OTS: Hyosung TNC investuje 1 miliardu dolárov do budúceho „bio

TASR, 2. apríla 2024 11:34

• Spoločnosť Hyosung TNC zriadi vo Vietname novú továreň na Bio-BDO (butándiol) s kapacitou 50 000 ton s plánom do budúcnosti rozšíriť závody na ročnú produkciu 200 000 ton

• Náhrada fosílnych surovín materiálmi z cukrovej trstiny, vstup na trh s bio surovinami

• Uplatnenie v rôznych priemyselných odvetviach vrátane textilu (PTMG, surovina pre spandex), technických plastov a biologicky rozložiteľných plastov atď.

• Po dokončení sa stane prvým plne integrovaným výrobným systémom pre bio-spandex „od suroviny po vlákno" na svete

• Budúce závody bude podporovať spoločnosť Geno, líder v oblasti udržateľných materiálov a technológií so sídlom v USA, čo ďalej umožní nasadenie technológie GENO BDO™ vo veľkom meradle

• Osvedčená technológia Geno umožňuje spoločnosti Hyosung TNC urýchliť jej projekt a spustiť výrobu a predaj Bio-BDO s ročnou kapacitou 50 000 ton v prvej polovici roku 2026.

• Rýchlo sa meniaci trh so zameraním na udržateľné vlákna – proaktívna reakcia s diferencovanou hodnotovou propozíciou najvyššej udržateľnosti

• Prezident Hyun-Joon Cho uvádza: „Bio podnikanie sa stane na nasledujúcich 100 rokov základným pilierom spoločnosti Hyosung. Upevníme našu globálnu prítomnosť na trhu založenú na udržateľných bio materiáloch."

oul 2. apríla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Hyun-Joon Cho, prezident spoločnosti Hyosung, oznamuje zásadnú investíciu do bio obchodu na vstupe do budúcich nových obchodných aktivít.

Hyosung TNC investuje vo Vietname 1 miliardu dolárov a zakladá závod na výrobu bio-BDO s kapacitou 200 000 ton ročne

Spoločnosť Hyosung TNC získala dňa 30. marca schválenie investície pre „Hyosung BDO Project" od provinčnej vlády Ba Ria-Vung Tau na „Vyhlásení o vízii a slávnostnom schvaľovaní investícií provincie Ba Ria-Vung Tau", ktoré sa konalo v priemyselnom parku Phu My 2 v južnom Vietname.

Hyosung TNC plánuje proaktívne reagovať na reorganizáciu globálneho trhu s materiálmi vo vzťahu k udržateľným produktom investovaním 1 miliardy USD do zriadenia viacerých výrobných závodov Bio-BDO s výrobnou kapacitou 200 000 ton ročne.

DO (butándiol) je chemikália používaná ako surovina pre materiál PTMG, používaný na výrobu spandexového vlákna. Okrem spandexového vlákna (PTMG) sa využitie BDO rozširuje o technické plasty, biologicky odbúrateľné obaly, podrážky na obuv, priemyselné zlúčeniny a mnoho ďalších odvetví.

Bio-BDO sa vyrába fermentáciou cukrov získaných z cukrovej trstiny, ktorá na 100 % nahrádza tradičné fosílne suroviny, ako je uhlie. Očakáva sa, že pritiahne značnú pozornosť na trhu s udržateľnými materiálmi.

Osvedčená technológia Geno umožňuje spoločnosti Hyosung TNC urýchliť jej projekt a spustiť výrobu a predaj Bio-BDO s ročnou kapacitou 50 000 ton v prvej polovici roku 2026.

Hyosung TNC zakladá prvý plne integrovaný výrobný systém na svete pre Bio-Spandex od suroviny po vlákno

Touto investíciou si spoločnosť Hyosung TNC zabezpečila najväčšiu továreň na bio-spandex vo Vietname. V prvom rade ide o prvý závod na svete, ktorý zavádza vertikálne integrovaný výrobný systém na bio-spandex, od suroviny po vlákno.

Hyosung TNC bude produkovať Bio-BDO vo svojej továrni v južnej provincii Ba Ria-Vung Tau, zatiaľ čo PTMG sa bude vyrábať v neďalekej továrni v Dong Nai, na juhu Hočiminovho Mesta, a potom sa použije na hromadnú výrobu BIO spandexu regen™ v továrni Dong Nai Spandex.

Integrovaný výrobný systém na bio-spandex je optimalizovaný pre zákazníkov na globálnom trhu s udržateľným textilom, vrátane značiek a maloobchodníkov v Ázii, Európe a Spojených štátoch. Tento systém zvyšuje efektívnosť výroby vďaka stabilným dodávkam surovín a umožňuje pružnú reakciu na potreby trhu zrýchlením prevádzky výrobného systému. Okrem toho znížené náklady na dopravu prinášajú nákladovú konkurencieschopnosť a zároveň sa zmierňuje vplyv na životné prostredie, pretože sa šetrí palivo na prepravu.

S podporou spoločnosti Geno urýchľuje The Sustainable Source™ a technológia GENO™ BDO™ transformáciu materiálov v spojení s technológiou Geno, ktorá sa už osvedčila v komerčnom meradle Spoločnosť Hyosung TNC nedávno uzavrela technologické partnerstvo so spoločnosťou Geno, americkým lídrom v oblasti udržateľných materiálov a technológií, vďaka čomu získala licencie na technológiu GENO™ BDO.

Biotechnologická spoločnosť Geno je lídrom v oblasti transformácie materiálov a jej technológia umožňuje väčšiu odolnosť, výkonnosť a udržateľnosť dodávateľského reťazca pre mnohé z najväčších svetových značiek a dodávateľov. Spoločnosť Geno sa už viac ako dve desaťročia venuje škálovaniu technológie, aby umožnila výrobu udržateľných materiálov získaných z rastlinných alebo odpadových surovín namiesto fosílnych palív. Spoločnosť už na trh uviedla udržateľné alternatívy k bežne používaným prísadám a materiálom v rôznych odvetviach vrátane kozmetiky, odevov, automobilového priemyslu, starostlivosti o domácnosť vrátane lululemon, Unilever, Kao a L'Oréal.

Technológia Geno BDO™ bola uvedená na trh v roku 2016. Odvtedy Geno pokračuje v rozširovaní svojej technológie na trhy EÚ, USA a teraz aj Ázie. Táto plne osvedčená a transformačná technológia procesu ponúka odhadované 90 % zamedzenie emisií uhlíka (čo je rádovo objem 10 ton/Co2 zamedzených na každú 1 tonu Co2) a konkurencieschopnú ekonomiku v porovnaní s konvenčným uhoľným BDO na trhu. Na celom svete sa ročne vyrobí viac ako 2,5 milióna ton BDO. Ak by sa celý objem BDO vyrábal pomocou technológie Geno™ BDO, zamedzilo by sa viac ako 14 miliónom ton skleníkových plynov ročne, čo zodpovedá odstráneniu 3 miliónov automobilov z ciest.

Hyosung TNC predpokladá, že na základe svojho podnikania s Bio-BDO prispeje k rozšíreniu trhu s bielymi biotechnológiami transformáciou kľúčových surovín v chemickom priemysle na udržateľné alternatívy.

Spoločnosť Hyosung TNC si uvedomila udržateľnosť BIO spandexu regen™ a v roku 2023 získala medzinárodnú certifikáciu ISCC+, čo je globálny systém certifikácie udržateľnosti a uhlíka. Okrem toho v roku 2022 získala certifikáciu SGS, ktorá potvrdzuje, že vyrába bio-spandex čiastočne s použitím obnoviteľných surovín, ktoré nahrádzajú zložky na báze ropy.

Prezident Hyun-Joon Cho: „Zameriavame sa na globálny trh s udržateľnými bio materiálmi"

Hyun-Joon Cho, prezident spoločnosti Hyosung, uviedol: „Bio podnikanie, ktoré vymieňa konvenčné fosílne suroviny za ekologické, sa stane základným pilierom spoločnosti Hyosung na ďalších 100 rokov. Budeme upevňovať prémiový status značky Hyosung posilnením nášho prenikania na globálny trh s udržateľnými materiálmi na základe nášho dôsledného výrobného systému Bio-BDO a Bio Spandex."

Od konca prvej dekády 21. storočia prezident Cho pozorne sleduje rýchlu reorganizáciu globálneho textilného trhu, najmä v Európe a Amerike, smerom k udržateľným produktom a dôsledne usmerňuje spoločnosť Hyosung TNC, aby pružne reagovala.

Keďže na globálnych trhoch v oblastiach ako je Európa a Amerika sa sprísňujú environmentálne predpisy vrátane uhlíkových daní, trh s textilom a módou sa vyvíja a je začína byť prakticky nemožné uplatniť sa bez certifikovaných udržateľných výrobkov.

Ako sa spotreba udržateľných výrobkov zvyšuje, najmä medzi mileniálmi a generáciou Z, výrazne sa rozširuje marketingové úsilie chemických spoločností na podporu trvalo udržateľného imidžu značky. Na dosiahnutie tohto cieľa spoločnosť plánuje viesť udržateľný trh tým, že bude naďalej spolupracovať s hlavnými globálnymi zákazníkmi a chemickými značkami pri uvádzaní funkčných a udržateľných produktov s použitím Bio-BDO.

Do roku 2030 rozšíri Hyosung TNC udržateľný predaj textilu na viac ako 20 % regen™ BIO bol uznaný ako inovatívny produkt, ktorý mení trend udržateľného módneho a textilného priemyslu tým, že využíva ako suroviny prírodné zdroje, minimalizuje spotrebu zdrojov a znečistenie životného prostredia.

V tomto roku má globálny udržateľný textilný a módny trh hodnotu približne 23 miliárd dolárov, pričom priemerná ročná miera rastu presahuje 12,5 %. Očakáva sa, že do roku 2030 vzrastie približne o 75 miliárd USD vrátane dodávateľských a odberateľských podnikov. Spoločnosť Hyosung TNC plánuje do roku 2030 zvýšiť objem predaja udržateľného elastanu, ktorý v súčasnosti predstavuje 4 % z jej celkového predaja elastanu, na približne 20 %, čo je viac ako päťnásobok oproti súčasnosti.

O spoločnosti Hyosung TNC

Hyosung TNC je poskytovateľom komplexných udržateľných textilných riešení, ktorý vyrába prvotriedne výrobky a prináša do textilného priemyslu nepretržité inovácie. Hyosung TNC je najväčším svetovým výrobcom spandexu, ktorý dodáva najširšiu škálu ponúk strečových vlákien podporovaných výnimočnou technológiou a kvalitou pod svojimi značkami CREORA® Spandex a regen™. Špecializované nylonové a polyesterové vlákna Hyosung prinášajú riešenia pre funkčné a udržateľné vlákna, ktoré sú nevyhnutné pre dnešný dynamický textilný trh. Hyosung je hrdým členom Textile Exchange na úrovni Partner a členom Ocean Protection. Navštívte náš blog na adrese blog.hyosungtnc.com, kde nájdete všetky najnovšie trendy, udalosti a aktualizácie produktov. Hyosung TNC nájdete aj na Instagrame @ hyosung_textiles a na LinkedIn pod Hyosung Performance Textiles.

O spoločnosti Geno

Geno (Genomatica, Inc.) prostredníctvom biológie prepracúva každodenné produkty a urýchľuje prechod na udržateľné materiály. V reakcii na naliehavú klimatickú krízu Geno vyvíja a škáluje udržateľné materiály získané z rastlinných alebo odpadových surovín namiesto fosílnych palív. Technológia spoločnosti Geno, vytvorená za posledných 20 rokov, aktuálne komercializuje a škáluje udržateľné alternatívy bežne používaných zložiek a materiálov vo viacerých odvetviach vrátane kozmetiky, odevov, automobilového priemyslu, domácej a osobnej starostlivosti, obalových materiálov, funkčných potravín a nápojov. Geno spolupracuje s poprednými svetovými značkami vrátane lululemon, Unilever, Kao a L'Oréal.

Ak sa chcete dozvedieť viac, navštívte stránku genomatica.com.

Video - https://mma.prnewswire.com/media/2375773/Introduction_of_Hyosung_TNC_s_regen_Bio__Bio_BDO.mp4

Fotografia - https://mma.prnewswire.com/media/2375772/HYOSUNG_17.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring