OTS: Knight-Hennessy Scholars informuje o svojej ...

TASR, 9. mája 2024 9:46

OTS: Knight-Hennessy Scholars informuje o svojej doteraz najväčšej skupine: 90 nových štipendistov

Skupina štipendistov Knight-Hennessy Scholars v roku 2024 zastupuje 30 krajín a 45 postgraduálnych študijných programov na celej Stanfordskej univerzite

Stanford 9. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Knight-Hennessy Scholars na Stanfordskej univerzite dnes informovali o svojej skupine 90 nových štipendistov na rok 2024, ktorá je doteraz najväčšia. Táto siedma skupina pozostáva zo študentov z 30 krajín, ktorí budú študovať v 45 postgraduálnych programoch na všetkých siedmich postgraduálnych školách v Stanforde. Po prvýkrát v histórii sú do programu zaradení štipendisti s občianstvom z Rakúska, Bahrajnu, Bieloruska, Bolívie, Bulharska, Francúzska a Srí Lanky.

Knight-Hennessy Scholars je multidisciplinárny, multikultúrny postgraduálny štipendijný program, doktorého je zapojených všetkých sedem škôl na Stanfordskej univerzite. Knight-Hennessy Scholars dostávajú až tri roky finančnú podporu, aby sa venovali postgraduálnemu štúdiu na Stanforde a zároveň získavali skúsenosti, ktoré ich pripravujú na rolu vizionárskych, odvážnych a spolupracujúcich lídrov, ktorí riešia zložité výzvy, ktorým čelí svet. Štipendisti sú vyberaní na základe preukázania nezávislého myslenia, cieľavedomého vedenia a občianskeho zmýšľania.

„S každou novou skupinou štipendistov vnímam budúcnosť s väčšou nádejou," povedal John L. Hennessy, emeritný prezident Stanfordskej univerzity a riaditeľ Shriram Family v Knight-Hennessy Scholars. „Výzvy, ktorým náš svet čelí, sú čoraz zložitejšie, čo potvrdzuje dôležitosť nášho poslania."

Program Knight-Hennessy Scholars podporuje začínajúcich lídrov, ktorí sú odhodlaní konať pre väčšie dobro a využívajú nástroje potrebné na dosahovanie zmysluplnej zmeny. King Global Leadership Program je základnou súčasťou štipendií Knight-Hennessy Scholars a ponúka širokú škálu workshopov, prednášok, projektov a skúseností, ktoré dopĺňajú vysokoškolské vzdelanie študentov a pomáhajú im dosiahnuť ich ciele v oblasti líderstva.

Spomedzi štipendistov na rok 2024 je 47 percent držiteľom zahraničného pasu. Štyridsaťdeväť percent amerických štipendistov sa považuje za osobu inej farby pleti a 11 percent slúžilo v americkej armáde. Štipendisti získali vysokoškolské tituly na 60 rôznych inštitúciách vrátane 12 medzinárodných inštitúcií. Dvadsaťdva percent z nich je prvými študentmi vo svojej rodine, ktorí absolvovali vysokú školu. So siedmou skupinou vzrástol celkový počet štipendistov k dnešnému dňu na 514, počnúc inauguračnou skupinou zapísanou v roku 2018.

„Každý štipendista prináša našej rastúcej komunite jedinečnú perspektívu," povedala Tina Seelig, výkonná riaditeľka Knight-Hennessy Scholars. „Je inšpiratívne sledovať, ako si formujú väzby a získavajú vedomosti naprieč disciplínami, kultúrami a ideológiami, čo prispieva k ich schopnosti riešiť najväčšie svetové výzvy."

Žiadosť o prijatie do skupiny Knight-Hennessy Scholars v roku 2025 sa otvára 1. júna 2024 a je uzatvára sa 9. októbra 2024. Potenciálni štipendisti sa môžu zúčastniť informačných stretnutí, kde sa dozvedia viac o komunite, programe rozvoja líderstva a prijímacom procese. Knight-Hennessy Scholars nemá žiadne kvóty ani obmedzenia na základe regiónu, vysokej školy alebo univerzity, študijného odboru či kariérnej ambície.

Program Knight-Hennessy Scholars, vyhlásený v roku 2016, je pomenovaný podľa Phila Knighta, MBA '62, filantropa a spoluzakladateľa spoločnosti Nike Inc. a Johna Hennessyho, predsedu spoločnosti Alphabet Inc. a emeritného prezidenta Stanfordu (2000 – 2016). Knight-Hennessy Scholars je najväčším, celouniverzitným, plne dotovaným absolventským štipendiom na svete. Viac informácií nájdete na stránke kh.stanford.edu.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2406161/DenningHouse.jpg

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1502473/Knight_Hennessy_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring