OTS: Konferencia Potravinové právo 2024 mala silnú odozvu

TASR, 17. júna 2024 10:16

Modra 17. júna (TASR/OTS) - Druhý ročník podujatia Potravinové právo sa konal 13. a 14. júna na Zochovej chate, pričom o aktuálnosti problematiky a súvisiacich tém svedčí aj rekordná účasť takmer 180 odborníkov.

Podujatia sa zúčastnila najmä odborná verejnosť, teda zástupcovia ministerstiev, kontrolných orgánov, akademickej a právnej sféry a špecialisti z odvetvových organizácií a reprezentanti reťazcov, potravinárov a spracovateľov, ktorí sú denno-denne v styku s potravinovým právom, hygienickými nariadeniami a normami. Účastníci mali možnosť vypočuť si prednášky a diskutovať o aktuálnym problémoch odvetvia, ako sú napríklad právne aspekty predaja potravín cez internet alebo aktuálna judikatúra označovania potravín.

„Veľmi nás teší, že si konferencia získala priazeň nielen výrobcov potravín a dodávateľov, ale aj obchodných reťazcov. Svedčí o tom vysoká účasť, teda takmer 180 účastníkov a podpora 38 partnerov, z čoho bolo dvanásť odborných. Ceníme si, že medzi partnermi figurovali viacerí slovenskí producenti potravín a medzi nimi aj spoločnosť EU Poultry s.r.o,“ uviedol Samuel Rybnikár z Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave, ktorá spolu s Potravinárskou komorou Slovenska podujatie organizuje.

„Zaujali nás predovšetkým prednášky k označovaniu krajiny a miest pôvodu. Túto problematiku riešia všetci výrobcovia a posudzovanie a interpretácia kontrolných inštitúcií sa často rozchádzajú. Novinkou boli pre nás informácie o novom nariadení o odlesňovani EUDR, ktoré sa môže vzťahovať aj na našu spoločnosť. A to vtedy, ak bude hydina, ktorú spracovávame, kŕmená napríklad sójou. Skvelá bola prednáška o zdravej pôde a regeneratívnom poľnohospodárstve, ktoré je základom pre udržateľnú produkciu potravín,“ povedala Lucia Sláviková, Manažérka zabezpečenia kvality výrobného závodu EU Poultry s.r.o. v Horných Salibách.

Slovenský spracovateľský podnik EU Poultry s.r.o. mimoriadne dbá na kvalitu. Pravidelne je kontrolovaný interne aj externými certifikačnými autoritami, ako sú napríklad TÜV NORD Slovakia, ale aj audítormi partnerov ako VOLATYS, Tesco Stores alebo METRO Cash & Carry SR. EU Poultry s.r.o. je zároveň hrdým držiteľom Halal certifikátu a predovšetkým certifikátu od svetovej jednotky v oblasti inšpekcie, verifikácie, testovania a certifikácie SGS. Spracovateľský podnik tento rok obhájil certifikát BRC GS for food safety.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring