OTS: Inteligentné vzdelávacie riešenie „Five Ones" pre ...

TASR, 18. októbra 2023 9:40

OTS: Inteligentné vzdelávacie riešenie „Five Ones" pre komunitu digitálneho vzdelávania

Šen-Čen 18. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Huang Yu, odborník na riešenia v oblasti vzdelávania zo spoločnosti Huawei Enterprise Business tvrdí, že

Vo vzdelávaní sa čoraz viac využívajú inteligentné technológie. Vyučovanie, vedecký výskum, riadenie škôl a školské služby prechádzajú hlbokými zmenami:

• Vyučovacie a vzdelávacie aktivity sa posunuli od používania tradičných tabúľ k multimediálnym nástrojom, od učenia na pevne danom mieste k učeniu kedykoľvek a kdekoľvek a od jednosmerných prednášok k učeniu, ktoré je viac orientované na študenta.

• Vedecký výskum musí riešiť komplexné výpočtové a analytické úlohy a viac sa spolieha na technológie, ako sú vysokovýkonné výpočty (HPC), kvalitná analýza údajov (HPDA), veľké dáta a umelá inteligencia.

• Veľké dáta sú teraz vo sfére služieb základom pre zdokonalené riadenie a rozhodovanie. Správcovia musia mať prehľad o kľúčových informáciách týkajúcich sa jednotlivých systémov služieb v reálnom čase. Okrem toho došlo k postupnému prechodu od decentralizovaných služieb k službám na jednom mieste v záujme zlepšenia práce fakúlt aj študentov.

Vzhľadom na takéto hlboké zmeny v koncepcii a forme toto odvetvie aktívne skúma hĺbkovú integráciu informačných a komunikačných technológií do vzdelávania. Technológie, ako sú znalostné grafy a veľké dáta, umožňujú vzdelávanie, ktoré je viac prispôsobené potrebám jednotlivca, zatiaľ čo 5G a cloud umožňujú prístupnejšie hybridné vzdelávanie. Nároky vedeckého výskumu na výpočtový výkon a úložisko prudko rastú. Tieto úspešné postupy podnietili záujem sektora o uplatňovanie informačných a komunikačných technológií. Objavujú sa však aj nové problémy, ktoré výrazne obmedzujú reformu, ako je rozptýlená výstavba, opakovaná výstavba, dátové silá a zastaraná infraštruktúra informačných a komunikačných technológií. Naliehavú výzvu pre všetky zainteresované strany v tomto odvetví predstavuje otázka, ako lepšie využiť informačné a komunikačné technológie na modernizáciu a inováciu modelov vzdelávania.

Obnova inteligentného vzdelávania pomocou informačných a komunikačných technológií

Ako popredný svetový poskytovateľ riešení v oblasti informačných a komunikačných technológií verí spoločnosť Huawei vo vzdelávanie orientované na ľudí. Zaviazali sme sa integrovať informačné a komunikačné technológie ako kumulované serverové výpočty, veľké dáta a umelú inteligenciu do celého vzdelávacieho procesu s cieľom podporiť inovácie vo výučbe, vedeckom výskume, riadení a službách. Konkrétne projekt Inteligentné vzdelávanie spoločnosti Huawei využíva pokročilé informačné a komunikačné technológie a ponúka inteligentné interakcie, prepojenia, platformy a aplikácie na podporu zákazníkov pri ich digitálnej transformácii.

• Zmeniť koncepciu vzdelávania a držať sa štátneho modelu na najvyššej úrovni Počas procesu digitálnej transformácie musia správcovia vzdelávania vypracovať centralizované plány a usmernenia na vyššej úrovni a potom ich postupne implementovať. Na štátnej úrovni Číny sa stanovujú rozdielne ciele informatizácie pre vysokoškolské, odborné, základné, predškolské vzdelávanie a vzdelávanie dospelých v procesoch, ako je Strednodobý a dlhodobý plán rozvoja informatizácie vzdelávania (2021 – 2035) a 14. päťročný plán informatizácie vzdelávania. Tieto postupy koordinujú nastavenie prostredia informatizácie vrátane siete, cloudovej platformy, obsahu a štandardov informatizácie pre vzdelávanie, ako aj príslušné pravidlá a predpisy. Univerzity a odborné vysoké školy musia investovať finančné prostriedky do pracovnej sily a mnohého ďalšieho, aby naplánovali informatizáciu v súlade so svojimi dlhodobými plánmi. Pokiaľ ide o základné vzdelávanie, základné a stredné školy zvyčajne nemajú dostatočné kapacity v oblasti informačných a komunikačných technológií. Preto musia oddelenia riadenia vzdelávania prevziať vedúcu úlohu pri poskytovaní väčšej podpory platforiem a aplikácií, aby sa školy mohli sústrediť na budovanie spoločnej infraštruktúry informačných a komunikačných technológií.

Na základe našich schopností v tejto oblasti a znalostí odvetvia navrhuje spoločnosť Huawei koncept „digitálnej vzdelávacej komunity". Snažíme sa ho využiť na vytvorenie prepojenia a zhromaždenia zdrojov vzdelávania pre všetky možné situácie, ako aj na celoplošnú otvorenosť a spoluprácu. Koncepcia pomôže zjednotiť celý cyklus činností a údržby a nepretržitý vývoj s pokročilými technológiami cloudu, siete, edge a zariadení.

• Inteligentné riešenie vzdelávania „Five Ones" Huawei vytvorila technickú architektúru inteligentného vzdelávania „Five Ones" („Päť"): jedna obrazovka, jedna sieť, jeden cloud, jedna platforma a jeden portál.

Jedna obrazovka je terminálové rozhranie pre interakciu medzi človekom a zariadením, ktoré predstavuje rôzne zobrazovacie terminály, napr. osobné počítače, tablety, digitálne a konferenčné terminály, inteligentné tabule a veľkoplošné LED obrazovky. V jednotlivých scenároch existujú zodpovedajúce inteligentné interakčné terminály na zhromažďovanie a zobrazovanie informácií na základe požiadaviek jednotlivých vzdelávacích predmetov. „Jedna obrazovka" je pre inteligentné vzdelávanie rovnako dôležitá ako kľúč pre zámok: otvára používateľovi celý systém.

Jedna sieť podporovaná novými technológiami a aplikáciami je potrebná na lepšiu transformáciu vyučovania, riadenia škôl a služieb. V súčasnosti sú siete pripojené nielen k mobilným telefónom a počítačom, ale aj k terminálom internetu vecí a inteligentným zariadeniam. Na základe technológií, ako sú 5G, optická sieť a Wi-Fi 7, Huawei integruje káblové, bezdrôtové, kancelárske siete a siete internetu vecí na prepojenie vysokoškolských sietí, vzdelávacích mestských sietí, vzdelávacích a výskumných sietí a internetu. Tým sa vytvára jedna bezpečná, stabilná a inteligentná sieť, ktorá zvyšuje kapacitu systému služieb, ako aj možnosti používateľov.

Huawei buduje jeden cloud pre inteligentné vzdelávanie s centralizovanými štandardmi a službami na integráciu inteligentného učenia, vyučovania, vedeckého výskumu, hodnotenia, riadenia a priestorov pre inteligentné vzdelávacie prostredie, v ktorom sa každý môže učiť kedykoľvek a kdekoľvek. Týmto spôsobom možno výrazne zlepšiť kvalitu vyučovania a učenia a poskytnúť všetkým rovnaký prístup ku kvalitným zdrojom vzdelávania.

Jedna platforma je verejná digitálna vzdelávacia platforma, ktorá podporuje inteligentné aplikácie na výučbu, vedecký výskum, riadenie a služby. Zdieľa údaje v cloudoch, sieťach, zariadeniach a systémoch, čím ruší dátové silá. Táto platforma umožňuje agilné inovácie vzdelávacích služieb a optimalizuje synergiu medzi cloudom, prenosovým kanálom a zariadením na prepojenie fyzických a digitálnych priestorov pre inteligentnejšie vzdelávacie dátové služby a riadenie.

Inteligentné prevádzkové centrum areálu (IOC) a super aplikácia sú vybudované na jednom portáli v snahe o centralizovanú prevádzku a správu. Ten slúži ako komplexné pracovisko pre výučbu, vedecký výskum, manažment a služby. Prostredníctvom inteligentného prevádzkového centra areálu môže vedenie školy sledovať stav areálu a vykonávať zdokonalené riadenie, zatiaľ čo logistické, bezpečnostné, informačné a iné oddelenia môžu využívať centralizovanejšiu, automatizovanejšiu a inteligentnejšiu prevádzku. Super aplikácia vytvára jednotný inteligentný vzdelávací portál, ktorý spája ľudí, udalosti a veci, takže používatelia môžu pohodlne pristupovať k rôznym cloudovým aplikáciám prostredníctvom len jednej aplikácie. Univerzity môžu vytvoriť mobilný portál v areále založený na super aplikácii a poskytovať mobilné terminálové služby, ktoré môžu pokrývať oblasti práce, učenia a života, čím sa naplní cieľ, aby sa každý mohol učiť kedykoľvek a kdekoľvek.

Spolupráca s priemyslom a napredovanie v oblasti inteligentného vzdelávania

K dnešnému dňu slúži spoločnosť Huawei viac ako 2 800 organizáciám – ministerstvám školstva, univerzitám a výskumným ústavom vo viac ako 120 krajinách a regiónoch. Vyše 30 z najlepšie hodnotených 100 univerzít podľa QS rankingu si vybralo Huawei ako svojho partnera pre digitálnu transformáciu.

V budúcnosti bude Huawei naďalej intenzívne spolupracovať v oblasti vzdelávania a flexibilne integrovať veľké dáta, umelú inteligenciu a cloud so scenármi vzdelávania, aby spolu s partnermi vyvíjali riešenia založené na scenároch a podporovali rozvoj vysokokvalitného vzdelávania prostredníctvom digitálnej transformácie.

Tento článok je vybraný z vydania Smart Education časopisu ICT Insights. Ak sa chcete dozvedieť viac, navštívte oficiálnu webovú stránku spoločnosti Huawei: https://e.huawei.com/en/ict-insights/global/ict_insights/ict34-intelligent-education

KONTAKT:

hwebgcomms@huawei.com

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2249174/image_1.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2249175/image_2.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring