OTS: Inteligentný generátor obnoviteľnej energie ...

TASR, 24. júna 2024 9:15

OTS: Inteligentný generátor obnoviteľnej energie, bezpečnosť a digitalizácia, prezentácia Huawei FusionSolar na veľtrhu Intersolar Europe 2024

Mníchov 24. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Huawei Digital Power predstavuje na veľtrhu Intersolar Europe 2024 svoje komplexné riešenia FusionSolar Smart PV+ESS Solution novej generácie. Stánok vystavuje špičkové riešenia a príbehy globálneho úspechu v rámci úžitkových, ESS, C&I a obytných scenárov.

Funkčnosť: Riešenie Smart Renewable Energy Generator Solution Spoločnosť Huawei vyvinula riešenie inteligentného generátora obnoviteľnej energie Smart Renewable Energy Generator Solution, ktoré zahŕňa fotovoltiku, ESS, zaťaženie, sieť a systém riadenia výroby fotovoltickej energie od čerpania zo siete až po formovanie siete. Cieľom riešenia je odstrániť hlavné prekážky vo vývoji energie z obnoviteľných zdrojov a vyriešiť globálnu výzvu zvýšenia integrácie obnoviteľných zdrojov energie do siete vybudovaním nového energetického systému so 100 % integráciou a využitím energie z obnoviteľných zdrojov.

Pomocou inovatívnych technológií sa mení charakteristika napätia, frekvencie a uhla výkonu, aby bolo možné dosahovať vyššie výnosy, plnú integráciu a stabilnú kontrolu. Riešenie prešlo prísnymi testami v silných aj slabých sieťach a jeho prispôsobivosť sa plne preukázala vo všetkých prostrediach elektrickej siete. V projekte Red Sea Project v Saudskej Arábii beží najväčšia mikrosieť na svete stabilne už viac ako osem mesiacov. V súčinnosti PV+ESS dodáva 100 % obnoviteľnej energie do nového mesta a určuje kritériá pre mikrosiete na úrovni GW.

ESS: Nová platforma Cell-to-Grid Smart String & Grid Forming ESS Spoločnosť Huawei si vybrala sériovú technológiu, od invertorov až po ESS, ktorá rieši nekonzistentnosť a nestálosť lítiových batérií pomocou ovládateľných technológií napájacej elektroniky.

Nová platforma Smart String & Grid-Forming ESS cell-to-grid prináša úplnú bezpečnosť architektúry, vytváranie siete pre všetky scenáre, nákladovú efektívnosť počas celého životného cyklu a plnú digitalizáciu. Platforma je navyše postavená na otvorenom ekosystéme a navrhnutá tak, aby podporovala kvalitný a zdravý vývoj elektrární počas celého životného cyklu v spolupráci s partnermi.

C&I: Úplne nové riešenie OASIS Solution

Pri transformácii energie môže fotovoltický systém priniesť plodnú aj ekologickú podporu ako v oáze, čo umožní tisícom odvetví realizovať flexibilné a rôznorodé obchodné nápady v energetickej oáze a posilniť tisíce odvetví technologickými inováciami, aby bolo možné plne využívať zelenú elektrickú energiu. Fotovoltický systém pomáha podniku vyrábať ekologickú elektrinu a umožňuje rôzne obchodné operácie. Spoločnosť Huawei preto inovovala riešenie C&I Smart PV Solution na riešenie FusionSolar OASIS Solution, ktorého názov skrýva nasledujúce významy:

• „O" znamená komplexné riešenie („one stop"): S najkomplexnejšími možnosťami riešenia poskytujeme zákazníkom všetky riešenia solárnej energie na jednom mieste.

• „A" predstavuje variant čísla 4: Predstavuje štyri základné produkty, teda invertor, optimalizátor, skladovanie energie a nabíjanie elektromobilov.

• Prvé „S" zastupuje solárnu energiu a ESS: Všadeprítomné slnečné svetlo je zdrojom slnečnej energie, ktorá umožňuje energetickú transformáciu rôznych odvetví.

• „I" znamená inteligentné: Naše inteligentné riešenie pomáha vlastníkom v oblasti C&I dosiahnuť jednoduchý prechod na čistú energiu a inteligentné spravovanie energie.

• Posledné „S" znamená bezpečnosť („safety"): Pri produktoch C&I je bezpečnosť najvyššou prioritou a technickým princípom, ktorý sprevádza celé riešenie.

Huawei FusionSolar C&I OASIS Solution je komplexné riešenie, ktoré integruje optimalizátory, invertory, ESS a nabíjačky, ktoré podporujú rôzne priemyselné odvetvia pri prechode na ekologický režim s nízkymi emisiami uhlíka tým, že poskytujú aktívnu bezpečnosť na systémovej úrovni a účinnejšie možnosti ekologického napájania a podpory elektrickej siete. Trendom FusionSolar v scenári C&I je „Ubiquitous Solar" a „ Ubiquitous ESS".

V scenároch C&I ESS je bezpečnosť obzvlášť dôležitá. Huawei preto navrhuje inovatívnu bezpečnostnú architektúru a prepojila všetky body zlomu na bezpečnostnej línii. Napríklad séria SUN5000 prepája RSD s AFCI, aby zaistila nielen bezpečnosť majetku, ale aj bezpečnosť personálu. Ochrana AFCI sa spustí pri aktivácii RSD. Okrem toho môže dosiahnuť aj SSLD plus RSD, čím chráni zariadenie a osobnú bezpečnosť.

Obytné priestory: Domov, ktorý vždy žiari

Od domova až po komunitu, FusionSolar v oblasti obytných priestorov plánuje spájať susedov s VPP na základe energetickej nezávislosti. Spoločnosť Huawei Digital Power inovovala komplexné riešenie pre obytné priestory FusionSolar, ktoré zahŕňa optimalizátory, invertory, ESS, nabíjačky, SmartGuard, EMMA, systém riadenia a aplikáciu. Jediné riešenie je použiteľné pre všetky scenáre, pričom jeden dodávateľ dodáva všetky produkty a jeden servisný kontakt spĺňa všetky požiadavky na popredajný servis. Toto riešenie umožňuje domácnostiam dosiahnuť energetickú nezávislosť a nanovo definuje skúsenosti používateľov vďaka bezstarostnej prevádzke, maximálnej bezpečnosti a vynikajúcej kvalite.

Riešenie zahŕňa efektívnu výrobu energie, dlhodobé uskladnenie energie, zálohovanie celej domácnosti, inteligentné spravovanie a aktívnu bezpečnosť. Umožňuje spravovanie energie v domácnostiach počas celého procesu od výroby ekologickej energie po inteligentnú spotrebu energie, od domácností s nulovými emisiami uhlíka až po komunity s nulovými emisiami uhlíka, od energetickej nezávislosti až po energetický internet.

V nasledujúcom desaťročí sa môže stať technológia Smart Renewable Energy Generator preferovanou voľbou na urýchlenie rozvoja čistej energie. Huawei bude spolupracovať so zákazníkmi a partnermi, aby využila príležitosti na rozvoj priemyslu vyplývajúce z technologickej transformácie a urýchlila využívanie PV+ESS ako hlavného zdroja energie.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2444637/image_5003324_27282403.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2444638/image_5003324_27282620.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring