OTS: Interiérové štúdio Ambiente oslavuje 25. výročie

TASR, 28. novembra 2023 14:35

Renomované bratislavské interiérové štúdio Ambiente Design oslavuje 25. výročie pôsobenia na trhu. Za štvrťstoročie rozšírilo svoj sortiment a k realizácii tapiet, kobercov a bytových a čalúnnických textílií pribudol predaj nábytku a komplexný návrh interiérov. A s inovovaním ešte nekončí.

Bratislava 28. novembra (TASR/OTS) - Ambiente Design je vo svete interiérového dizajnu známe svojimi jedinečnými riešeniami pre byty, rezidencie, hotely a komerčné priestory nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. V októbri tohto roka oslávilo štúdio, pôsobiace v bratislavskom Dome nábytku Atrium, významné jubileum. Počas svojej 25 ročnej cesty prešlo vývojom z experta na tapety, koberce a interiérový textil až po predajcu kvalitného nábytku a poskytovateľa komplexných služieb interiérového dizajnu.

Vášeň premenená na úspešný biznis

Príbeh interiérového štúdia podnikateľky Zuzany Brunner sa začal písať koncom 90. rokov. Ako sama hovorí, Ambiente „sa zrodilo z túžby kreatívne dotvárať domovy priateľom a blízkym tak, aby sa cítili príjemne a najmä pohodlne.“ Svoju vášeň pre textílie a záľubu v šití pretvorila na úspešný biznis. „Od začiatku vnímam, že interiér nie je iba o nábytku. To gro, čo mu dodá teplo a jedinečnosť, sú textílie, tapety, vzory, štruktúry, farby a doplnky,“ hovorí majiteľka štúdia. Z malého showroomu, ktoré otvárala v Prievidzi, sa časom stalo renomované interiérové štúdio s veľkosťou 400 m so sídlom v Dome nábytku Atrium v Bratislave. Dnes patrí k jednému z najväčších showroomov na Slovensku so širokým portfóliom katalógov a vzorkovníkov tapiet a interiérových textílií.

Od tapiet a textílií až k nábytku

Postupným vývojom prešlo nielen štúdio, ale aj samotné portfólio firmy. Sortiment vysokokvalitných textílií, tapiet a kobercov bol rozšírený o interiérové doplnky, svietidlá a nábytok prestížnych značiek Christine Kröncke, Jab Anstoetz, Bullfrog, Rubelli Casa, Ivano Redaelli či Christian Lacroix. Dnes ponúka produkty viac ako 100 renomovaných svetových značiek.

Vstup do oblasti realizácií celých interiérov

Štúdio dnes disponuje skúseným tímom profesionálnych dizajnérov a odborníkov, ktorí poskytujú širokú škálu služieb v oblasti interiérového dizajnu, vrátane montáže, tapetovania, šitia na mieru či čalúnenia nábytku. Odvážnym krokom bolo aj rozhodnutie vstúpiť do sveta realizácií celých interiérov. Ambiente zákazníkov sprevádza celým procesom – od vymerania cez návrh a prípadnú vizualizáciu až po samotnú realizáciu – všetko robené na mieru a presne podľa požiadaviek a prianí klientov. Pri tvorbe návrhov dizajnéri kladú dôraz predovšetkým na zladenie interiéru – nielen farbou, materiálmi a tvarmi, ale aj funkčnosťou a pohodlnosťou. Všetky kúsky, dotvárajúce celkový obraz interiéru, sú vyberané veľmi citlivo. Výsledkom práce je dokonalá harmónia estetickej, ako aj praktickej funkčnosti.

Široké portfólio prestížnych klientov

O dlhoročných skúsenostiach štúdia svedčí množstvo úspešných referencií. Na svojom konte má náročné, bytové aj nebytové realizácie tapiet, textílií, kobercov, bytových doplnkov či nábytku v menších, aj väčších projektoch.

Pýšiť sa môže širokým portfóliom prestížnych klientov. Za spomenutie stoja realizácie v špičkových slovenských hoteloch ako Hotel Pošta, Hotel Tri Studničky, Chalet Chopok či kúpeľný hotel Thermia Palace v Piešťanoch. Do zbierky projektových referencií patria aj realizácie administratívnych budov a komerčných priestorov, napríklad predajne Nay v bratislavských nákupných centrách Aupark a Nivy či kancelárske priestory spoločnosti Portum Towers v SkyPark Towers. Ambiente má za sebou aj niekoľko úspešných štátnych projektov ako realizácia priestorov kancelárie prezidenta Slovenskej republiky alebo priestory Národnej rady Slovenskej republiky. Darí sa im aj v oblasti rezidenčných projektov, ktoré realizujú s maximálnym dôrazom na zachovanie diskrétnosti. Úspešní sú aj v zahraničí, napríklad v Chorvátsku, kde sa podieľali na realizáciách apartmánových domov a dovolenkových rezortov.

Plány do budúcna

Ambiente má v pláne udržať si pozíciu jednotky na trhu interiérových textílií s najširším výberom katalógov a vzorkovníkov. Víziou na ďalšie roky ostáva aj snaha budovať povedomie o realizovaní nielen tapiet, kobercov a textílií, ale tiež celých interiérov. Sústrediť sa chcú aj na predaj kvalitného nábytku. Aj napriek tomu, že sa celý svet, vrátane obchodu, presúva do online priestoru, štúdio bude aj naďalej klásť najväčší dôraz na osobný kontakt s klientom, založený na ľudskosti a budovaní kvalitných a dlhodobých vzťahov. „Našim klientom chceme stále potvrdzovať ich dôležitosť, plniť ich najväčšie túžby. Poradiť im správne riešenie problému pre nás zostáva tou najväčšou prioritou. Veríme, že sa na nás s radosťou obrátia pri akejkoľvek realizácii interiéru a budú šíriť pozitívne referencie ďalej. V zariaďovaní interiérov chceme byť stále ich voľbou číslo jeden.“

Kontakt:

Eleonóra Uhrovičová, marketingová špecialistka Ambiente Design

Tel. č.: +421907100238

E.mail: eleonora.uhrovicova@ambiente.sk

https://www.ambiente.sk/

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring