OTS: KDH: Vláda vyháňa investorov zo Slovenska

TASR, 27. marca 2013 15:11

Bratislava 27. marca (TASR-OTS) - Opatrenia Ficovej vlády spôsobili, že Slovensko prestáva byť pre investorov atraktívne.

KDH dlhodobo kritizuje vládu, že nerieši konsolidáciu verejných financií s dôrazom na strane výdavkov, ale najmä na strane príjmov. To znamená zvyšovanie daní a aj celkové zhoršovanie podnikateľského prostredia.

Od nástupu vlády SMER-u boli prijaté viaceré opatrenia, ktoré znížili atraktívnosť Slovenska pre zahraničných investorov, a tak zastavili proces tvorby nových pracovných miest.

Potvrdzuje to aj najnovší prieskum, na ktorom sa zúčastnilo asi 187 zahraničných firiem pôsobiacich na Slovensku. Podľa prieskumu by pätina investorov uprednostnila pre podnikanie inú krajinu. SR tak stratila pozíciu najatraktívnejšej destinácie v strednej a východnej Európe, prvenstvo patrí Čechom.

Podľa prieskumu investori kritizujú zvýšenie dane z príjmu pre firmy a zmeny v Zákonníku práce. Podľa kresťanských demokratov vláda musí začať šetriť na sebe a robiť maximum pre získanie nových investorov. Toto je možné podľa KDH opätovným zavedením rovnej dane a prijatím kvalitného a pružného Zákonníka práce.

Ján Hudacký, podpredseda KDH pre hospodárstvo

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring