OTS: Izolácia môže byť aj šikovná

OTS, 25. septembra 2023 11:21

Bratislava 25. septembra (TASR/OTS) - Smart riešenia sú dnes populárne prakticky vo všetkých oblastiach života. Už neplatí, že sa s nimi stretávame predovšetkým pri elektronike či najmodernejších technológiách. Pri aktuálnych trendoch môžeme takéto šikovné riešenia využívať napríklad aj v stavebníctve, resp. pri budovaní nového domu, rekonštrukcii bytovky či stavbe administratívnej budovy. Konkrétne sa rozprávame o riešeniach súvisiacich s vonkajšími fasádami.

Nie je fasáda ako fasáda
Možno to znie ako klišé či fráza, no naozaj, nie je fasáda ako fasáda. Správnym riešením a zameraním sa na kvalitu prevedenia môžete dosiahnuť dve veci. Po prvé – kvalitnejší finálny produkt, a to či už po estetickej alebo funkčnej stránke. A po druhé – môžete znížiť prevádzkové náklady na ´fungovanie´ bytového domu, rodinného domu či administratívnej budovy. Môžu vám to pomôcť zabezpečiť súčasné šikovné riešenia, medzi ktoré radíme presklené fasády či prevetrávané fasády. Obe majú svoje plusy.

Sklo je trendom
Ak sa rozprávame o administratívnych budovách či moderných bytových domoch, častokrát v rámci používaného materiálu prevažuje sklo. Jeho nespornou výhodou je najmä v zime úspora, čo sa týka vykurovania, pretože dnu prepúšťa viac slnečného svetla. Opačnou stranou mince je leto, no tam veľa závisí od orientácie vášho bytu či kancelárie, a rovnako, bez klimatizácie je už dnes jedno, či máte celú stenu sklenenú, alebo tam máte len malé okno. V každom prípade, presklené fasády sú ako esteticky pútavé, tak aj nepochybne funkčné a relatívne nenáročné na výstavbu či údržbu.

Fasáda, ktorá vetrá?
Veľmi šikovným a moderným riešením sú aj prevetrávané fasády. Ako z názvu vyplýva, je to fasáda, ktorá tak trochu ´dýcha´ a pomáha pri kvalitnejšej izolácii. Predstavte si ju ako vonkajšiu vrstvu, zloženú z panelov či obkladov, a vnútornú izolačnú vrstvu, zabezpečujúcu, že stena ´dýcha´ a izolácia funguje ako počas tepla, tak aj v zime. Netreba zabudnúť ani na to, že prevetrávaná fasáda je zaujímavá aj po estetickej stránke.


UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring