OTS: Jeden z najlepších zamestnávateľov na Slovensku. Kaufland potvrdil svoje...

TASR, 19. januára 2024 12:08

OTS: Jeden z najlepších zamestnávateľov na Slovensku. Kaufland potvrdil svoje kvality už šiesty raz po sebe

Bratislava 19. januára (TASR/OTS) - O udeľovaní prestížneho ocenenia Top Employer Europe 2024 a Top Employer Slovensko 2024 rozhoduje medzinárodná organizácia Top Employers Institute na základe nezávislého externého auditu. Známy obchodný reťazec v ňom opäť dokázal, že patrí k elitným zamestnávateľom nielen u nás, ale aj na európskom trhu.

Renomovaný inštitút so sídlom v Amsterdame pravidelne udeľuje titul TOP zamestnávateľ firmám po celom svete. Experti na ľudské zdroje sa každý rok zameriavajú na zhodnotenie viacerých aspektov, vrátane personálnych procesov, pracovných podmienok, finančného ohodnotenia, ale aj nefinančných benefitov. Kaufland vo viacerých kategóriách dokonca dosiahol nadpriemerné skóre.

Pre spoločnosť, ohodnotenú ako Top Employer Europe 2024 a Top Employer Slovakia 2024, sú zamestnanci vždy na prvom mieste. „Práca v prevádzkach, logistickom centre, ale aj v centrále, si od našich zamestnancov vyžaduje vysoké nasadenie, ktoré si veľmi vážime. Starostlivosť o nich je preto vždy našou najvyššou prioritou,“ hovorí Karin Marková, riaditeľka oblasti ľudské zdroje spoločnosti Kaufland Slovensko, v.o.s.

Reťazec na tuzemskom pracovnom trhu pôsobí od roku 2000 a v súčasnosti zamestnáva vyše 7 800 zamestnancov. Skĺbenie profesionálneho a súkromného života považuje za mimoriadne dôležité, preto jeho zamestnanci môžu využívať flexibilnú pracovnú dobu či home office v administratíve. Work–life balance je pevnou súčasťou firemnej kultúry Kauflandu. Skĺbenie pracovných povinností s rodinou, školou či koníčkami uľahčuje možnosť práce na skrátený úväzok. Pozície s prispôsobenou pracovnou dobou v roku 2022 využilo až 30 percent zamestnancov pracujúcich na trvalý pracovný pomer.

Medzi obľúbené benefity, ktoré tento skúsený zamestnávateľ poskytuje svojim zamestnancom, patrí voľno nad rámec dovolenky, tzv. sabatikal na regeneráciu duševnej sily, Multisport karta do rôznych športových zariadení, Cafetéria, pravidelné vitamínové balíčky aj finančné príspevky pri rôznych životných situáciách, vrátane Vianoc. Kaufland sa pravidelne stará o príjemnú pracovnú atmosféru a podporu dobrých vzťahov na pracovisku. Organizuje športový deň, teambuildingové i dobrovoľnícke aktivity. Zamestnanci v trvalom pracovnom pomere môžu každý rok prihlásiť svoje deti do letného tábora, a to so štedrým príspevkom od zamestnávateľa vo výške 85 percent z celkovej ceny týždenného pobytu.

Mzdy svojich zamestnancov spoločnosť pravidelne prehodnocuje. Len za posledných 5 rokov sa výška platu v Kauflande na pozícii pracovník obchodu zvýšila o takmer 30 percent a prehodnotenie plánuje aj v novom obchodnom roku. Garantuje tiež rovnosť odmeňovania a férový prístup. Aj z toho vyplýva, že pracovať pod červenou strechou sa skutočne oplatí a reťazec oprávnene patrí k najlepším zamestnávateľom na Slovensku.

„Sme skutočne hrdí, že naše bohaté skúsenosti a zázemie úspešnej medzinárodnej firmy ocenili aj experti z Top Employer Institute, a to už šiestykrát po sebe. Sme stabilný a férový zamestnávateľ, ktorý ponúka svojim zamestnancom širokú ponuku benefitov, motivujúce pracovné podmienky a atraktívne odmeňovanie. Je pre nás dôležité, aby boli naši zamestnanci odmeňovaní výrazne lepšie, ako je priemer v našom segmente, aj preto ich platy neustále prehodnocujeme. Motivujúcu mzdu chápeme ako predpoklad úspešného vzťahu s našimi zamestnancami, ako aj vyjadrenie uznania a ocenenia ich práce a výsledkov,“ dodáva Karin Marková, Kaufland Slovensko.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring