OTS: Kréta sľubuje históriu, prírodu aj oddych

TASR-OTS, 21. marca 2013 10:15

Bratislava 21. marca (TASR-OTS) - Sneh sa topí, teploty stúpajú a väčšina z nás sa začína zaoberať letnou dovolenkou. Ak ste aj Vy v širokej ponuke cestovných kancelárií stratený, nechajte si poradiť.

Voliť môžete medzi starými známymi destináciami v Chorvátsku či Taliansku alebo môžete zvoliť exotickejšiu krajinu.

Po kríze sa však opäť do popredia dostáva aj Grécko. Tento rok opäť vstupuje do povedomia dovolenkujúcich. Najnavštevovanejším z Gréckych ostrovov je Kréta.

Tento ostrov nachádzajúci sa medzi Európou a Afrikou je považovaný za kolísku ľudstva. História je opradená množstvom gréckych bájí, z ktorých azda najznámejšia je, že sa práve na tomto ostrove narodil samotný Zeus, otec všetkých bohov. Dovolenka na Kréte láka najmä milovníkov oddychu pri mori, ale aj vášnivých turistov.

Ostrov je obkolesený mnohotvárnym pobrežím, kde sa dlhé rovné kmienkové a piesočnaté pláže striedajú s roklinami. Množstvo zátok a rôznych zákutí neodbytne láka návštevníkov k romantickému kúpaniu vo dvojici. Pobrežie je skutočne rozmanité rovnako ako vnútrozemie ostrova. Na svoje si prídu aj aktívny a zanietený turisti vďaka vysokému horskému masívu, ktorý sa tiahne od západu až na východ ostrova. Pláže zaliate slnkom a priezračné azúrové more nie je jediným lákadlom pre turistov. Suveníry môžete zakúpiť v malých obchodíkoch, ak však uvažujete nad kúpou kvalitných hodiniek odložte ju na doma. Cez internet si ich môžete pohodlne objednať aj z Vášho domova na stránke timestore.sk.

Ostrov sa pyšní bohatou históriou a to už v samotných počiatkoch európskej civilizácie. Mínojská civilizácia na ostrove zanechala viacero typických architektonických pamiatok. Keď vstúpite na tento výnimočný kúsok zeme ihneď pochopíte prečo bol nevyčerpateľným zdrojom inšpirácie pre bájne eposy. Kréta je dobrou voľbou aj pre rodiny s deťmi, ktoré sa môžu vyblázniť vďaka širokej ponuke animačných programov, a rodičia si môžu v pokoji vychutnať pohár kvalitného vína.

Ako pred každou cestou, by ste nemali zabudnúť na cestovné poistenie. Aby ste si z dovolenky odniesli len príjemné zážitky.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring