OTS: Huawei získava Energy Globe World Award za projekt ...

TASR, 2. februára 2024 11:57

OTS: Huawei získava Energy Globe World Award za projekt inteligentného areálu s nulovými emisiami uhlíka, ktorý vybudovala spoločne s energetickou spoločnosťou Yancheng štátnej siete Ťiang-su

Trondheim 2. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Projekt inteligentného areálu s nulovými emisiami uhlíka spoločnosti Huawei získal cenu Energy Globe World Award za rok 2023. Projekt, známy aj ako Nízkouhlíkový priemyselný park s inteligentnou energiou Yancheng, je spoločným úsilím energetickej spoločnosti štátnej siete Jiangsu a Huawei. Tento inovatívny projekt si získal uznanie pre svoju pozoruhodnú integráciu čistej energie, ktorá tvorí 85 % celkovej energetickej spotreby, pričom 100 % koncovej spotreby energie je elektrickej. Ročne ušetrí až 3 milióny kWh elektrickej energie a každoročne zníži emisie uhlíka približne o 5600 ton. Medzi ďalšie ocenenia patrí Champion Prize Svetového summitu o informačnej spoločnosti (WSIS) za rok 2022. Dr. Anthony Hu Hao, hlavný odborník obchodného útvaru pre digitalizáciu elektrickej energie spoločnosti Huawei si získal uznanie za príkladné vedenie projektu a na slávnostnom udeľovaní cien predniesol príhovor.

Ocenenie Energy Globe World Award odovzdáva porota zložená z organizácií, vrátane nadácie Energy Globe Foundation, Organizácia Spojených národov pre priemyselný rozvoj (UNIDO) a Rakúska spolková hospodárska komora. V roku 2023 bol projekt inteligentného areálu s nulovými emisiami uhlíka vybraný spomedzi viac ako 2000 najlepších projektov z viac ako 180 krajín a regiónov, pričom sa stal jediným čínskym víťazom, ktorý získal toto ocenenie. Medzinárodná porota uviedla, že „projekt zahŕňa päť základných hodnôt – dodávky energie s nulovými emisiami uhlíka, koordináciu viacerých typov energie, optimálnu energetickú účinnosť, digitálne posilnenie a cezhraničné inovácie. Integruje obnoviteľné zdroje, centralizované a distribuované energetické systémy, vodík a skladovanie energie. Výzvy v oblasti energie, uhlíka a digitálnej integrácie sa riešia trojrozmerným prístupom, ktorý zahŕňa umelú inteligenciu (AI), internet vecí (IoT) a počítačovú technológiu cloud pre udržateľnú a inteligentnú prevádzku. Projekt si získal medzinárodné uznanie ako model pre globálnu uhlíkovú neutralitu a udržateľný rozvoj."

Ocenený projekt pod vedením Dr. Anthonyho Hu Hao vychádza z inteligentného energetického systému s nulovými emisiami uhlíka a jeho transformačného modelu T, ktorý zahŕňa energetickú, bezuhlíkovú a digitálnu transformáciu. Projekt sa zameriava na inteligentné bezuhlíkové, energetické a inteligentné scenáre, pomocou ktorých dosahuje integrované plánovanie, výstavbu a prevádzky. Ukazuje príklad, ako sa dá vybudovať ekologický, nízkouhlíkový, bezpečný a efektívny energetický systém pre potreby areálov. Zároveň pomáha mestám a krajinám dosahovať ich vlastné ciele uhlíkovej neutrality.

Okrem toho tento projekt a riešenie získali hlavnú cenu na Svetovom samite o informačnej spoločnosti (WSIS) 2022 v júni 2022 a boli ocenené ako jeden z 10 najlepších globálnych projektov roku 2022 Paulsonovou cenou za udržateľnosť. Základné teórie, architektúry a modely projektu získali dve ocenenia za najlepší príspevok a najlepšiu prezentáciu na medzinárodnej konferencii IEEE o energetickom internete a integrácii energetických systémov a na Medzinárodnom fóre pre rozvoj energetiky a energie 2023.

Spoločnosť Huawei je odhodlaná stať sa najlepším partnerom v rámci transformácie globálneho odvetvia elektrickej energie. Prináša riešenia pre výrobu, prenos a transformáciu, distribúciu a spotrebu energie založené na scenároch. Tieto riešenia a príbehy o úspechoch pomáhajú globálnym energetickým spoločnostiam dosahovať bezpečnú, efektívnu, ekologickú a inovatívnu transformáciu. V rámci toho bude spoločnosť Huawei dláždiť digitálnu cestu pre globálnu energetickú transformáciu a dosahovanie cieľo uhlíkovej neutrality.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2332113/image_5027084_38816277.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring