OTS: Kde podnikať?

TASR, 27. septembra 2012 23:39

Bratislava 27. septembra (TASR-OTS) - Máte záujem založiť si sro alebo kúpiť ready made spoločnosť? Musíte mať však predtým jasnú predstavu o niekoľkých základných faktoroch.

Pred samotným založením firmy by ste mali mať jasnú predstavu o obchodnom názve spoločnosti, o mieste sídla spoločnosti, o predmetoch podnikateľskej činnosti a vopred mali rozdelené všetky kompetencie medzi jednotlivých spoločníkov v prípade, že spoločnosť zakladá viac ako jeden spoločník. S realizáciu zmien v spoločnosti Vám pomôže: http://www.onlineinvest.sk/182_zmeny-v-spolocnostiach-sro.
Ako sme už uviedli, spoločnosť môže byť založená jedným alebo viacerými spoločníkmi, maximálne však päťdesiatimi. Vklad každého zo spoločníkov musí byť aspoň 750 € a základné imanie minimálne 5000 €. Spoločnosť ručí za svoje záväzky len do výšky svojho základného imania. Konateľ spoločnosti je osoba, ktorá je oprávnená konať v mene spoločnosti a musí mať čistý register trestov.
Nezabúdajte, že ako „eseročka“ musíte vo svojej spoločnosti evidovať všetky prijaté a odoslané faktúry v systéme podvojného účtovníctva. Suma na každej prijatej či odoslanej faktúre sa musí zhodovať s údajmi, ktoré zaúčtuje Váš interný účtovník alebo agentúra, ktorá Vám zabezpečuje flexibilné vedenie účtovníctva. Najmä v menších firmách je zvykom vedenie základných účtovných operácií vo vlastnej réžií, pričom o mesačné a ročné spracovanie sa stará externá firma.
Zdá sa Vám odvodové zaťaženie v našej krajine privysoké? Čo tak skúsiť podnikanie v niektorej z krajín označovaných ako daňové raje, v offshore spoločnostiach. S cieľom prilákať na územie svojho štátu nové spoločnosti rozhodli sa chudobnejšie ostrovné krajiny v 70-tych rokoch minulého storočia pre zníženie odvodového zaťaženia a daní na minimum. Ich hlavným cieľom bolo pritiahnuť zahraničných investorov. Neskôr sa systém rozrástol do takých rozmerov, že štáty, ktoré ho využívajú dnes získali prívlastok daňový raj. Takýmito štátmi sú napríklad Barbados, Panama, Britské Panenské ostrovy, Bahamy či Kajmanské ostrovy. Firmy, ktoré tam podnikajú, platia buď minimálne dane alebo ich neplatia vôbec a peniaze ušetrené na daniach môžu znova investovať do výroby. A ešte jeden bonus základné imanie IBC nemusí byť splatené pri registrácii, čo znamená, že môžete začať podnikať, aj keď máte vo vrecku len jeden dolár.
S marketingovou stratégiou podniku či už doma alebo v zahraničí Vám pomôže: http://www.kolovratok.sk/co-robime/marketingova-a-obchodna-strategia/
Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji pop


Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring