OTS: Industriálny park CEHIP Vráble je bohatší o nové priestory

TASR, 14. februára 2024 9:24

Vráble 14. januára (TASR/OTS) - Symbolický kľúč k novým výrobno-skladovým priestorom prevzala spoločnosť SEMECS od investora projektu, spoločnosti CEHIP a od generálneho zhotoviteľa stavby, spoločnosti DYNAMIK HOLDING, a.s. Slávnostný ceremoniál za účasti predstaviteľov všetkých troch spoločností a primátora mesta Vráble, Viktora Németha, sa konal 7. februára 2024.

Výstavba týchto moderných automatizovaných skladových priestorov začala v apríli 2023, takže objekt so všetkými technológiami bol dokončený a odovzdaný do prevádzky za menej ako desať mesiacov. V hale sa bude využívať niekoľko inovatívnych technológií, ako napríklad automaticky riadené vozíky, ktoré budú zanášať palety do regálov pomocou indukčného navádzania. Pre tento účel bolo nevyhnutné v hale realizovať špeciálne antistatické vodivé podlahy. V druhej časti haly sú inštalované 3-podlažné MGA regálové systémy s vertikálnym automatickým dopravníkom a až 16 000 skladovacími boxami.

„Profesionalita, flexibilita a ústretovosť boli kľúčovými faktormi, ktoré umožnili úspešné dokončenie tohto projektu včas a vo vynikajúcej kvalite. Za to patrí veľká vďaka všetkým zúčastneným, a to ako na strane generálneho zhotoviteľa stavby, tak aj na strane klienta,“ povedal na slávnostnom odovzdaní stavby Alex Hubrecht, prokurista investora, spoločnosti CEHIP.

Uvedením Haly H6 boli rozšírené výrobné kapacity a administratívne priestory spoločnosti Semecs o takmer 4 000 m2. Pre túto spoločnosť, ktorá je výrobcom elektronických dosiek plošných spojov a patrí k významným zamestnávateľov v regióne, je závod na Slovensku zároveň ich najmodernejším výrobným závodom v Európe.

„Na výstavbe a postupných rozšíreniach industriálneho parku vo Vrábľoch spolupracujeme s investorom CEHIP už od roku 2007. Teší nás, že sa nám darí v tomto projekte budovať priemyselné stavby v najvyššom štandarde, tzv. „A-class“, ktoré využívajú moderné výrobné a skladovacie technológie. Aj tie totiž prispievajú k zamestnanosti a prosperite mesta“, povedal Boris Miklovič, výrobný riaditeľ generálneho zhotoviteľa stavby, spoločnosti DYNAMIK HOLDING, a.s.

Spoločnosť CEHIP patrí do skupiny medzinárodného developera komerčných nehnuteľností BESICO, s viac ako 30-ročnými skúsenosťami v oblasti výstavby priemyselných stavieb. Vlastní, spravuje a stavia priemyselné parky v strategických lokalitách v Belgicku, Francúzsku, Srbsku a na Slovensku. Medzinárodné know-how BESICO je postavené na budovaní výrobných a logistických priestorov na dlhodobý prenájom, pričom sú budované na mieru podľa požiadaviek klientov. Generálnym zhotoviteľom stavby je DYNAMIK CONSTRUCTION, stavebná divízia slovenského holdingu DYNAMIK Holding, a.s. Pri projekte vo Vrábľoch ide už o desiaty spoločný projekt spoločností BESICO a DYNAMIK – spoločnosti spolupracujú na výstavbe projektov v Banskej Bystrici, Nitre, Martine, Kechneci a v srbskom Belehrade.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring