OTS: Jackpot v hre LOTO 5 z 35 si rozdelia traja hráči

TASR, 25. apríla 2013 11:04

Bratislava 25. apríla (TASR-OTS) - Každý hráč z víťaznej trojice získal v "malom lote" jackpotovú výhru 11.810,19 eura.

Nestáva sa často, aby si jackpot v hre LOTO 5 z 35 rozdelili až traja hráči. "Trinásty tohtoročný jackpot v hre LOTO 5 z 35, ktorý padol v stredajšom žrebovaní, si rozdelia traja hráči. Každému z nich pripadne z jackpotu výhra vo výške 11.810,19 eura," informoval hovorca spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s., Rastislav Čépe.

Prvý z víťazných hráčov uzatvoril stávku v Prešovskom kraji. "Stávku uzatvoril na dva vlastné tipy – stĺpce - a priplatil si aj doplnkovú hru JOKER. Za stávku zaplatil len 0,95 eura,“ uviedol hovorca. Druhý šťastný hráč uzatvoril stávku v Žilinskom kraji. "Tento hráč mal skutočné šťastie, pretože uzatvoril stávku len na jeden vlastný tip. Jeho vklad do hry bol však 0,65 eura, keďže sa zúčastnil aj na doplnkovej hre JOKER," povedal Čépe.

Treticu víťazov dopĺňa hráč, ktorý tiež uzatvoril stávku v Prešovskom kraji. Svoje hráčske šťastie si poistil systémovou stávkou. Okrem jackpotovej výhry tak získal aj desiatky výhier v druhom a treťom poradí. "Tento šťastlivec uzatvoril systémovú stávku 9 v hre LOTO 5 z 35. Okrem jackpotovej výhry 11.810,19 eura získal aj 20 výhier v druhom poradí v celkovej hodnote 1474 eur a 60 výhier v treťom poradí v celkovej hodnote 198 eur. Dokopy teda vyhral až 13.482,19 eura," informoval Čépe.

Systémy umožňujú tipovať viac čísel a netreba vyplniť veľké množstvo tiketov. V systémovej stávke číselnej lotérie LOTO 5 z 35 možno tipovať 6 až 14 vlastných alebo náhodných čísel úplným rozpisom, a to len v prvom hracom poli, stĺpci tiketu. "Pri predplatnom na dve až 12 žrebovaní je výsledný vklad násobkom ceny systému a počtu žrebovaní. Viac sa môžu hráči o systémových stávkach v hre LOTO 5 z 35 dozvedieť na webovej stránke www.tipos.sk," informoval Čépe.

Ako ďalej hovorca uviedol, vlani sa delil jackpot v "malom lote" medzi troch víťazných hráčov len raz. "Stalo sa tak po žrebovaní z 19. septembra 2012. Každý z víťazov vtedy získal 2172,40 eura."

Hra LOTO 5 z 35 patrí medzi číselné lotérie s malým základným vkladom na jednu stávku. "Hodnota jedného tipu je len 0,30 eura. Zároveň ide o číselnú lotériu s najvyššou šancou na získanie hlavnej výhry. Pravdepodobnosť výhry v prvom poradí v hre LOTO 5 z 35 je približne 1:324.000," uviedol Čépe. Päť výherných čísel pre "malé loto" sa žrebuje dvakrát za týždeň - v stredu a v nedeľu.

TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s., prijíma stávky na číselné lotérie LOTO, JOKER, LOTO 5 z 35, KENO 10 a EUROMILIÓNY okrem štandardných zberných miest aj prostredníctvom internetu cez stránku www.tipos.sk, ako aj prostredníctvom SMS správ zaslaním bezplatnej prázdnej SMS správy na číslo 3333.

Kontakt pre médiá: Rastislav Čépe hovorca spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s., Brečtanová 1, Bratislava Mail: cepe@tipos.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš jak

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring