OTS: Kohler Co. založí energetickú divíziu ako samostatnú ...

TASR, 7. novembra 2023 12:49

OTS: Kohler Co. založí energetickú divíziu ako samostatnú spoločnosť s Platinum Equity ako väčšinovým investičným partnerom, čím sa urýchlia dlhodobé stratégie rastu oboch organizácií

Očakáva sa, že samostatná spoločnosť poskytujúca riešenia energetickej odolnosti bude ťažiť zo skúseností a prevádzkových znalostí spoločnosti Platinum Equity

Kohler 7. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Kohler Co. dnes oznámila strategické rozhodnutie založiť Kohler Energy ako samostatnú, nezávislú spoločnosť, v ktorej bude Platinum Equity angažovaná ako väčšinový investičný partner. Kohler bude aj naďalej po založení investovať do divízie energetiky a spoločnosť je odhodlaná podporovať jej vzostupnú trajektóriu založenú na preukázateľných výsledkoch na globálnom trhu energetickej odolnosti. Do jej portfólia patria tieto podniky: Power Systems, Engines, Home Energy, Kohler Uninterruptible Power, Clarke Energy, Curtis Instruments a Heila Technologies.

Hoci Kohler Co. a Platinum Equity musia splniť niekoľko míľnikov a právnych požiadaviek vrátane konzultácií so zamestnaneckými radami, očakáva sa, že transakcia sa uzavrie v prvej polovici roka 2024. Dovtedy bude Kohler Co. fungovať ako jedna spoločnosť.

„Dnes sme urobili odvážny a strategický krok pre budúcnosť našej spoločnosti," uviedol David Kohler, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Kohler Co. „Za posledných 150 rokov sa Kohler neúnavne snaží poskytovať výnimočné produkty, služby a zážitky pre našich zákazníkov. Tento dôležitý moment na našej ceste predstavuje náš záväzok prehĺbiť zameranie a investície do podnikov spoločnosti Kohler v oblasti kuchýň, kúpeľní a hotelierstva a pokračovať v raste v rámci našich príslušných odvetví. Načasovanie je správne vzhľadom na silu podnikania v oblasti energetiky, ktoré je poháňané prvotriednymi výrobkami vyrábanými a predávanými vysokokvalifikovanými spolupracovníkmi. Teším sa, že budem podporovať podnikanie v oblasti energetiky prostredníctvom našich pokračujúcich investícií, ako aj na svoju úlohu v predstavenstve po založení spoločnosti."

Kohler Energy je svetovým lídrom v oblasti energetickej odolnosti, ktorý poskytuje kritické energetické riešenia pre domácnosti, podniky a zariadenia. Jeho popredné portfólio záložných a primárnych energetických zariadení, tradičných a elektrifikovaných technológií pohonu a riešení pre domácnosti sa teší dôvere na celom svete.

„Kohler je už viac ako 100 rokov vynikajúcim správcom podniku. V tejto vízii budeme pokračovať spolu so spoločnosťou Platinum Equity, ktorá vyznáva rovnaké hodnoty kvality, inovácií a prevádzkovej dokonalosti a je súčasťou našej cesty rastu. Očakávame, že budeme pokračovať vo významných investíciách, ktoré zvýšia hodnotu pre našich zákazníkov, členov tímu a akcionárov," povedal Brian Melka, prezident skupiny – Kohler Energy. „Som hrdý na to, čo tím urobil pre vybudovanie popredného podniku v odvetví, a tešíme sa na spoluprácu s Platinum Equity, aby sme mohli začať ďalšiu fázu nášho rastu. Našou bezprostrednou prioritou je zabezpečiť hladký prechod, ktorý prinesie našim zákazníkom a členom tímu na celom svete tie najlepšie skúsenosti."

Brian Melka bude zastávať funkciu generálneho riaditeľa energetickej divízie a David Kohler bude členom jej predstavenstva. Platinum Equity je globálna investičná spoločnosť so spravovanými aktívami v hodnote približne 47 miliárd USD. Kohler si vybral Platinum Equity vďaka vysokej odbornosti a úspešným výsledkom v oblasti delenia firiem.

„Kohler Energy sa už vyše storočia teší zaslúžene dobrej reputácii v oblasti kvality, inovácií a techniky," povedal Jacob Kotzubei, jeden z prezidentov spoločnosti Platinum Equity. „Oceňujeme dôveru spoločnosti Kohler v našu schopnosť stavať na tejto reputácii a podporovať pokračujúci rast a expanziu energetického odvetvia ako samostatnej spoločnosti. Veľmi si Davida a vedenie spoločnosti Kohler vážime a sme hrdí na to, že môžeme byť ich partnermi."

Platinum Equity má 28-ročné skúsenosti s akvizíciami a prevádzkovaním globálnych podnikov, ktoré boli súčasťou veľkých korporátnych subjektov. V posledných rokoch firma získala okrem iného podniky od spoločností ako Ball Corporation, Caterpillar, Emerson Electric, Ingersoll Rand a Johnson & Johnson.

„Odvetvie zaoberajúce sa odolnosťou systémov voči výpadkom energie zaujíma vedúce postavenie, disponuje spoľahlivým technickým zázemím a predstavuje príležitosť ťažiť z priaznivých okolností, ktoré vedú k trvalej potrebe spoľahlivých energetických riešení v priemyselných a komerčných zariadeniach, ako aj v oblasti bývania," povedal generálny riaditeľ Platinum Equity Matthew Louie. „Tešíme sa na spoluprácu s Brianom a manažérskym tímom, pričom chceme pokračovať v investíciách do podniku a maximalizovať jeho potenciál."

Ako finanční poradcovia spoločnosti Kohler pôsobia spoločnosti BDT & MSD Partners a BofA Securities. Ako právny poradca spoločnosti Kohler vystupuje spoločnosť White & Case LLP.

Ako finanční poradci spoločnosti Platinum Equity pri investícii do Kohler Energy pôsobia spoločnosti Goldman Sachs & Co. LLC a William Blair & Company, LLC. Ako právny poradca slúži spoločnosť Gibson, Dunn & Crutcher LLP a Willkie Farr & Gallagher LLP slúži ako poradca pre dlhové financovanie spoločnosti Platinum Equity.

O spoločnosti Kohler Co.

Spoločnosť Kohler Co. je už 150 rokov svetovým lídrom v oblasti dizajnu a inovácií, ktorý sa venuje vytváraniu príjemného bývania prostredníctvom kuchynských a kúpeľňových výrobkov, luxusných stolárskych produktov, obkladov a osvetlenia, distribuovaných energetických riešení pre domácnosti, priemyselných energetických systémov a technológií pohonu, ak aj a luxusných zážitkov v oblasti pohostinstva a na hlavných golfových podujatiach. Golfové ihrisko Kohler Whistling Straits hostilo v roku 2021 43. ročník Ryder Cupu. Súkromná spoločnosť Kohler Co. bola založená v roku 1873 a sídli v meste Kohler v štáte Wisconsin. Spoločnosť tiež vyvíja riešenia naliehavých problémov, ako je čistá voda a hygiena, pre komunity na celom svete, ktoré nemajú dostatok týchto možností, s cieľom zvýšiť kvalitu života súčasných a budúcich generácií.

Spoločnosť Kohler Energy

Kohler Energy, globálny líder v oblasti distribuovaných energetických riešení, prichádza s odvážnymi dizajnmi a výrazným vplyvom na konštrukciu energetických systémov, ktoré pomáhajú ľuďom a komunitám po celom svete. Je neodmysliteľnou súčasťou Kohler Co., pričom dodáva riešenia v oblasti domácej energetiky, priemyselných energetických systémov a technológií pohonu. Kohler Energy stavia na sile svojho portfólia značiek – Power Systems, Home Energy, Kohler Uninterruptible Power, Clarke Energy, Heila Technologies, Curtis Instruments a Engines a viac ako storočnom vedúcom postavení v tomto odvetví. Sústreďuje sa na odolnosť siete tým, že ide nad rámec funkčnej, individuálnej obnovy s cieľom zlepšiť život ľuďom a komunitám. Viac informácií nájdete na stránke kohler.com/energy.

O spoločnosti Platinum Equity

Spoločnosť Platinum Equity založil v roku 1995 Tom Gores a je to globálna investičná spoločnosť so spravovanými aktívami v hodnote približne 47 miliárd USD a portfóliom, v ktorom figuruje približne 50 prevádzkových spoločností, ktoré slúžia zákazníkom na celom svete. Platinum Equity sa špecializuje na fúzie, akvizície a operácie – stratégiu s ochrannou známkou nazýva M&A&O® (z anglického mergers, aquisitions, operations) – a získava a prevádzkuje spoločnosti na širokom spektre obchodných trhov vrátane výroby, distribúcie, dopravy a logistiky, prenájmu zariadení, služieb v oblasti kovov, médií a zábavy, technológií, telekomunikácií a ďalších odvetví. Za posledných 28 rokov uskutočnila Platinum Equity viac ako 400 akvizícií.

Kontakty:

Stephen Maliszewski

Kohler Co. Vzťahy s verejnosťou

stephen.maliszewski@kohler.com

Todd Weber

Kohler Co. Vzťahy s verejnosťou

todd.weber@kohler.com

Dan Whelan

Platinum Equity

dwhelan@platinumequity.com

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/619434/Kohler_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring