OTS: KDH podporuje Národný pochod za život

TASR, 20. septembra 2013 12:08

Bratislava 20. septembra (TASR-OTS) - Kresťanskodemokratické hnutie podporuje a zúčastní sa historicky prvého Národného pochodu za život, ktorý sa uskutoční v nedeľu v Košiciach. „KDH ako najstaršia ponovembrová politická strana na Slovensku je nositeľkou zápasu o skutočné hodnoty. Našou povinnosťou a zodpovednosťou je chrániť život, manželstvo a rodinu. Manželstvo ako jedinečný zväzok muža a ženy,“ uviedla podpredsedníčka KDH Miroslava Szitová. Uvedené témy budú predmetom sobotňajšieho rokovania Rady KDH v Košiciach. Diskusiu k pripravovanému návrhu Ústavného zákona na ochranu manželstva už KDH s politickými partnermi začalo.

Pochodu za život v Košiciach sa spolu s KDH zúčastní aj Kresťanskodemokratická mládež Slovenska. Ako povedal jej predseda Marek Degro, základným predpokladom pre zabezpečenie budúceho rozvoja každej krajiny sú mladí ľudia. Je preto podľa neho dôležité, aby počas obdobia formovania mali vo svojom okolí hodnotné vzory, ku ktorým sa môžu obrátiť. „Najčastejšie je to najbližšia rodina - otec a matka, prostredníctvom ktorých sú im vštepované základné hodnoty, tradície, identita. Preto považujeme ochranu rodiny a manželstva ako zväzku muža a ženy za kľúčové pre budúcnosť Slovenska,“ povedal predseda KDMS Marek Degro.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring