OTS: Huawei zdvojnásobil podporu pri prechode na ...

TASR, 20. novembra 2023 9:21

OTS: Huawei zdvojnásobil podporu pri prechode na ekologické digitálne technológie v Európe

Paríž, 20. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Koncern Huawei dnes v Paríži odštartoval svoje každoročné vrcholné podujatie HUAWEI CONNECT 2023. Tisíce hostí vrátane vedúcich predstaviteľov priemyslu, technických expertov a partnerov z celého sveta sa zišli, aby preskúmali, ako môžu digitálne a inteligentné technológie pomôcť urýchliť prechod EÚ na ekologické digitálne technológie.

„Európa dosahuje neuveriteľný pokrok v digitálnej transformácii a ste na čele globálneho prechodu k ekologickejšej budúcnosti," povedal vo svojom úvodnom príhovore Ken Hu, rotujúci predseda predstavenstva spoločnosti Huawei. „Huawei spolupracuje s našimi európskymi zákazníkmi a partnermi už viac ako 20 rokov. Dosiahli sme veľký pokrok v spájaní ľudí, posilňovaní postavenia podnikov a budovaní európskeho digitálneho ekosystému. V budúcnosti budeme naďalej posilňovať našu podporu v Európe v oblasti digitálnej transformácie, miestnych inovácií, udržateľnosti a kybernetickej bezpečnosti."

Jim Lu, senior viceprezident spoločnosti Huawei a prezident pre európsky región, pokračoval kľúčovým prejavom, v ktorom navrhol štyri piliere na lepšiu podporu dvojitého prechodu Európy: prepojenie všetkého, inteligentný cloud, koncepcia „bity riadia watty" a otvorená spolupráca. „Huawei je pripravený a ochotný spolupracovať s partnermi s cieľom poskytovať zákazníkom lepšie produkty a riešenia. Aj naďalej budeme prispievať k podpore ekologického prechodu Európy na digitálne technológie," uviedol Lu.

Prepojenie všetkého a rozhodovanie podporované výpočtovou technikou Kľúčom k digitálnej transformácii je prepojenie všetkého vysokorýchlostnými sieťami. Platí to najmä v priemyselnom prostredí, kde vysoko výkonné siete podporujú prenos, analýzu a výpočty obrovského množstva dát v reálnom čase. Huawei poskytuje sieťové riešenia, ktoré sú odolné, inteligentné a bezstratové a podporujú ultraširokopásmové pripojenia pre širokú škálu rôznych priemyselných scenárov.

Spoločnosť Huawei napríklad spolupracovala s partnermi, aby pomohla prebudovať intermodálny terminál EWG (East-West Gate) v Maďarsku na prvý logistický terminál v Európe podporovaný technológiou 5G. Vďaka veľmi vysokej šírke pásma, veľmi nízkej latencii a vysokej spoľahlivosti pomáha sieť 5G umožniť prevádzku plne automatizovaných a diaľkovo ovládaných mostových žeriavov v inteligentnej železničnej logistike. Terminál je tak oveľa bezpečnejší, ponúka lepšie pracovné podmienky a funguje o 20 % efektívnejšie.

Vzhľadom na to, že všetko je prepojené, Cloud je hybnou silou, ktorá stojí za algoritmami a obrovským výpočtovým výkonom potrebným na to, aby sa priemyselné odvetvia stali inteligentnými. „Huawei Cloud bude naďalej investovať v Európe a vytvárať nové hodnoty pre našich zákazníkov a partnerov v regióne," uviedol Lu. „V súčasnosti disponuje Huawei Cloud cloudovými uzlami v Írsku a Turecku a patrí tak medzi celosvetovo najrýchlejšie rastúcich veľkých poskytovateľov cloudových služieb."

Riadenie wattov pomocou bitov: Pomáhame Európe napredovať v jej ekologických iniciatívach

„Európa je svetovým lídrom v prechode na čistú, zelenú energiu," uviedol Lu. „Už roky pracujeme na integrácii digitálnych technológií a technológií výkonovej elektroniky s cieľom zvýšiť výrobu čistej energie a podporiť digitalizáciu energetických systémov. Doteraz Huawei pomohol v Európe vyrobiť 228 miliárd kilowatthodín ekologickej elektriny, čím sa znížili emisie uhlíka o 102 miliónov ton a zároveň sa vytvorili desaťtisíce vysokohodnotných pracovných miest."

V Európe, pre Európu: spoľahlivý partner pri ekologickej a digitálnej transformácii Európy

Lu uviedol: „Európa je jedným zo strategicky najdôležitejších regiónov spoločnosti Huawei z hľadiska našich globálnych operácií. Huawei sa bude aj naďalej orientovať na zákazníka, vytvárať hodnoty pre zákazníkov a partnerov, posilňovať inovatívnu spoluprácu s európskymi partnermi, pomáhať rozvíjať miestne digitálne a ekologické talenty a ďalej zvyšovať naše investície do výskumu a vývoja v Európe. Tešíme sa, že budeme môcť prispieť k urýchleniu ekologickej a digitálnej transformácie Európy." Lu na záver vyzval na vytvorenie otvoreného, spravodlivého a inkluzívneho prostredia pre inovácie, ktoré sú kľúčom k sociálnemu rozvoju.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2278607/image_1.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring