OTS: Inaugurácia veľtrhu UMKM EXPO(RT) BRILIANPRENEUR 2023, prezident Joko ...

TASR, 8. decembra 2023 15:19

OTS: Inaugurácia veľtrhu UMKM EXPO(RT) BRILIANPRENEUR 2023, prezident Joko Widodo oceňuje podporu iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta pri napredovaní MSP

JAKARTA 8. decembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Indonézsky prezident, Joko Widodo, poctil svojou prítomnosťou inauguráciu veľtrhu UMKM EXPO(RT) BRILIANPRENEUR 2023 iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta, ktorý sa konal 7. decembra 2023 v Kongresovom centre v Jakarte (JCC). Toto podujatie, ktoré bolo zároveň súčasťou osláv 128. výročia založenia banky, slúžilo ako platforma pre indonézske malé a stredné podniky (MSP) na nadviazanie kontaktov s medzinárodnými kupujúcimi a na podporu ich rastu. Trojdňové podujatie pod názvom „Crafting Global Connection" (Vytváranie globálneho prepojenia) predstavuje prestížny 5. ročník tohto veľtrhu a zúčastnilo sa na ňom 700 MSP.

Prezident ocenil odhodlanie iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta (BRI) posilniť postavenie indonézskych MSP slovami: „Naše MSP musia naďalej zvyšovať svoje postavenie, digitalizovať sa, prejsť na medzinárodný trh, a dominovať na našom miestnom trhu, pretože náš trh je nesmierne veľký, ale nesmieme zanedbávať ani export a globálne trhy."

Minister pre štátne podniky, Erick Thohir, tiež pochválil programy BRI a vyzdvihol úspešnosť iniciatív, ako je toto podujatie, pri stimulovaní hospodárstva, pričom uviedol: „Je to základný kameň hospodárstva. S podporou iniciatívy BRI sa malé a stredné podniky, ktoré vykazujú vysokú výkonnosť, pozitívne odrážajú na reálnych podnikateľských aktivitách v spoločnosti, čím sa podporuje hospodársky rast. Okrem toho BRI vykazuje chvályhodné bankové výsledky."

Predseda iniciatívy BRI Sunarso zdôraznil zodpovednosť inštitúcie za napredovanie indonézskych MSP. „BRI vníma na globálnom trhu významné príležitosti pre indonézske výrobky. Výtvory našej krajiny sa považujú za konkurencieschopné v kvalite v porovnaní s výrobkami z iných krajín a hodnota dohôd medzi obchodnými partnermi, ktoré uzatvorili prostredníctvom veľtrhuUMKM EXPO(RT) BRILIANPRENEUR iniciatívy BRI, neustále každoročne rastie."

V priebehu rokov zaznamenali obchodné dohody na výstave pozoruhodný nárast: z 33,5 milióna USD v roku 2019 na 57,5 milióna USD v roku 2020. Tento údaj sa ďalej zvýšil na 72,1 milióna USD v roku 2021 a v roku 2022 dosiahol 76,7 milióna USD. Tohtoročným cieľom je získať zákazky v celkovej hodnote 80 miliónov USD.

Veľtrh obsahuje 700 vybraných MSP z celej krajiny v piatich kategóriách: dekorácie do domácnosti a remeselné práce, potraviny a nápoje, doplnky a krása, móda a textil a zdravotníctvo/zdravie. Veľtrh UMKM EXPO(RT) BRILIANPRENEUR 2023 iniciatívy BRI sa snaží prepojiť indonézske MSP s globálnymi trhmi, podporiť ich expanziu a posilniť národný export. Podčiarkuje to záväzok iniciatívy BRI pozdvihnúť úroveň MSP a prezentovať konkurencieschopnosť indonézskych výrobkov na celosvetovej scéne.

Ak chcete podporiť posilnenie postavenia indonézskych MSP, navštívte prebiehajúcu výstavu do 10. decembra. Komplexné informácie o výstave, malých a stredných podnikoch, alebo registráciu ako kupujúci nájdete na stránke: www.brilianpreneur.com .

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2296207/Opcer_2.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring