OTS: Inteligentný areál s nulovými emisiami oxidu ...

TASR, 20. novembra 2023 16:56

OTS: Inteligentný areál s nulovými emisiami oxidu uhličitého, ktorý vybudovali spoločnosti Yancheng Power Supply Company of State Grid Jiangsu a Huawei, získal ocenenie Energy Globe Award

Šen-Čen 20. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Nedávno sa v Šen-Čene uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien Energy Globe Award. Inteligentný areál s nulovými emisiami uhlíka v čínskej provincii Ťiang-su, ktorý spoločne dokončili spoločnosti Huawei a State Grid, bol jediným čínskym projektom, ktorý získal toto ocenenie. Toto ocenenie je uznaním výnimočného prínosu firiem Yancheng Power Supply Company of State Grid Jiangsu a Huawei Electric Power Digitalization BU v oblastiach energetickej transformácie a ekologického a udržateľného rozvoja. Birgit Murr, obchodná konzulka a úradujúca vedúca rakúskeho generálneho konzulátu v Kuang-čou a odovzdávajúca ocenenie, uviedla, že „inteligentný areál s nulovými emisiami oxidu uhličitého v čínskej provincii Ťiang-su získal medzinárodné uznanie ako model globálnej uhlíkovej neutrality a udržateľného rozvoja."

Hostiteľom bola nezávislá nadácia Global Energy Foundation z Rakúska a spoluorganizátormi medzinárodné organizácie ako Organizácia OSN pre priemyselný rozvoj (UNIDO) a Rakúske spolkové ministerstvo pre oblasť klimatických zmien. Cena bola udelená niekoľkým vybraným projektom z viac ako 1000 projektov. Špičkoví svetoví odborníci na energetiku vyberali v niekoľkých kolách, aby našli najlepších kandidátov.

Ocenený projekt viedol Anthony Hu zo spoločnosti Huawei a vychádzal z ním navrhnutého modelu transformácie T3, ktorý zahŕňa energetickú transformáciu, transformáciu s nulovými emisiami uhlíka a digitálnu transformáciu. Účastníci projektu vytvorili tri aplikácie pre rôzne scenáre, ktoré sa zameriavali na riadenie inteligentnej energie, inteligentné nulové emisie uhlíka a inteligentné areály.

Tento projekt, ktorý sa rozprestiera na ploche 104 000 štvorcových metrov, predstavuje 134 000 štvorcových metrov ekologickej výstavby zameranej na princípy, ako je ekologický dizajn, ekonomická efektívnosť, inteligencia, zdieľanie a slúži ako demonštračný príklad. Projekt pracuje s piatimi základnými hodnotami – dodávky energie s nulovými emisiami oxidu uhličitého, koordinácia viacerých energií, optimálna energetickú účinnosť, digitálne posilnenie a cezhraničné inovácie – a integruje obnoviteľné zdroje energie, centralizované a distribuované energetické systémy, vodík a skladovanie energie.

Okrem toho tento projekt a riešenie získali hlavnú cenu na Svetovom samite o informačnej spoločnosti (WSIS) 2022 v júni 2022 a boli ocenené ako jeden z 10 najlepších globálnych projektov roku 2022 Paulsonovou cenou za udržateľnosť. Základné teórie, architektúry a modely projektu získali dve ocenenia za najlepší príspevok a najlepšiu prezentáciu na konferencii IEEE International Conference o energetickom internete a integrácii energetických systémov a na Medzinárodnom fóre pre rozvoj energetiky a energie 2023.

Viac informácií o podujatí Energy Globe Award nájdete na: https://www.energyglobe.info/

Viac informácií o cenách nájdete na stránke:

Yancheng Low-Carbon and Smart-Energy Innovation Park: From Low Carbon to Zero Carbon.

Ak sa chcete dozvedieť viac o riešeniach a postupoch spoločnosti Huawei v oblasti elektroenergetiky, navštívte stránku Huawei Electric Power.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2280848/Birgit_Murr_presents_Energy_Globe_Award.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring