale tohto si určite navždy zapamätám – zachytáva pravú dušu orla. Pod jeho hustým perím sa skrývajú ostré, zastrašujúce oči. – Čínsky módny fotograf Pei Tongtong

Nové kategórie inšpirujú veľkolepú kreativitu

Tento rok sa súťažilo v rôznych kategóriách, ako napríklad Nočná prechádzka, Portrét, Umenie a móda, Príroda, Pozdrav životu, Opis scén, Akcia a Rozprávanie príbehov. Boli pridané aj nové kategórie, aby mohli účastníci rozvíjať svoju kreativitu a prezentovať svoj jedinečný pohľad na vec.

Z každej z kategórií vybrali 17 víťazov a 34 umiestnení na druhom a treťom mieste. Ocenení získajú vďaka vytvorenému fondu XMAGE 1 500 USD a 1 000 USD.

Ceny XMAGE prezentujú profesionálne zobrazovacie schopnosti XMAGE

Ceny HUAWEI XMAGE ukazujú, ako značka XMAGE inšpiruje kreativitu používateľov pri používaní mobilných zariadení. Huawei vníma mobilné zobrazovanie ako výkonný objektív na sledovanie a zachytávanie vzácnych okamihov života a ako nástroj na stimuláciu vizuálnych nápadov. Naším poslaním je umožniť používateľom rozvinúť ich kreativitu a naďalej posúvať hranice mobilného zobrazovania.

Ceny HUAWEI XMAGE prešli od svojho uvedenia v roku 2017 dlhú cestu. Súťaž inšpirovala mnohých jednotlivcov, aby vzali do rúk svoje mobilné telefóny a urobili nádherné fotografie, ale stala sa aj platformou na prezentáciu nádherných výtvorov, ktoré umožňujú ľuďom spoznať pohľad fotografov na svet a ich každodenný život. V súčasnosti sa Ceny XMAGE stali významným celosvetovým fotografickým podujatím, ktoré medzi jednotlivcami vyvoláva vlnu nadšenia, aby vyjadrili svoje emócie, vyžarovali presvedčenie a uvoľnili „silu obrazu" prostredníctvom mobilnej fotografie.

Úplný zoznam ocenených nájdete na našej oficiálnej webovej stránke: https://consumer.huawei.com/en/campaign/xmage

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2265499/image_1.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2265500/image_2.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2265501/image_3.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2265502/image_4.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2265503/image_5.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2265504/image_6.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring